Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

17Ara/140

“ONUN ARABASI VAR”, BUNUN DA SARAYI – Süleyman PEKİN

süleyman pekin“ONUN ARABASI VAR”, BUNUN DA SARAYI – Süleyman PEKİN

Mustafa Sandal bir şarkısında; “Onun arabası var güzel mi güzel / Şoförü de var özel mi özel / Maalesef ruhu yok / Onun için hiç mi hiç şansı yok” derken acaba kimi yada hangi kurumu kastediyordu? Diyanet İşleri Başkanlığını mı, Cumhurbaşkanlığı mı?

Bir insan 700 bin liralık (700 milyar) saat niçin takar? Bir din önderi 1 milyon liralık (1 trilyon) araca niçin biner? Bir devlet adamı 1150 küsur odalı bir sarayda niçin oturmak ister? “İtibar” diyenlerin ne bu dünyada ne öbür dünyada ‘hiç mi hiç şansı yok!

Dünya şatafat şampiyonu maalesef doğan görünümlü pardon Müslüman görünümlü Bruney Sultanı Hassan El-Bolkiyah. Som altından Rolls Royce’dan altın kaplama Boeing’e, 7 bin tomofilden 8 özel tayyareye ve 1790 odalı, 260 banyolu Nur’ul-İman Sarayı’na kadar pek bi büyük itibarı var. Hepi topu Düzce kadar yer..

ABD’nin dünya üzerindeki itibarı sıfır (rakamla – 0). White House dedikleri yapıya Beyaz Saray demeye bin şahit lazım.. 5 bin metrekarelik ve 130 odalık yeri bizim İbram Tatlıses bile beğenmez. Tabi ki bizle yarışmaya yıllık GSMH’sı 16,8 trilyon dolar olan Amerika yetişemez.

Gayrisafi Milli Hâsılası 2,8 trilyon dolar olan Fransa’nın o meşhur Versailles Sarayı’nın bile oda sayısı 700; metrekaresi ise 70 bin. 2,5 trilyon dolarlık GSMH ile peşinden gelen İngiltere’nin daha meşhur Buckingham Sarayı 775 odalı ve 77 bin metrekare. Amerikalılarınki 220 yıllık, Fransızlarınki 330 yıllık, İngilizlerinki 310 yıllık; bizimkisiyse SIFIR kilometre.

Ecdat ne yapmış; evvel emirde otağ çadırlarıyla idare etmiş, Fatih’ten itibaren de 380 sene 80 bin metrekarelik Topkapı Sarayı’nda dünyayı yönetmiş. Üstelik SİT-MİT ve ruhsat sorunu yaşamamak için eski Bizans Sarayı’nın yıkıldığı yere yapmışlar.

Nitekim son devrin israf şampiyonlarından Sultan Abdülmecid, Kırım Savaşı’nda aldığı 5 milyon altın borçla kendi sarayı olan Dolmabahçe’yi yaptırınca Topkapı’yı da müzeye çevirmiş. 285 odalı ve dünyanın en büyük balo salonlu bu sarayımızın kubbesinde de 4,5 tonluk devasa kristal avize asılıdır. Devir de Dağılma Devri..

Battı balık, yan gider’ hesabı sonra gelen Abdülaziz de hem halefinin bitiremediği Çırağan Sarayı’nı - paranın yok zamanında - 2,5 milyon altına tamamlatmış hem de kendi adına 25 odalı Beylerbeyi Sarayı’nı yaptırmış. Çökmeye yakın II.Abdülhamit devrinde de 40 odalı Yıldız Sarayı yapılmış.

Elbette, 200 milyon dolarlık (470 milyon lira / 470 trilyon TL) yeni uçaktan sonra 1 milyar 370 milyon liralık - eski parayla 1 katrilyon 370 trilyon - (S)Ak-lanma Sarayı yakışırdı. Yoksa bu parayı 76 milyona bölüp her Türk vatandaşına 18 lira versen neye yarar? 1 milyon 300 bin maden işçisinin bir aylık ücreti yada 2 bin 700 adet yaşam odası mı daha önemli yoksa itibar mı? İ-T-İ-B-A-R!

Ha, bu arada GSMH’mız her ne kadar ABD’nin küsuratı (0,8 trilyon dolar) kadar olsa da Sarayımızın metrekare büyüklüğünde üçünün (Amerika, İngiltere, Fransa) toplamına tur bindiriyoruz.

“Sevinin çocuklar, övünün büyükler...”

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.