Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

5Şub/150

ŞÜKRETMEK GÜZELDİR – Av. Zeki HACIİBRAHİMOĞLU

ŞÜKRETMEK GÜZELDİR – Av. Zeki HACIİBRAHİMOĞLU

İnsanoğlu, ömrü hayatında birçok zorlukla karşılaşır. Kimileri zorluklar karşısında sürekli şikâyet halinde iken kimileri ise anlaşılmaz bir sabırla karşılaştığı her zorluğa “başım üstüne” diyebilmektedir. Peki nedir bunun sırrı? Zorluklar karşısında dik durabilmek için insana lazım olan nedir? Aslında bu soruların cevabı tek bir kelimede gizlidir; ŞÜKRETMEK

Şükretmek öyle bir fiildir ki, insanı olgunlaştırır. Öyle bir fiildir ki şükretmek yalnızca mutluluk için değil, herhangi bir olumsuzluk halinde bile daha kötüsünün var olabileceğini düşünüp sevinmektir.

Şükretmek sabretmeyi öğrenmektir aslında. Sabır ise hayat mücadelesinde dik durabilmenin altın anahtarıdır.

Şükretmeyi bilen insan güçlü insandır. Yaşadığı zorlukların kendisine güç katacağını düşünerek daha da şevkle hayata bağlanır ve Rabbine şükreder her zorluğu aştığında.

Şükretmeyi bilen insan dünya hayatının bir imtihandan ibaret olduğunun bilinciyle yaşar ve karşılaştığı her zorluğa sabır göstererek şükreder. Çünkü zorluğa karşı gösterdiği sabır ve şükür mükâfat olarak ahrette ona dönecektir.

Şükreden insan güzel insandır. Hayat gayesinden kurtulmuş, gerçek olgunluğa erişmiş ahlakı güzel insandır.

İşte güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderilmiş Yüce Peygamberimize layık olabilmek için şükredelim, şükretmeyi öğrenelim inşallah.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.