Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

28May/140

Türk Eğitim Sen Kocaeli 1. Nolu Şube Başkanı Süleyman Pekin’in açıklaması

fotoğraf 4 (5)

Türk Eğitim Sen Kocaeli 1. Nolu Şube Başkanı Süleyman Pekin’in yaptığı açıklama bilgilerinize sunulmuştur.

HER TÜRLÜ OYUNA RAĞMEN YETKİ BİZDE

Değerli arkadaşlar,

Her türlü oyuna ve aldatmacaya rağmen her yıl olduğu gibi bu yıl da Yetki Türk Eğitim Sen’in emin ellerinde. İl Genelinde 23 Mayıs Mutabakatına göre Millî Eğitim’de TÜRK EĞİTİM SEN (2 Şube olarak) 5.462 üye ile birinci, Eğitim Bir Sen 4.696 üyeyle ikinci, Eğitim Sen 2.002 üyeyle üçüncü, Eğitim İş 1.741 üyeyle dördüncü ve Aktif Sen 373 üyeyle beşinci. Ayrıca Gölcük İlçe Mutabakatında sayılan ancak il Mutabakatında sayılmayan 14 üyemizle alakalı şerh düşülmüş, Genel Merkez vasıtasıyla ve Şubemiz kanalıyla suç duyurusu hazırlıkları tamamlanmıştır.

Genel çerçevede Hükümetin MEB Yasası (Torba Yasa) nedeniyle iyice alt üst olan eğitim sistemimiz Toplu Sözleşme Masasında memuru satan, enflasyon farkını bile kamu çalışanlarına çok gören bir sarı sendikanın makam-mansıp işportacılığında öne çıktığına şahit oldu.

Namık Kemal’in deyimiyle “Felek her türlü esbâb- cefasın toplasın gelsin / Dönersem kahpeyim millet yolunda bir azîmetten” sırrına layık olarak Türk Eğitim Sen Kocaeli 1 Nolu Şubesinin eğitimcinin onurunu ve itibarını eylemiyle - söylemiyle, öncülüğüyle - mücadelesiyle milletin bekası uğrunda ve eğitimin teminatı olma yolunda dönmeden, eğilmeden, ideallerinden de vazgeçmeden hedefe kilitlendiği bir sene oldu. Ayrıca Türkiye Genelinde 120 Türk Eğitim Sen Şubesi arasında en çok üye artışı noktasında birinci olduğumuzu camiamıza duyururuz.

Kocaeli İli Genelinde ve kapsama alanımızdaki 8 ilçenin 6’sında (İzmit, Gölcük, Derince, Kartepe, Karamürsel, Başiskele) Yetkimizi tazeledik. Diğer 2 ilçede Eğitim Bir ile, Kocaeli Üniversitesi’ndeki sendikal yarışımız da Eğitim Sen ile başabaş rakamlarda. Seneye inşallah şubemizin etki alanındaki tüm yerlerde Yetki Birliğini sağlayarak tavanda bütünlüğü de sağlamış olacağız.

Büyük bir başarıya imza atan tüm il-ilçe yöneticilerimizi, işyeri-okul temsilcilerimizi, üyelerimizi ve üye yakınlarımızı tebrik ediyoruz. Türk Eğitim Sen güveninizin eseri olmaya devam edecektir. Şube olarak en yakın rakibimizin 1051 farkla önündeyiz. İşte Mayıs sayılarımız:

1.) TÜRK EĞİTİM SEN KOCAELİ 1 NOLU ŞUBE– 4.160

2.) Eğitim Bir Sen – 3.109

3.) Eğitim Sen – 1.777

4.) Eğitim İş – 1.408

Bu arada Kocaeli 2 Nolu Şubemiz GYTE’de (Gebze İleri teknoloji Enstitüsü) ve Darıca ilçesinde Yetkili Sendikadır. 1.897 toplam üyeye sahip 2 Nolu Şubemizle birlikte toplamın toplamı üye sayımız 6 bini (6.066) aşmıştır.

Bu yılki sayılar itibariyle bizi sevindiren birkaç husus daha var.

İlki; İl Genelinde 17.559 MEB çalışanından 14.382’si sendikalı yani % 82’si. Geçen yıl örgütlülük oranımız % 79 idi, 3 puanlık bir artış olmuş. Artı; ilimizde 4 sendika haricindeki 17 farklı sendikaya üye toplamda 481 sendikalı kişi var.

Örgütlenme açısından sendikal spektrumdaki zenginlik de göze çarpıyor. Dahası hem Şubemiz nezdinde hem de İl Genelinde bayan üye sayımız erkek üyelerden fazla. Şubemizdeki 4.160 üyenin 2.121’i bayan (% 51), 2.039’u erkek. İl nezdinde 2 şubemizin MEB Toplamındaki 5.462 üyenin de 2.835’i bayan (% 52), 2.627’si erkek. Tüm sendikaların MEB Toplamındaki 14.382’lik sayının da yarıdan fazlası yani 7.229’u bayan, 7.153’ü erkek.

Bayanlarımızın eğitime damga vurduğu gibi, sendikalar arası rekabete de damga vurduğu bir eğitim-öğretim yılının sorumsuz sorumlularca eğitimi daha da siyasallaştırmadan, eğitim çalışanlarını ayrıştırmadan, Türk Milleti’nin beka davası olan ve Büyük Atatürk’ün “Behemehâl muzaffer olmalıyız” dediği geleceğimiz yoğurma işinde başarıyla neticelenmesi dileğimizdir.

Ve ne olursa olsun, kazanan Türk Milleti ve onun kıymetli evlatları olsun.

Süleyman PEKİN

unnamed

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.