Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

1Oca/140

YENİ YIL DUASI / BILDIRIN BEDDU – Süleyman PEKİN

YENİ YIL DUASI / BILDIRIN BEDDU – Süleyman PEKİN

– “ Yolsuzluk yapanların vay haline! ” (Mutaffiifîn 1)

Noel Baba geyiğini eleştirme hakkını çeyrek asırlık cihad geleneği sayan halkımız kul halkının, kamu malının, tüyü bitmemiş yetimin parasının harman edilmesine seyirci. “Doğrusu siz kokuşmuş bir halksınız.”(A’raf 81)

Neydi bir zamanlar iddiamız: Müslüman çalmaz-çırpmaz. Koyun İmam - Hatipliyi kasaya, gerisini düşünmeyin. Alnı secde görenden zarar gelmez. Neymiş; “Para hırsıyla kendi yaptıklarına; bu Allah’tandır diyenlerin vay haline! Üstlendikleri vebalden dolayı onların vay haline!” (Bakara 79)

Arap şekilciliğiyle Göktanrı dininin alışkanlarını birleştiren / biriktiren halkımız ŞAMANİK ŞEKİLPERESTİZM’e İslam diyor ve Kur’andan tek ayet bilmiyorsa hüküm nedir erenler? “Yoksa sizin bir kitabınız varda ondan ders mi görüyorsunuz? Canınız neyi istiyorsa o caizdir diye mi yazıyor orada?” (Kalem 37-38)

Sade Cumhuriyet tarihinin değil Türk tarihinin en büyük ve en kapsamlı yolsuzluğu olmuş; adam hala İsrail komplosu, Amerikan operasyonu diyor. Ya, bu zamana kadar kiminleydiniz? Ya, bizim sağduyulu(!) halkımız 65 senedir hangi dış operasyonun aleyhinde oy kullandı? Menderes’ten bu yana langırt köy sandığından kimler, nasıl çıktı?

Heves ve arzularını tanrılaştıranlara bak!” (Furkan 43). 3 kuruşluk kartların, 5 kuruşluk sıcak paranın ve 10 paralık kredilerin hatırına geldiğimiz noktaya bak! “Eğer inanıyorsanız imanınız size ne kötü şeyler emrediyor.” (Bakara 93)

‘Yiyor ama yapıyor’dan ‘Birazda Müslümanlar yesin’e ve en başta ismi geçenleri ‘Yedirmeyiz’e nasıl geldik? “Onlar körkütük yaşayanlardır.” (Araf 179) mesajına nail olarak tabii ki.. Ve “Onlar imanla küfrün arasında bocalayan tabansızlardır.” (Nisa 143) tespitine muhatap olarak..

Kulaklarınız var, duymuşsunuzdur; Kur’anda hırsızlığa ceza olarak el kesimi var. Ya hırsızlığı / yolsuzluğu meşrulaştıranlara ne buyrulur? Ya da hırsızlığı / yolsuzluğu kurumsallaştıranlara “Aşağılık maymunlar olun!” (Bakara 65) mu demeli? Yoksa bir Hocaefendi’nin ilencine mi ilavelenmeli?

Rüşvet alan da, veren de malumdur.” diyordu hadis, hani? İşinize gelince Sahih-i Buharî, işinize gelmezse sakıncalı râvi.. Yoksa siz; “Mal, mülk, kalabalık hepsi bizde.. Bize azap mazap sökmez!” (s… 35) mi diyorsunuz? Ve niçin “Önünüze gelene merhametsiz zorbalar gibi saldırıyorsunuz!” (Şuara 130)

Allah ile Aldatmak’ bu değil mi? Yaşar Nuri’nin kitaplaştırdığı tek Maun Suresine baksak hangi türküyü tercih ederdik; “Hangi bağın bağbanısan, gülüsen”i mi yoksa “Hangi dinin bağlısısan, kulusan”ı mı? Bu nasıl bir azgınlık?

Bir ülkeyi helak etmek istediğimiz zaman önce oranın nimet azgını yöneticilerini işbaşına getiririz. Bunlar ahaliyi iyice yoldan çıkarırlar. Böylece kendi kuyularını kendi elleriyle kazmış olurlar.” (İsra 16)

Ne demeye kalıyor geriye: “Allah’ın laneti böylelerinin / zalimlerin üzerine olsun!” (A’raf 44)

Güç ve iktidarlarını başlarına yık! Kalplerini iyice daralt ey Rabbimiz!” (Yunus 88)

Ve 2014’ü bize bağışla Rabbimiz..

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.