Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

29Ağu/140

Yangın uzmanından klima uyarısı

20140824115333klimaa  KOÜ Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Necmi Özdemir, yaz sıcaklarından kurtulmak için tek çare olan klimalarla ilgili uyarıda bulundu. Özdemir, “Klimaların bulunduğu alanlara yangın uyarı sistemi kurulmalı” dedi.

Kentimizin yetiştirdiği önemli isimlerden Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Necmi Özdemir, klima kullanımıyla ilgili uyarılarda bulundu. Özdemir şöyle konuştu, “İklim değişiklikleri nedeniyle 2015 yılının özellikle yaz aylarının çok daha sıcak geçeceği uzmanlarca söylenmektedir.

HATALARDAN KAYNAKLI
Ancak son zamanlarda meydana gelen yangınlar bizlerin bu cihazlara çekinceli bakmamıza neden olmaktadır. Uygulamalar ve gözlemler bize klimalarla ilişkilendirilen yangınların, ana panodan direkt beslenmeyen sistemlerden, klimalarda uygun kablo, koruma elemanlarının (sigorta,termik vb) seçimlerinin yanlış yapılmasından, klimanın kullanıldığı yapının topraklamasının olmadığı ya da eksik olup iyileştirilmeye gidilmemesinden kaynaklandığını göstermektedir.

TEDBİR ALINMALI
Yaşamamızın her alanın da artık olmazsa olmaz hal alan klimaların standartlara ve yönetmeliklere uygun şekilde malzeme seçimi ve uygulama yapılması durumunda,
kentimizde iki ayrı mekanda yaşanan klima yangınlarına benzer olayların normal şartlarda yaşanmayacağı bilinmektedir. Olağanüstü durumlara yönelikte klimaların kullanıldığı alana yangın algılama sistemi ve yine lokal olarak açık ve kapalı alan da kullanılabilen 3-7 saniye de söndürme yapabilen, ekonomik ürünlerle tedbir alınmalıdır.”

Manşet Kocaeli Gazetesi 28 Ağustos 2014 Perşembe

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.