Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

12May/141

Dr. Bulut, Kocaeli’de her yıl 10.000 adet konuta ihtiyaç var

4

10 Mayıs 2014 Cumartesi / UPAD 2014 1.Uluslararası Kentsel Planlama-Mimarlık-Tasarım Kongresi 8-11 Mayıs 2014 tarihlerinde Wellborn Luxury Otel’de yapıldı.

Kongrede Kocaeli Kent Konut Proje Sorumlusu Dr. Mithat Bora Bulut “Kocaeli İlinde Kentsel Dönüşüm Uygulamaları ve Yaşanan Problemler” konusunda bir sunum gerçekleştirmiştir.

Dr. Mithat Bora Bulut Wellborn Luxury Otel Seka Salonu’nda gerçekleşen sunumunda; “Dünya nüfusunun hızla artması ve hayat standardının yükselmesi, konut ihyacını artırmaktadır. Kocaeli ilinde de nüfus hızla artmakta olup, 2007 – 2013 dönemindeki yıllık ortalama nüfus artışı 39.712 kişidir. Bu nüfus artışına karşılık yıllık yaklaşık 10.000 konuta ihtiyaç duyulmaktadır. Yeni konut arzı ise söz konusu konut ihtiyacını karşılamamaktadır. Plansız ve çarpık şehirleşmenin önüne geçilmesi, deprem kuşağındaki ilimizde depreme dayanıklı bina yapılması, gerekli sosyal donatı alanlarına sahip projelerin hayata geçirilmesi ve ilimizdeki konut ihtiyacının karşılanması bakımından kentsel dönüşümün önemi daha da artırmaktadır.

Hem plansız yapılaşma ve yetersiz denetim anlayışıyla inşa edilen yapıların oluşturduğu kent dokusunu bozan sorunlu yaşam alanlarının yaşanabilir hale getirilmesi hem de konut ihtiyacının karşılanması amacıyla Kent Konut İnş. San. ve Tic. A.Ş. tarafından Kocaeli ilinde toplam 1.226.272 m2’lik alanda kentsel dönüşüm uygulaması yapmıştır. Gelecek yıllarda ise 10.866.976,67 m2’lik alanda toplam 7 adet kentsel dönüşüm projesinin hayata geçirilmesi planlanmaktadır.

Kentsel dönüşüm projelerinin başarılı olabilmesi için maliklerin, STK’ların, meslek odalarının, kanaat önderlerinin ve siyasi partilerin yapıcı yaklaşımda bulunmaları büyük önem arz etmektedir.” Dedi.

UPAD 2014 Kongresini değerlendiren Dr. Bulut; “Mimarlık-Tasarım-Planlama alanında faaliyet gösteren akademisyen, sivil toplum paydaşları, mesleki örgüt mensupları ve kamu idaresi yetkili ve görevlilerinin ortak bilgi-fikir-görüş paylaşımları için bir ortam oluşturmak hedefindeki, “1. Uluslararası Kentsel Planlama-Mimarlık-Tasarım Kongresi” bu konuda var olan bilim insanı birikimini uluslararası kapsam ve nitelikte bir etkinlik kapsamında buluşturmuştur. 8-11 Mayıs 2014 tarihlerinde Kocaeli ve Kent-Mimarlık-Tasarım Deneyimleri konularını odağına alan kongre, Kocaeli Üniversitesi’nin eğitim alanı ile “bilimsel bilgi aktaran kimliğinin desteklenmesine”, araştırma alanı ile “bilimsel bilgi üreten kaliteli ortamına” katkı sun muştur.” Dedi.

1TOKİ Başkan Yardımcısı Dr. Ahmet Şahin, Oturum Başkanı Aikaterini Zachariadou, KOTO Başkanı Murat Özdağ, Kocaeli KENT KONUT Proje Sorumlusu Dr. Mithat Bora Bulut, Nuh Çimento Genel Müdürü Tamer Sağır, Edge Hill Üniverstesi Dr. Taslim Shakur

SAM_1520KOTO Başkanı Murat Özdağ, Kocaeli KENT KONUT Proje Sorumlusu Dr. Mithat Bora Bulut, Nuh Çimento Genel Müdürü Tamer Sağır

3Hasan Uzunhasanoğlu, Ahsen Okyar, Tahir Akman

4Dr. Mithat Bora Bulut tebliğini sunarken

5Yunus Özen, Ahsen Okyar, Tahir Akman

SAM_1530Dr. Mithat Bora Bulut

SAM_1534Ahsen Okyar

SAM_1549Dr. Mithat Bora Bulut, Ahsen Okyar, KOTO Başkanı Murat Özdağ, Tahir Akman, Yunus Özen, Kadir Kandemir

9KOTO Başkanı Murat Özdağ, Ahsen Okyar, Hasan Uzunhasanoğlu, Tahir Akman

SAM_1552Yunus Özen, Dr. Mithat Bora Bulut, Ahsen Okyar, Dr. Ahmet Şahin, Hasan Uzunhasanoğlu, Murat Özdağ, Tahir Akman, Kadir Kandemir

SAM_1555Ahsen Okyar, TOKİ Başkan Yardımcısı Dr. Ahmet Şahin, Hasan Uzunhasanoğlu

fotoğraf 5 (4)Prof. Dr. İlhan Tekeli, Dr. Ahmet Şahin, Dr. Mithat Bora Bulut

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (1) Geri izlemeler (0)
  1. Bu konferansta bana güç verdiğiniz ve destek olduğunuz için çok teşekkür ederim.


Leave a comment

Geri izleme yok.