Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

31Ağu/140

Yerli Malı Türk’ün Malı(?) – Alptekin CEVHERLİ

uygur-1Yerli Malı Türk’ün Malı(?) - Alptekin CEVHERLİ

Bir zamanlar coşkuyla kutlanan Yerli Malları Haftamız vardı. Her geçen gün yerli malı haftalarımızın etkinliği azaldı, azaldı; neredeyse unutulduydu.

Ne zaman ki ekonomik yaptırımların gücünü keşfettik, boykot kampanyalarıyla birlikte yerli malının önemini yeniden anladık.

Hatırlarsınız Apo İtalya’ya kaçmıştı. Devrin İtalyan hükümeti de Apo’yu Türkiye’ye iade konusunda isteksiz davranınca vatandaşlarımız, zamanın İtalya başbakanına (affedersiniz) “Maksimum Dallama” diye isim takıp İtalyan mallarını boykota başlamıştı da; Batı özentisi nedeniyle adı İtalyanca olan tekstil ve mobilya firmalarımız ‘Vallahi de İtalyan değiliz, Billahi de değiliz’ deyu gazetelere sayfa sayfa ilanlar vermişlerdi…

* * *

İsrail-Hamas gerginliği ile birlikte yurt çapında pek çok sivil toplum örgütünün başlattığı İsrail mallarını boykot kampanyaları uluslararası pek çok markayı ciddi anlamda vurdu.

Hoş, kampanya ile birlikte İsrail’le hiç ilgisi olmayan pek çok yabancı marka da nasibini aldı ama aslında iyi de oldu. Yerli üreticiler bir nefes aldı…

Ama tabii her işin bilinçli yapılması lazım.

Bu İsrail boykotunu yaparken hurmaya kutsiyet atfedip Kudüs’ten geliyor zannıyla İsraillilerin yetiştirdiği hurmalarla iftar açan arkadaşlarımız da çok oldu… İsrail’de böylece ‘Kudüs hurmasıyla’ aslında boykotu ramazan münasebetiyle Müslümanların eliyle bir güzel deldi.

* * *

Şimdi ise Filistin ile İsrail arasında barış sağlanınca sakın sanmayın ki boykot bitti.

Yerli üretimin teşvik edilmesi hâlâ gerekiyor…

Çünkü dünyada Filistin haricinde de zulüm gören Müslümanlar yaşıyor!

Doğu Türkistan’da Ramazan ayında oruç tutukları için 3 bin Uygur Türk’ü katledildi. Bunlardan 2000’i idam edilerek, 1000’i de sokaklarda hunharca infaz edildi.

Kırım’da binlerce Tatar Türk’ü Kırım’ı Rusya’nın yeniden işgali ile yerinden yurdundan oldu.

Filipinler’de Müslüman katliamı sürüyor…

Irak’ta IŞİT binlerce kişiyi katletti. En son Tuzhurmatı yakınlarında 20 bin Türkmeni bir kasabada sıkıştırdı. Hepsini kılıçtan geçirmeye hazırlanıyor…

Haydi, şimdi tam sırası…

Başta Çin olmak üzere Rus mallarına(!) ve diğer İslâm düşmanlarının mallarına da boykot!

Müslüman’sa bunlar da Müslüman!

Neden olmasın???

urleast turkistan

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.