Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

28Şub/150

KOCAELİ AYDINLAR OCAĞI’nda Av. Özcan PEHLİVANOĞLU Konuşacak

10959535_10153362825839523_4333355521293962438_n

Rumeli Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi yöneticisi, Aydınlar Ocağı Genel Merkezi İlim İstişare Kurulu Üyesi, Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Av. Özcan Pehlivanoğlu Kocaeli Aydınlar Ocağı’nda İzmitlilere hitap edecek.

"1OO’ncü Yıllarda Yaşanan Kırılmalar"
Tarihi olaylar için yapılan yıldönümleri, hatırlamak açısından önemlidir. Her yıl düzenli olarak yapılan anmalar bu olayları canlı tutar. Ancak 25, 50 ve 100 yıllarda yapılacak, yapılmayacak veya yapılamayacak anmalar ve hatırlamalar, tarihi olayların anlaşılması ve nesillere aktarılması bakımından kırılmalar yaratır.

Türk Milleti, son yüzyıllara geri dönüp bakıldığında öyle yoğun şeyler yaşamıştır ki; bunların hemen hepsinin kırılma yıllarını ya yaşıyoruz ya da önümüzdeki yıllarda yaşayacağız. Bizim için genellikle olumsuzluk ifade eden bu günleri yeniden yaşamak istemiyorsak, bunları yaşayan nesillerimize anlatmak ve aktarmak zorundayız. Bu yıldönümleri bu açıdan çok önem teşkil ediyor.

Nedir bunlar derseniz, bir kaç örnek verelim; Balkan Savaşları, Birinci Dünya Savaşı, Ermeni Tehciri ve ardından Kurtuluş Savaşı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu gibi...
Bunların içinde alt başlıklarla belirtilecek daha birçok tarihi hadise.

Atatürk, 1919'da "...Milletimizin her ferdi duyarlı ve aydın insanlar olarak yetiştirilseydi, muhakkak bu hale gelmeyecektik" diyor. İşte bu aydınlanma için 100. yıllar önemli dönemeçlerdir.
*****
Av. Özcan PEHLİVANOĞLU kimdir?

1963 yılında İzmir'in Menemen ilçesinde ana ve baba tarafı Rumeli'den göç etmiş bir ailenin evladı olarak doğdu.

İlk, orta ve lise tahsilini İstanbul'un Eyüp ilçesinde tamamladı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Marmara Üniversitesi'nde Yüksek Lisans yaptı. Almanya'da 1 yıl lisan eğitimi gördü...

25 yıldır kamuda ve serbest olarak avukatlık yaptı ve mesleğini sürdürüyor....

Ayrıca spora olan sevgisi nedeni ile 18 yıl futbol hakemliği yaparak "Süper Lig"de düdük çaldı, Türkiye'de 1000'in üzerinde maç yönetti, Zaman Gazetesi'nde 8 yıl spor yazarlığı, Samanyolu Tv'de 5 yıl spor yorumculuğu yaptı....

Kaybedilmiş Türk Yurdu Balkanlarla 30 yıldır ilgileniyor.. Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu'nu kurdu ve 1.dönem başkanlığını yaptı. Halen Rumeli Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi'ni yönetiyor. Aydınlar Ocağı Genel Merkezi'nin İlim İstişare Kurulu Üyesi.. Birçok kuruluşta görevi var. Milli olan her şeyi destekliyor.

Balkanlar ve Türk Dünyası'nın karşılaştığı meseleler üzerine 300 civarında yurt içinde ve dışında konferans verdi. Üniversitelerde yapılan çok sayıda Ulusal ve Uluslararası Kongre ve Sempozyumlarda tebliğ sundu.

Bengütürk, Rumeli Tv ve Vatan Tv'de programlar hazırlayıp sundu. Sayısız yazı yazdı ve bunlar internet siteleri, günlük gazeteler ve dergilerde yayınlandı ve yayınlanmaya devam ediyor. Yayınlanmış iki kitabı var.

2007 ve 2011 Seçimlerinde milletvekili, 2009 yılında da belediye başkan adayı oldu, halen Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Yönetim Kurulu Üyeliği'ni sürdürüyor. Evli ve bir çocuk babası.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.