Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

28May/140

Fatih Camii asırlardır ayakta, Diğer ismi Bayraklı Camii -11

20 Mayıs 2014 Salı / İpek Şehrinde İkindi namazını Tarihi Fatih Camiinde eda etme imkanı  bulduk. Namaz sonrası İmamı ile de tanıştık. Musli Arifaj hem Caminin İmam Hatibi, hem İpek İlinin Müftüsü.. Cami Avlusunda daTürkiye ye sıkça gidip gelen Turex Balkan sorumlusu Erton Malushaga ile ayaküstü sohbet ettik.

Fatih Camii asırlardır ayakta

Tarihi, kültürü ve mimari yapısıyla Kosova'nın öne çıkan kentlerinden İpek, Osmanlı'dan miras tarihi eserlerin Kosova'daki temsilcileri arasında yer alıyor. Osmanlı'ya ait sayısız cami, medrese ve hamamdan bugüne ulaşan yapılar arasında Fatih Sultan Mehmet Camii öne çıkıyor. Erken dönem Osmanlı mimarisinin seçkin örneklerinden olan Fatih Sultan Mehmet Camii, Kosova'da Osmanlı izlerini yüzyıllardır yaşatan yapılardan.

Diğer ismi Bayraklı Camii

Fatih Sultan Mehmet tarafından inşa ettirilen cami, Bayraklı Camii olarak da anılıyor.

İpek'in merkezindeki cami, sade mimarisiyle dikkat çekiyor. İnşasında kesme taşlar kullanılan caminin, minber kısmı ise mermer. 15. yüzyıl mimarisinin özelliklerini taşıyan caminin iç işlemeleri ise, 17. ve 18 yüzyılda eklendi.

Caminin 2002'de yapılan restorasyonun ardından giriş bölümü camla kapatıldı. Diğer Osmanlı camilerinde olduğu gibi, Fatih Sultan Mehmet Camii'nin de avlu kısmında Osmanlı dönemine ait mezarlık bulunuyor. Tarihi dokusu ile kente gelen turistlerin de ilgi gösterdiği yapı, İpek'te yaşayan Müslümanların da önemli ibadet yerleri arasında. 

      Ahsen Okyar, Musli Arifaj, Av. Zeki Hacıibrahimoğlu

       Musli Arifaj, Av. Zeki Hacıibrahimoğlu

Erton Malushaga, Ahsen Okyar

        Erton Malushaga, Ahsen Okyar, Av. Zeki Hacıibrahimoğlu, Musli Arifaj

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.