Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

30Oca/150

İDEBİR, eski siyasetçileri vefa programında ağırladı

IMG_3374  28 Ocak 2015 Çarşamba / Kocaeli İnsani Değerler Birliği (İDEBİR) Derneği’nin geleneksel olarak düzenlediği Vefa Programının son konuğu eski Kocaeli Milletvekili ve İzmit Belediye Başkanı Erol Köse oldu.

Programda Erol Köse, yeni kitabını katılımcılara imzalarken İDEBİR Derneği de geçmiş programlara katılan son Bekirpaşa Belediye Başkanı Abdullah Köktürk, son Saraybahçe Belediye Başkanı Halil Vehbi Yenice ve son Kuruçeşme Belediye Başkanı Ali Kahraman’a plaket verdi.

İDEBİR Genel Merkezi Toplantı Salonu’nda düzenlenen İDEBİR Vefa Programında konuşan Dernek Başkanı Nazır Esirci, dernek olarak insani değerleri ön planda tuttuklarını söyledi. Siyasette vefanın önemli olduğunu vurgulayan Esirci, toplumun herkesimi tarafından sevilen siyasetçileri bir araya getirerek vefa programları düzenlediklerini ifade etti. Eski milletvekili ve belediye başkanı Erol Köse’nin örnek kişiliği ile her kesim tarafından sevilen ve sayılan birisi olduğunu sözlerine ekleyen Nazır Esirci, vefa programlarının her ay düzenleyeceklerini kaydetti.

Siyasetçi kimliği yanı sıra yazar, Türk Sanat Müziği sanatçılığı, nüktedanlığı, ilerlemiş yaşına rağmen güçlü hafıza ve buna bağlı olarak hatıraları ile dikkat çeken Erol Köse, doğup büyüdüğü ve siyaset yaptığı Kocaeli’den kopmamanın sebebinin vefa olduğunu söyledi. Bir parti üyesi olmasına rağmen herkesime eşit mesafede olduğunu, davet edilen her programa katıldığını anlatan Köse, siyasetçileri vefanın yaşattığına dikkat çekti. Düzenlenen vefa programına katılmaktan memnun olduğunu da aktaran Erol Köse, Türk Sanat Müziği’nden “Benzemez Kimse Sana” şarkısını da katılımcılara seslendirdi.

Anıları ve tespitleri ile de katılımcılara farklı bir gece yaşatan Erol Köse, siyasetteki 62 yılını değerlendirdiği yeni kitabını da katılımcılara imzaladı.

Dernek Genel Başkanı Nazır Esirci, Erol Köse’ye programa katılımından dolayı teşekkür ederek derneğin vefa plaketini verdi. Ayrıca geçtiğimiz aylarda düzenlenen vefa programlarına konuşmacı olarak katılan eski Belediye Başkanları olan Abdullah Köktürk, Halil Vehbi Yenice ile Ali Kahraman’ın plaketlerini de Ahsen Okyar, Kadir Durgun ile İbrahim Yenice tarafından verildi.

Erol Köse

IMG_3245Erol Köse kitabını imzalarken

IMG_3283Nazir Esirci toplantıyı açarken

IMG_3268

IMG_3360

IMG_3374

IMG_3376

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.