Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

18Oca/140

Pekin; Çepniler savaşçı, mücadeleci Türk Boyudur

4

17 Ocak 2014 Cuma / Kocaeli Aydınlar Ocağının Ocak ayı toplantısında Eğitimci – Yazar Süleyman Pekin “HARŞİT HAVZASINDA ÇEPNİLER” başlığı ile konferans verdi ve kitabını da imzaladı.

Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Av. Ruhittin Sönmez’in Türkiye’de ve dünyadaki gelişmelerle ilgili bilgi verdiği açış konuşmasından sonra Eğitimci-Yazar Süleyman Pekin, Malazgirt Savaşı sonrasında Ortaasya’dan İran güzergâhından geçerek Anadolu’ya yerleşen 24 Oğuz boyundan bir tanesi olan Çepniler ile ilgili geniş açıklamalarda bulundu. Pekin; “Günümüzde yerel tarih araştırmaları genele nazaran daha çok ilgi görmektedir. “Harşit Havzasında Çepniler” başlıklı çalışma coğrafî olarak Doğu Karadeniz Bölümü’ndeki Harşit Nehri vadisinde yer alan başta Kürtün ve Doğankent, yanı sıra Torul ile Tirebolu arasını; Çanakçı, Güce yerleşim yerlerini kapsamaktadır. Savaşçı, mücadeleci anlamlarına gelen Çepni kelimesi günümüzde yöre insanını da tarif eden bir özellik taşımaktadır.” dedi.

Büyük ilgi

Ecz. Selçuk Arslan’ın sunup yönettiği toplantıya; Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Sakarya Aydınlar Ocağı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kemal Cerrahoğlu, KOU Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halis Aygün, Türk Ocakları Derneği Kocaeli Şube Başkanı Yücel Alpay Demir, Kırgızistan Manas Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Recep Tarı, Kocaeli Çukurovalılar Derneği Başkanı Erdoğan Davut, Yrd. Doç. Dr. Ayhan Orhan, Ülkü Ocakları Basından ve Sosyal Faaliyetlerden sorumlu İl Başkan Yardımcısı Tuğrul Gök, KOÜ Hereke Ömer İsmet Uzunyol MYO Müdür Yardımcısı Yılmaz Pekmezcan, Dr. Ayhan Arpacı, Av. Çağrı Çakıcı, Diş Hekimi Ömer Erdal, Statiker Dr. Mithat Bora Bulut, Ziraat Mühendisi Hasan Uzunhasanoğlu, Mali Müşavir Ahsen Okyar, Endüstri Mühendisi Mustafa Toka, Çevre Mühendisi Banu Çeviker, e. İSKİ Yönetim Kurulu üyesi Musa Ordu, Sigortacı Nihat Gürer, Makine Mühendisi Hasan Baltacı, Dr. Ali Değirmenci, Yazar Alptekin Cevherli, Kocaeli Meslekte Birlik Mali Müşavirler Derneği Başkanı Hamit Akbulut, Kocaeli Tuhafiyeciler Odası Başkanı İsmal Çevikel, İnşaat Mühendisi Cengiz Arslan, Türk Eğitim-Sen Kocaeli Şubesi Başkan Vekii Yaşar Şanlı ve çok sayıda eğitimci katıldı.

Plaket Sönmez ve Türkkan’dan

Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Av. Ruhittin Sönmez,  Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan ile birlikte Türk Eğitim Sen Kocaeli 1.nolu Şube Başkanı Şair ve Yazar Süleyman Pekin’e plaketini takdim etti.

Kitabını imzaldı

Çok sayıda soruyu cevaplayan Süleyman Pekin, 288 sayfa, 135 şekil, 35 ek, 3 tablodan meydana gelen Sakarya Üniversitesi Yüksek Lisans Tez ve 6. kitabı olan Harşit Havzasında Çepniler kitabını imzaladı.

SAM_9189Nihat Gürer, Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Dr. A. Gülden Sönmez, Av. Ruhittin Sönmez

SAM_9141Mustafa Toka, Hasan Baltacı, Sıdıka Baltacı, Nursel Okyar, Ahsen Okyar, Halime Toka

3Süleyman Pekin, Gülşah Pekin, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kemal Cerrahoğlu, Tuğrul Gök, Prof. Dr. Halis Aygün

4Eğitimci - Yazar Süleyman PEKİN “HARŞİT HAVZASINDA ÇEPNİLER” konusunda bilgi verirken

SAM_9159Murteza İsot, Hamit Akbulut, Erdoğan Davut, Dr. Ali Değirmenci,

SAM_9161Av.Çağrı Çakıcı ve toplantıya katılanlar

SAM_9150Feyzullah Divli, Mustafa Atalay, Mete Domaç ve toplantıya katılanlar

SAM_9213Eğitimci Fatma Gülşen soru sorarken

9Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Av. Ruhittin Sönmez, Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan ile birlikte Eğitimci-Yazar  Süleyman Pekin’e plaket takdim ederken

SAM_9227Yrd. Doç. Dr. Ayhan Orhan, Av. Ruhittin Sönmez, Burhan Türker, Prof. Dr. Recep Tarı, Dr. Mithat Bora Bulut, Ahsen Okyar, Yrd. Doç. Dr.  Mustafa Kemal Cerrahoğlu, Prof. Dr. Halis Aygün, Öğrt. Görevlisi Yılmaz Pekmezcan

SAM_9190Ecz. Selçuk Arslan

SAM_9146İdris Türkten, İdris Karakaş, Hasan Uzunhasanoğlu, Banu Çevikel, Ecz. Selçuk Arslan

 

SAM_9162Toplantıya katılanlar

SAM_9185Av. Ruhittin Sönmez

SAM_9163Sıdıka Baltacı, Nursel – Ahsen Okyar

SAM_9225Burhan Türker, Prof. Dr. Recep Tarı, Ahsen Okyar, Dr. Mithat Bora Bulut

SAM_9229Tuğrul Gök, Ahsen Okyar, Yücel Alpay Demir

SAM_9232Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kemal Cerragoğlu, Ahsen Okyar, Cengiz Arslan

SAM_9233Ahsen Okyar, Murat Yılmaz

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.