Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

2Şub/150

EY HÜKÜMET! YUNAN ADALARIMIZI İŞGAL EDİYOR SEN NERDESİN!–Ümit YALIM

Yunanistan Adalarımızı işgal ediyor! – Ümit YALIM 

Sarızeybek.com sitesinde yazılan bir yazıyı yorumsuz yayınlıyoruz. Ege'de neler oluyor ? Yunanistan adalarımızı alıyor mu ?

EY HÜKÜMET!  YUNAN ADALARIMIZI İŞGAL EDİYOR  SEN NERDESİN! 

İşte Yunan İşgali Altındaki Adalar

Ege Denizi’nde; Koyun, Hurşit, Fornoz, Eşek, Nergizçik, Bulamaç, Kalolimnoz, Keçi, Sakarcılar, Koçbaba ve Ardacık adaları…

Ayrıca İzmir ilimizin sınırları içinde olan Venedik Kayalıkları…

Akdeniz’de, Girit Adası etrafındaki Yunan işgali altında olan Türk adaları; Gavdos, Dhia, Dionisades, Gaidhouronisi ve Koufonisi adaları…

Anayasa’nın 118’nci maddesine göre, Milli Güvenlik Kurulu sivil ve asker üyelerden oluşuyor. MGK, Milli Güvenliğin sağlanması ve ülke bütünlüğünün korunması için teşkil edilmiş bir kurum. 

Peki, MGK’nın sivil üyeleri bu görevi yerine getiriyorlar mı? 

MGK’da Cumhurbaşkanı sıfatıyla görev yapan Abdullah Gül’ün Dışişleri Bakanı olduğu dönemde, Ege Denizi ve Akdeniz’de, Türkiye Cumhuriyeti’ne ait 16 ada ve 1 kayalık Yunanistan tarafından işgal ediliyor. Gül bu konuda bugüne kadar konuşamadı. NATO Genel Sekreterliği’ne dikey geçiş yapacak mı, hep birlikte göreceğiz…

Ege’deki İşgalin Ardında Fener Rum Patriği Var

Doğu Ege Denizi ve Akdeniz’de Yunan işgali altında olan Türk adalarında çok sayıda kilise inşa edilmiştir. Anılan kiliseler Oniki Ada Metropolitliği ve Girit Adası ( yarı özerk ) Metropolitliklerinin ruhani bölgesi yani dini otorite alanı içerisinde olup kiliselerin papazları bu metropolitlikler tarafından görevlendirilmekte ve atanmaktadır. 

Oniki Ada ve Girit (yarı özerk) Metropolitlikleri ise Fener Rum Patriği Bartholomeos’un doğrudan yetkisi altında, ruhani / dini otorite alanı içinde olup doğrudan Bartholomeos’a bağlıdır.

Fener Rum Patrikhanesi’nin internet sitesinde, işgal altında olan Eşek Adası ve Nergizçik Adası ile etrafındaki küçük adaların da Patriğin doğrudan yetkisi altında yani ruhani/dini otorite alanı içinde olduğu belirtilerek, Eşek ve Nergizçik Adası’ndaki kiliselerin telefon numaraları verilmiştir. Görüldüğü üzere Patrik Bartholomeos, Türk adalarındaki Yunan işgaline ortak olmuş ve kendi nüfuz alanını genişleterek adalarımızı kendi ruhani otorite alanına katmıştır.

Başbakan Erdoğan Sessiz

MGK’da Başbakan sıfatıyla görev yapan Tayyip Erdoğan, Ege Denizi ve Akdeniz’de Yunanistan tarafından işgal edilen 16 ada ve 1 kayalık hakkında konuşamıyor. 2011 Yılının Ocak ayında Erzurum’da yapılan Büyükelçiler Toplantısında, Yorgo Papandreu’nun adalar ile ilgili tenkitlerine cevap veremedi.

Yunan İşgaline Kimseden Tepki Yok  

TRT Kurumu Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a bağlı olarak çalışıyor. TRT, 26 Aralık 2012 tarihinde “16 Ada Yunanistan’a geçti” haberini veriyor. 

Kurulun diğer üyesi Dışişleri Bakanı Davutoğlu’na, işgal edilen adalar ile ilgili olarak MHP ve CHP milletvekilleri tarafından soru önergesi veriliyor. Davutoğlu, adacık diyor olmuyor, yorum farkı diyor yine olmuyor, sonunda pes edip işgali kabul ediyor ve iştikşafi görüşmelere sığınıyor.

Sahil Güvenlik Komutanlığı, İçişleri Bakanı Muammer Güler’e bağlı olarak çalışıyor. Ege Denizi’nde Türk karasuları 6 mil ama Didim bölgesinde Sahil Güvenlik Botları 3 milin ötesine geçemiyor. Didim açıklarında 3 milin ötesine geçen Türk balıkçı teknelerine, Yunan Sahil Güvenlik botları tarafından ateş açılıyor. Güler’den tık yok. Kendi vatandaşına aslan kesilen Güler, Yunan Sahil Güvenlik askerlerine tepki veremiyor. Güler’e bağlı olarak görev yapan İzmir, Aydın ve Muğla valileri egemenliği Yunanlı valiler ile paylaşıyor.

MGK Üyesi Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’a, CHP Milletvekili Nurettin Demir tarafından soru önergesi veriliyor. Önerge’deki 4 sorudan birinci soru işgal edilen adalar ile ilgili. Yılmaz, 24 Eylül 2012 tarihinde verdiği yazılı cevapta, birinci soruyu pas geçip diğer üç soruya cevap veriyor. Ne de olsa işin ucunda TCK 302’den yargılanmak var.

Vatana İhanet Suçundan Yargılanabilirler

Yunanistan’a adaların boşaltılması için 9 yıldır bir tek nota bile verilmedi.

Ayrıca Türk Silahlı Kuvvetleri’ne işgalin önlenmesi için Hükümet Direktifi de verilmedi.

Yani 16 ada ve 1 kayalık alenen Yunanistan’a verildi.

Hükümet Direktifi verilmesinden sadece Erdoğan, Gül ve Davutoğlu değil, kabinedeki bütün bakanlar sorumlu. Yani kabinedeki bütün bakanlar TCK 302’den sorumlu tutulacak.

Erdoğan ve hükümet üyelerinin teröristbaşına çıkartılacak af üzerinden yargılanmaktan kurtulması da boş bir hayal. Çünkü Anayasanın geçici 15’nci maddesi ile milletimiz tarafından Milli Güvenlik Konseyi üyelerine yargı bağışıklığı yani af verilmişti. Erdoğan % 92’lik milli iradeyi yok sayarak Evren ve Şahinkaya’nın yargılanmasının önünü açtı. Yani af çıksa bile hükümet üyelerinin yargılanmaktan kurtulması mümkün değil…

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.