Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

29Nis/150

BİR EĞİTİM ÇALIŞMASI VESİLESİ İLE İZMİT’İ TANIMAK ve TANITMAK – Dr. Halil İbrahim KAHRAMAN

h i kahraman drBİR EĞİTİM ÇALIŞMASI VESİLESİ İLE İZMİT’İ TANIMAK ve TANITMAK - Dr. Halil İbrahim KAHRAMAN / kocalab@hotmail.com

21 Nisan – 24 Nisan 2015 tarihinde 6 Avrupa ülkesinden 26 okul öncesi öğretmenini ağırladık. Çocuk Kasabası Anaokulumuzun da ortak olduğu bir Avrupa Birliği projesi kapsamında İtalya, İspanya, Romanya, Polonya, Macaristan ve Letonya’dan gelen bu eğitimcilerle okulumuzun öğretmen ve yöneticileri bu alandaki uygulamaları, ihtiyaçları, yenilikleri değerlendirdiler. Her ülke kendi uygulama ve sonuçlarını değerlendirerek daha iyi bir okul öncesi eğitim ile ilgili bilgilerini paylaştılar.

Eğitimin önemini belirtmeye gerek yok. 3 – 5 yaşları döneminde hizmet veren Çocuk Kasabası Ana Okulumuzun genel eğitim ile ilgili sunumunu aynı zamanda okul yöneticisi olan Ayşenur Aytekin, yabancı dil eğitimi ile ilgili sunumu ise Şule Elif Demircioğlu yaptılar. Verilen bilgilerin ve uygulamaların diğer ülke eğitimcileri tarafından takdir ve tebrikle karşılanması ülkemiz ve şehrimizi temsil etme noktasında bizim için gurur vesilesi olmuştur. 23 Nisan Çocuk Bayramımıza denk getirilen bu değerlendirme toplantısı diğer ülkelerden gelen eğitimcilerin 23 Nisan’ın özel bir Çocuk Bayramı şeklinde kutlandığının gösterilmesi bakımından seçilmiş bir tarihti. Bu Milli Bayramımızın bir çocuk şenliği halinde kutlamamız ve belediyemizin bu organizasyonlara ev sahipliği yaparak bunu uluslararası bir çocuk şenliğine dönüştürmüş olması takdir ve tebriklere konu olmuştur.

Avrupa Birliği projelerinin bir amacı da milletlerin birbirini daha yakından tanıması, insani ortak değerlerin daha fazla paylaşılması, ülkeler arası dostlukların geliştirilmesidir. Bu sebeple iyi bir ev sahipliği ile gelen misafir öğretmenleri memnun etmek, Türk kültüründen-mutfağından-folklöründen güzel örnekleri göstermek istedik. Onlara Urfa kebaplı sıra geceli bir akşam yemeği, Maşukiye’mizin doğal güzellikleri içinde bir alabalık ikramı, Bahçecik’in Körfez manzarasının en güzel görüldüğü bir mekanda yine bir akşam yemeği ile Türk Mutfağını tanıtmaya çalıştık. Şehrimizin doğal zenginliklerini gezdirip-göstererek Türkiye deyince İstanbul’la beraber Kocaeli-İzmit-Başiskele’yi hatırlamalarını sağlayan bir programla misafirlerimizi memnun etmeye çalıştık. İzmit’imizin tarih koridorunu, Seka Parkımızı gezdirdik. Seka Bilim Merkezi, Film Platosu onlar için hem ilgi çekici hem de gezdirdiğimiz yerler içinde en çok memnuniyet sağlayan yer oldu.

Bu grubun gezdirilmesi esnasında gördüğüm şu tespitleri paylaşmanın doğru olduğunu düşündüm. Turizmden şehrimizin pay alabilmesi için Doğal güzelliklerimizi öne çıkarmamız gerektiğini unutmamamız gerekir. Bu alanlarımızı koruyup geliştirmeli, tahribine-bozulmasına sebep olmadan turistlere uygun ağırlama imkanlarına kavuşturmalıyız. Turistlerin oralara gidiş- geliş imkanlarını, yeme-içme ve zamanlarını güzel geçirmelerine yönelik imkan ve etkinlikler bulunmasını sağlamalıyız. Tarihi dokumuzun çok da zengin olmadığını görüp, olanlarla ilgili de benzeri çalışmalar yapmalıyız. Seka Park önemli bir zenginliğimiz. Burada da daha ilgi çekici ve insanları oyalayıcı aktiviteler eklemeliyiz. Bilim merkezinin, Film stüdyomuzun bu bakımdan güzel fırsatları yaratmada kullanılabileceğini düşünmekteyim. Bu iki mekanı marka alanlar olarak geliştirilip değerlendirmemiz mümkündür. Bunun için bu alanların ve çevrelerinin daha özenle kullanılması, bu çalışmaların daha profesyonelce yapılması gerektiğini unutmamalıyız.

Temiz deniziyle, yeşil zengin doğal dokusuyla, daha çok bozulmamış bir çevresi ile bu güzel şehrimiz de yaşayan bizlerin çocuklarımıza daha da iyi bir Kocaeli bırakmak umut ve dileğiyle saygılar sunarım.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.