Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

26Kas/140

KIRILMA NOKTALARI – Dr. Hasan GÜNAYDIN

KIRILMA NOKTALARI – Dr. Hasan GÜNAYDIN

Bazı anlar vardır ki zamanında gerekeni yapmaz ya da hatalı davranırsanız iş işten geçer. İşte böyle anlar devletler için de söz konusudur.

1. 1941 yılında faaliyete geçen THK Etimesgut Uçak Fabrikası 1950 yılında kapatıldı.       SONUÇ: Türkiye teknoloji yarışından koptu.

2. 1953 yılına kadar demiryolu otoyolunun önünde yer almaktayken, Marshall yardımlarıyla bu tarihten itibaren otoyollar ön plana çıktı.                                                                     SONUÇ: Türkiye petrole çok daha bağımlı bir ülke haline geldi ve ithalat giderleri arttı.

3. 24 Ocak 1980 Kararları ile İthal İkamesi bırakıldı ve Liberal Ekonomiye geçildi.            SONUÇ: Yabancı mallarla rekabet edemeyen küçük ve orta boy işletmeler kepenk kapattı. Sanayii montaj sanayi ile sınırlandı.

4. 29 Nisan 1920’de çıkarılan Hıyanet-i Vataniye Kanunu 12 Nisan 1991 de yürürlükten kaldırıldı. SONUÇ: Terör hortladı.

5. Gümrük Birliği Anlaşması 1995’te imzalandı ve 1996’da yürürlüğe girdi.                      SONUÇ: Türkiye’nin nispeten iyi olduğu tekstil gibi sanayi kolları rekabet edemez hale geldi ve kepenk kapattı. Türkiye binlerce yıllık bir tarihi başarıya (!) imza atarak kurbanlık hayvan ithal etti. Gümrük Birliğine üye ülkelerle ticaret açığı 10 yılda yaklaşık 100 milyar Dolar, 20 yılda 221 milyar Dolar oldu.

6. 4 Temmuz 2003’te Türk Askerinin başına çuval geçirildi ve Türkiye müzik notası (!) bile veremedi.                                                                                                                SONUÇ: Türkiye Ortadoğu’da aktör olmaktan çıktı ve figürana dönüştü.

7. VE SON BAŞARI: AÇILIM.                                                                                      SONUÇ: Türkiye parçalanmanın eşiğine geldi.

İşin hazin tarafı bunları yapanlar millete DEMOKRASİ HAVARİSİ olarak takdim edildi ve halk ta buna inandı.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.