Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

30Eki/140

KOCAELİ’NDE 129.943 SİGORTALIDAN, 46 668 KİŞİ YEŞİL KARTLI

139645-detay  27 Ekim 2014 Pazartesi / Kocaeli SMMM Odası ile SGK il Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediği  “Torba yasanın SGK uygulamaları yönünde değerlendirilmesi ve 6552 sayılı alacak yapılandırması hakkındaki kanun” bilgilendirme semineri yapıldı.

Toplantıda SGK Tescil Daire Başkanı Savaş Alıç bilgi verirken, SGK Kocaeli İl Müdürü Nurettin Nacar, SGK Tescil Daire Başkanlığı Tescil Daire Müdürü Reşide Yamaç, SGK il Müdür yardımcılarından Nasır Durmaz ve Ali Ateş gelen soruları cevapladı.

Seminer sonrası meslek de üç yıl stajını tamamlamış ve yapılan sınavlarda başarılı olan yeni meslek mensubu 8 kişiye ruhsatları törenle verildi. Törende SMMM Burca Gülenç, Elif Altay Akar, Erhan Taşkın, Faris Akbal, Mehmet Ünal, Seda Tufan Sarıbacak, Serhat Timur, Uğur Örnek ruhsatlarını aldı.

KOCAELİ’NDE 129.943 SİGORTALIDAN, 46 668 KİŞİ YEŞİL KARTLI

SGK Tescil Daire Başkanı Savaş Alıç yaptığı açıklamaların da Kocaeli’nde genel sağlık sigortalı 129.943 kişinin bulunduğunu ve bunlardan 46668 kişinin yeşil kartlı olduğunu açıkladı. Alıç Genel sağlık sigortalı olanların biran önce gelir testlerini yaptırmaları gerekiyor,  aksi takdirde asgari ücretin iki katı üzerinden geliri  varmış gibi işlem yapılacak dedi. Yine Torba yasaya göre geçmiş dönem SGK borçlarının taksitlendirmelerinin son taksitlendirmede ise başvuru süresi 31.12.2014 olarak açıkladı. İlk taksitin son ödeme tarihi de 02.02.2015 olarak belirtti. Ödeme yapmayanlardan ise gecikme bedeli alınacak. 6552 sayılı yasaya göre taksitlendirme yapmış olanlar 2 taksitin ödenmemesi yada eksik ödemesi halin de ödenmeyen yada eksik ödenen taksit tutarlarının son taksiti izleyen ayın sonuna kadar hesaplanacak,  geç ödeme zammı ile birlikte ödenmesi şartı ile yapılandırma yada taksitlendirme bozulmayacak. Türkiye kayıt dışı çalıştıracak kadar zengin bir ülke değil.

VAKIFLAR BANKASI KREDİ VERECEK

Vakıflar Bankası meslek mensuplarının vergi dairesi ve SGK’ya olan borçları için müracaatları halinde kredi verecek.

SGK il Müdürü Nurettin Nacar Kurumumuz; Kocaeli’nde net olmamakla birlik icraya intikal etmiş 210 bin civarın da dosya bulunuyor. Bunlardan toplam 1 milyar 118 milyon TL alacak söz konusu.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.