Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

20Kas/145

Teşbihde olsa Kandıralılar ne diyecek bakalım…

sallama-kandirali-2011141200_m  MHP'li Semih Yalçın, Başbakan Davutoğlu’nun Sivas olayları hakkında MHP’yi suçlayan sözlerini sert bir dille eleştirdi

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Sivas olayları hakkında MHP’yi suçlayan sözlerini sert bir dille eleştirdi. Madımak Oteli saldırıları sırasında MHP’nin Mecliste olmadığını belirten Yalçın, “MHP hakkında sayısız iftira üreten dünün Başbakan’ına ‘Atma Recep!’ diyen bizler de bugünün atıcı Başbakan’ına ‘Sallama Kandıralı!’ diyeceğiz” dedi.

MHP’li Yalçın, AKP hükûmetinin 12 yıldır yalan ve iftira içeren birtakım gerçek dışı senaryolar üretilerek muhalefeti yıpratma vasıtası hâline getirildiğini söyledi.

AKP 12 YILDA MEDYAYA DİZ ÇÖKTÜRDÜ

12 yılda iktidar partisinin medyaya diz çöktürdüğünü öne süren Yalçın, “AKP alametine binen seçmenin önemli bir kısmı da 12 yılda sağlanan baş döndürücü rant ve dünyalığın kaybolması tehlikesi karşısında iktidara sakız gibi yapışmış bulunmaktadır. Bunlara; rahatlarına düşkün ve vatan için hiçbir tehlikeyi göze alamayan, tatlı hayatlarından fedakârlık edecek erdemi gösteremeyen nemelazımcılar ile 'Ver kurtul!'cular ilave edildiğinde ortaya muazzam bir tufeyli kitlesi çıkmaktadır. Bu kesimin önemli bir kısmının sığındığı gerekçe ise Türkiye’nin sorunlarının demokratik çerçevede, insan haklarına riayet edilerek çözüleceği yalanıdır. Oysa rantçılar, nemelazımcılar ve vatan sevgisinden mahrum korkakların desteğinde bölücülerle masaya oturan AKP iktidarı, Türkiye’nin güneydoğusunu fiilî PKK işgaline terk etmiştir. Bir kısım vatan toprağının eşkıyanın egemenliğine bırakılması, barış ve çözüm süreci gibi süslü elbiselerin içine gizlenmektedir” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda ilişkin açıklamalarda bulunan MHP’li Yalçın, “ Erdoğan’ın hukuku, hakkaniyeti ayaklarının altına alarak halktan çalarak Atatürk Orman Çiftliği sırtlarında yediği hurmalar, 2015’te AKP’yi tırmalayacaktır. Milletin hakkını tatlı tatlı yiyenler, bedelini acı acı çıkarmak zorunda kalacaklardır. Çalıp çırparak boğazlarından kuru kuruya haram geçirenler, bir gün ellerini milletin cebinden ve yakasından çekseler bile yakalandıkları siyasi kabızlığın acısını ömür boyu çekeceklerdir” diye konuştu.

‘SİYASÎ TARİHİMİZİN EN BÜYÜK ÇAMLARINDAN BİRİNİ DEVİRMİŞTİR’

Başbakan Davutoğlu’nun, Filipinler ziyareti dönüşü uçakta gazetecilere verdiği mülakattı hatırlatan Yalçın açıklamasını şöyle devam etti:

“ 'Madımak’ta MHP-SHP iktidarda idi' diyerek siyasî tarihimizin en büyük çamlarından birini devirmiştir. 1993 Temmuz’unda Sivas’ta meydana gelen Madımak Oteli saldırıları sırasında bırakınız iktidarı, MHP Mecliste bile değildi; birinci Tansu Çiller kabinesi iş başındaydı. Bu bir koalisyondu ve DYP ile Erdal İnönü’nün başında bulunduğu SHP ile hükûmeti kurmuşlardı. Yakın tarihimizi bile bilmeyen ama düne kadar üniversitede hayalî dış politika senaryoları yazan Davutoğlu; Tayyip Erdoğan’ın kazandırdığı ivmeyle bulunduğu makamda başı fazlasıyla dönmüş olacak ki MHP içerikli halisünasyonlar görmektedir. Hak etmediği kadar yükseklerde yer tuttuğu için muvazenesini ve akli salabetini kaybetmiş olmalı ki MHP’ye kara çalmaktadır. Partimizi bu kadar dehşetli bir bühtanla karşı karşıya bırakan Sayın Başbakan, derhal özür dilemelidir.”

‘BUNDAN BÖYLE DAVUTOĞLU SİYASETİN KANDIRALI’SIDIR’

“Bundan böyle Davutoğlu sadece politik müfteri değil, siyasetin Kandıralı’sıdır. Bir kışla fıkrasına göre askerî talim sırasında bölüğün yürüyüş nizamına ayak uyduramayan ve bir türlü eğitilemeyen Kandıralı ere komutan, her seferinde 'Bölük dur! Kandıralı sen de dur!' demek zorunda kalır. Teşbihte hata olmayacağına göre Davutoğlu da AKP bölüğünün Kandıralı’sıdır. Tayyip Erdoğan’ın hükûmetteki gizli elleri ve dikta rejiminin sacayağı olan Akdoğan, Ala ve Bozdağ’dan oluşan trio, Kaç-Ak Saray’dan gelen talimatlara harfiyen uyup kelimelerini seçerek konuşurken Davutoğlu boşboğazlık edip desteksiz atarak yürüyüş kolunu bozmaktadır. İktidarın bölük komutanı kıdemli Akgeneral Tayyip Erdoğan, kendisi tarafından oluşturulan yeni AKP kabinesinin insicamını bozmaya başlayan bu Davutoğlu’yla işlerin daha fazla yolunda gitmeyeceğini görecektir. Böyle giderse, Ahmet Davutoğlu’na 'Kandıralı hele sen dur!' demek zorunda kalacaktır. MHP hakkında sayısız iftira üreten dünün Başbakan’ına 'Atma Recep!' diyen bizler de bugünün atıcı Başbakan’ına 'Sallama Kandıralı!' diyeceğiz.”

Odatv.com

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (5) Geri izlemeler (0)
  1. Kandiralilara kurban olun siz kandira dediginiz yer nihat erimlerin turan guneslerin dogdugu yer ki bu insanlar turk siyasetine damga vurmus insanlardir lutfen Kandiralilardan ozur dilensin

  2. Sayin Semih YALCİN hangi cesaretle Kandiralilarin onurunu hice sayip, kucuk dusurecek bu sozleri utanmadan birde basbakan uzerinden sarf ediyor pes dogrusu.Bir milleti kucuk dusurecek bir siyaset anlayisiniz mi. Acil ozur dilenmeli…

  3. MHP’li Semih Yalçın. Bu söylem asla ve kat-a iyi niyetli algılanması mümkün değildir. Bu söylemi bundan sonrakiler için söylüyorum ki iyi algılamaya çalışanlar. Karılarına kızlarına tecavüz edenin tecavüzüne haklılık payı bulmaya çalışmaya benzer. Kocaeli Kandıralılar derneği en sert şekilde tepkisini ortaya derhal koymalıdır. 10 yaşından itibaren bu camiadan asla sapmamış ben şuandan itibaren özür dilenene kadar camiayla olan tüm düşüncelerimi bir kenara bırakarak. Milliyetçi Hareket aleyhine çalışacağımı beyan eder ve taahhüt ederim. Bu benim yeminimdir canım pahasına bu niyetimden asla özür gelene kadar sapmayacağım. Bir fıkranın gerçeğini lafzının nereye gittiğini bilmeden söz edenler bu ülkeyi yönetmeyi hak edemezler.
    ŞU ANA KADAR AŞKIM OLAN MHP LİLİĞİMDEN FERAGAT EDİYORUM.

  4. Bizim Tbmm de kandıralı prof var acaba ne diyecek bu konu hakkında

  5. KANDIRALIYIM

    Orhan Ünsal
    “Kandıra’yı bilir misiniz?”

    diye sorsanız hemen hepimizin belleklerine kazınılan o;

    “Bölük dur!… Kandıralı sen de dur!…”

    şekliyle klişeleşen ifadeyle hatırlayacaktır.
    Peki bu; “Bölük dur!… Kandıralı sen de dur!…” emir cümleleri neyi ifade eder ve ne anlama gelir? Bu ifade doğru mudur veya gerçeği ifade eder mi?

    Eğer hayatınızda bir Kandıra’lı tanımadıysanız bu ifadeye inanmaktan başka yolunuz yoktur. Çünkü herkes buna inanmaktadır. Kandıralılar hakkında yanlış bir kanaat edinmemize de sebep budur. Bu emir sözcüğü şu manaya gelir; kitlelere talimat verseniz de Kandıralı o kadar anlayışsızdır ki ona ayrı bir emir ve talimat vermeniz gerekir. Kandıra’lı ile ilgili prototip budur. Ama gerçek bu değildir. Gerçek şudur; Kandıra’lıya birebir verilen bir emri yine kendisine birebir verilen başka emir bozar.

    Kandıralılar ile yakın bir hayat yaşamayan, onlarla yolculuk etmeyen, komşuluk etmeyen, alışverişi olmayan bir insan bu yörenin insanları hakkında yeterli bilgiye sahip olamaz. O yörenin insanlarını uzaktan tanımak imkansız gibidir.

    Mesai arkadaşlarımdan, komşuluklarımdan ve yolculuklarımdan edindiğim kanaate göre Kandıra’lılar ile alakalı gerçekler;

    – Kandıra’lılar tutumludurlar ama cimri değillerdir.
    – Kandıra’lılar suskun ve sessizdirler ama pasif değillerdir.
    – Kandıra’lılar çalışkandırlar. Atalet içinde olanlar sevmezler.
    – Kandıra’lılar üreten insanlardır. Sadece üketen toplumda mülk sahibi olarak öne çıkarlar
    – Kandıra’lılar dünya hayatını abartıyla yaşamazlar ekseriyetle dindar insanlardır.
    – Kandıra’lılar emin insanlardır ve emin insanlarla komşu olmayı tercih ederler.
    – Kandıra’lılara evinizi, barkınızı ve çocuklarınızı emanet edebilirsiniz.
    – Kandıra’lılar örgütlü toplum değillerdir ama toplumun en uyumlu insanlarıdır.
    – Kandıra’lılardan vatan haini çıkmaz. Fikir ve eylem olarak uçlaarda gezinen tipleri yoktur.
    – Kandıra’lılar kanaatkar oldukları için fazla borca girmezler, müsrif değillerdir.
    – Kandıra’lılar sorumluluk sahibi olduklaarı için iki yakaları hep bir aradadır.
    – Kandıra’lılar daha çocukken hayata hazırlanırlar ve sorumluluk olarak akranlarına göre on yıl daha ileridirler.
    – Kandıra’lılar uyumlu, sevimli, canayakın insanlardır.
    – Kandıra’lılarda aile bağları sıkıdır. Türk örf ve adetlerine göre yaşarlar.
    – Kandıra’lılar büyüklerinden saygıyı, küçüklerinden sevgiyi esirgemezler.
    – Kandıra’lılar teferruata takılmazlar ve hedeflerdşkleri yaşamdan şaşmazlar.
    – Kandıra’lılar iş disiplini olan insanlardır.

    Eminim ki bu yazıdan sonra herkesin durduğu yerde Kandıra’lının neden durmadığını daha iyi anlamış oldunuz. Başka toplumlarla irtibatları sonucu arada onlardan da fire veren olacaktır.

    Yol arkadaşınız, hayat arkadaşınız, komşunuz veya dünürünüz Kandıra’lı ise siz kendinizi özellikle batırmadıktan sonra sırtınız yere gelmeyecektir.

    Benden size bir de nasihat; Sakın saf zannedip kandırmaya kalkmayın.Unutmayın; saf görünen Kandıra’lı vardır ama saf Kandıra’lı yoktur. .

    Bekir Kale Ahıskalı
    Araştırmacı Yazar-Şair


Leave a comment

Geri izleme yok.