Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

26Ara/130

Meral Akşener, Cumhurbaşkanı mı olacak?

r-meralaksener-300200-806668Gazeteci yazar Ünal Tanık, Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı olabileceğini yazdı.

Gündeme ilişkin değerlendirmeleriyle ve ileriye dönük analizleriyle dikkatleri çeken Ünal Tanık, Meral Akşener'i Köşk'e çıkaracak hesabı deşifre etti. Rotahaber.com sitesinin de Genel Yayın Yönetmenliğini yapan Ünal Tanık, CHP'de Mustafa Sarıgül'ün ön plana çıkarılarakObama'nın Demokrat Partisi yapısında bir görüntünün hakim olacağını kaydetti.

Böyle bir durumda AK Parti'nin safdışı bırakılması için yeni bir taktiğin ortaya çıkabileceğini belirten Tanık,kamuoyunun sempatisini kazanan bir aday olarak Meral Akşener'in Çankaya Köşkü'ne çıkabileceğini bildirdi.

İŞTE ÜNAL TANIK'IN O YAZISI
Birileri 30 Mart 2014 seçimleri ile uğraşadursun. Gelin sizinle, yerel seçimden öte geçelim. Olaylara biraz daha kuşbakışı bakıp ileriye yönelik projeksiyon yapalım.
Bu paylaştıklarım 3 ay sonra yapılacak yerel seçimlerden bağımsız değil elbette. Onunla ilgili elbet.

Eğer Tayyip Erdoğan, 2015 Haziranında yapılacak olan genel seçim sandığını 30 Mart’a halkın önüne getirmenin yolunu başvurmazsa şöyle bir süreç yaşayacağız.
AK Parti, kan kaybetmiş olarak yerel seçimlere girecek. Oradan çıkacak sonuç, muhtemelen Erdoğan’ı Köşk’e taşıyacak bir tablo olmayacak. İstenen ise, AK Parti'den bir ismin bile seçilmemesi.

MHP ile CHP arasında özellikle büyük şehirlerde ortaya konulan örtülü seçim birlikteliği, bu sonucun alınmasının sosu olacak.

Yaşanan rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarının yürütülmesinin partiye yapacağı etkiyi bir kenara bırakalım. MHP’nin hem Ankara’da, hem de İstanbul’da CHP’ye örtülü bir desteği var.
MHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayını hatırlayanınız var mı?

Ben de Rasim Acar olduğunu arama motorundan baktıktan sonra hatırladım. Böylesine iddiasız bir isim konulması, örtülü birlikteliğin olduğunu göstermiyor mu? Ankara Büyükşehir adayı Mevlüt Karakaya bir miktar daha bilinen biri. Ne var ki geçen seçimlerde MHP’nin adayı olan CHP'li aday  Mansur Yavaş’ın eli bu kez daha güçlü.

Bu örtülü birliktelik, daha önce AK Parti’ye oy vermiş fakat yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda kırılan, kızan ve küsen seçmenin de tek adrese kanalize edilmesi ile önemli sonuçlar alacaklar.
“Hangi adrese kanalize edilecek” gibi bir soru sormak gerekir mi?
Bu sorunun cevabı açık net değil mi?

Tek adres CHP olacak elbette. CHP, Mustafa Sarıgül’ün öne çıkarılmasıyla ABD’de Obama’nın Demokrat Partisi’ne benzer bir partiye dönüştürülecek. Eğer bu proje İstanbul ve Ankara’da istenilen sonucu verirse (Hesap seçimleri kazanmak elbette. Ama illa seçimleri kazanmak bile şart değil.) gerisi bu hesabı yapanlar için kolay olacak.

İşte bu durumda AK Parti’yi Köşk seçimlerinde saf dışı bırakmak için MHP’den kamuoyunun sempatisini kazanacak bir isim aday gösterilebilir. Bana göre böyle bir noktaya gelinirse bu adayın Meral Akşener olacağını düşünüyorum.

Türkiye'de cumhurbaşkanlığı seçimleri, hükümetler üzerine yapılan hesaplardan çok daha önemli görülüyor.

Birinci Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk'ün seçilmesi dahil, bütün seçimler hep krizlerle geçti.

2007 seçimlerinde neler yaşandığını gençlerimiz bile hatırlar.

Ben 1973 seçimlerinden bu yana olanları takip eden biriyim. Her defasında ağzım açık, nefes almayı unutarak izledim.

Bunda farklı olacağını düşünenler, aylar öncesinden, "Artık o dönemler geride kaldı" diyenlerin kulakları çınlasın.

ROTAHABER.COM

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.