Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

24Haz/110

MHP’li Türkkan’ın Davranışı örnek olsun – Yüksel ERCAN

clip_image001 MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, milletvekili maaşını 50 üniversite öğrencisine vereceğini bildirmiş.

Türkkan konu ile ilgili olarak 'Seçim öncesinde söz verdiğim üzere alacağım milletvekili maaşımı üniversite öğrencilerine burs olarak dağıtacağım, bununla ilgili Kocaeli Valisi Ercan Topaca ile görüştüm öğrencilere vereceği m burs için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu'nda bir bölüm bizim için ayrılacak bende Milletvekili maaşımı bu fona yatıracağım. İlimizde tarafsızlığı ile ön plana çıkmış, insanların güvenini kazanmış, şehrin emin kişilerinden oluşan bir seçici heyet oluşturduk. Bu heyetin belirleyeceği 50 üniversite öğrencisine, burs fonundan, 8 ay boyunca 200 lira karşılıksız vereceğiz” demiş

.

Bursun dağıtılmasında kararı kendisinin vermeyeceğini de belirten Türkkan bir heyet oluşturulduğunu ve bu heyette de Aydınlar Ocağı eski Başkanı Ahsen Okyar, Eski İzmit Ticaret Odası Başkanı Nihat Gürer, Körfez Ticaret Odası Başkanı Mustafa Efe, Sanayici İbrahim Arıcı, Özgür Kocaeli Gazetesi Genel Yayın Müdürü İsmet Çiğit, Kızılay Kocaeli Şube Başkanı Muzaffer Şişmanoğlu, Türk Eğitim Sen Başkanı Süleyman Pekin ve Kocaeli MHP milletvekili adayı Ruhi Çavdar.' olacağını da sözlerine eklemiş.

Seçimden hemen önce Medya kuruluşları 12 Haziran tarihinde yapılan seçim sonrası milletvekili olanların hesabına 3 aylık para miktarı olan 31 bin liranın yatırılacağını yazınca milletvekili maaşının da 10 bin liranın üzerinde olduğunu öğrenmiş olduk.

MHP Kocaeli milletvekili Lütfü Türkkan’da alacağı 10 bin lira maaşı 50 öğrenciye burs olarak vereceğini söyleyince öğrenci başına 200 lira para düşeceği de anlaşılmış oldu.

Dün sabah saatlerinden itibaren yolarda kimi görsek herkes ağız birliği etmişcesine “MHP Kocaeli milletvekili Lütfü Türkkan’a helal olsun” şeklinde görüş belirtirken “Türkkan’ın yaptığı bu jestin diğer Kocaeli milletvekillerine de örnek olması gerektiğini “belirttiler.

Kocaeli 12 Haziran tarihinde TBMM'ye 11 Milletvekili gönderdi, TBMM’ye giden bu 11 milletvekilinin de mal varlıklarına baktığımızda bir tamamının hali vakti yerinde olduğu anlaşılıyor daha da açık bir ifade ile 11 milletvekilinden aşağı yukarı hiç birinin maaş almaya ihtiyacı yoktur.

Bu nedenler Lütfü Türkkan’dan sonra geriye kalan milletvekillerinin de aynı yolu izleyerek “Bizde milletvekili maaşı almıyoruz ve maaşımızın tamamını da ihtiyaç sahibi öğrencilere burs veriyoruz” demeleri gerekiyor.

Kocaeli’nden seçilen 11 milletvekilinin tamamının maaşı ihtiyaç sahibi öğrenciler burs verildiği takdirde çok sayıda öğrencinin derdine derman olacak bundan da öğrenci velileri büyük bir memnuniyet duyacaklardır.

Türkiye değişiyor, Değişen Türkiye ile birlikte siyaset ve siyaset anlayışı da değişiyor, bu nedenle siyasetçilerimiz de artık değişen şart ve ihtiyaçlara göre kendilerini konumlandırmaları ve siyaseti de vatandaşın derdine dermen olacak şekilde yapmaları gerekmektedir.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.