Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

11Eki/130

BEŞ PARALIK ADAM: REŞİT GALİP – Mehmet Saral

BEŞ PARALIK ADAM: REŞİT GALİP - Mehmet Saral

Sayın Başbakanım, Salı gün ki grup konuşmanızı dinledim, artık ölünceye kadar oyumu size vereceğim. Müthiş tespitler yaptınız. Bir kere andımızı yazan Reşit Galip’in halkına nasıl “zülüm” yapan bir zalim olduğunu bir güzel anlattınız.

Neymiş efendim:

Türküm…

Doğruyum…

Çalışkanım…

Böyle bir yemin olur mu? Hem bu Türklerde kim? Alçak, zalim, katliamcı bir göçebe sürüsü. Anadoluya gelmişler,kendilerinden olmayan herkesi öldürmüşler, Kürtçe konuşan bir tane bile kürt bırakmamışlar. Ben Malatya’da, İstanbul’da ve Ankara’da yaşadım. Kürtçe konuşan bir tek insan evladına rastlamadım.

Yalnız Sayın Başbakanım kafama takılan bir sorum var size: Madem bu alçak Türkler herkesi katletmişler, Bekir Bozdağ, Ömer Çelik, Mehdi Eker, Zafer Çağlayan, Mehmet Şimşek, Muammer Güler, Cevdet Yılmaz, Egemen Bağış, Beşir Atalay kürt oldukları halde nasıl Türkleri atlatıp bakan olmuşlar? Doğrusu anlayamadım.

Bir de sizin grup toplantınızda ağlayanlar vardı. E e  ne de olsa bu Türklerin ömür boyu zülmüne uğramışlar. Mesela; Abdulkadir Aksu’nun uğradığı zülümler şunlar: 28 yaşında Malatya Emniyet Müdürü, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı, Vali, 20 yıldır milletvekili  ve bakan.

Bu Türkler Abdülkadir Aksu’ya ne zulüm yapmışlar değil mi sayın başbakanım?

Mümükünse ben de biraz zulüm görmek istiyorum.

Bir de Sayın Başbakanım grupta bir “zalim” türk olan Reşit Galip’ten bahsettiniz. Ben de hayat hikayesini gazetelerden okudum. Meğer efendim ne alçak, ne zalim bir adammış. Size anlatayım; Bir kere alçak bir Türk, tıp fakültesinde okurken, sizin şimdilerde dostunuz olan Hıristiyan İngilizler, Rumlar, Bulgarlar, Ruslar ülkemizi işgal etmişler, bu utanmaz alçak adam bunlarla savaşmak için cepheden cepheye koşmuş. Ne kadar ayıp?. Ezan sesi kesilmesin diye bir sürü gavur’a kurşun sıkmış, yaralanmış, tüberküloz olmuş, üstüne üstlük doktor olmuş. Bir de yetmemiş cephede uygulamasını kendi üstünde yaparak aşı, serum yapmış. Keşke gebereymiş. Bir de Kahraman diye Atatürk bunu 3 dönem milletvekili ve bakan yapmış. Bu utanmaz adam Atatürk’e yanlış yapınca kafa tutmuş. Bakın size partinizde kimse kafa tutma cesareti gösterebiliyor mu? Keşke o zamanda ergenekon, balyoz davalarına bakan savcı ve hakimler olsaydı da Hıristiyan dostlarımıza karşı savaşan bu alçak Türkleri cezalandırsalardı.

Bir zulüm daha yapmış; Arapça ana dili olan halka namaz vaktini hatırlatmak için Türkçe ”haydi namaza” dedirtmiş. Al sana bir ayıp daha, ana dili Arapça olan Türk Milletine, Türkçe “haydi namaza “ denir mi? hem namazda neymiş, acaba bu Reşit Galip şeriatçı falan olmasın?

Üç dönem milletvekilliği ve bakanlık yapan bu  alçak öldüğünde cebinde sadece 5 lira varmış. Vay namussuz. İşte size en büyük hakaret. Halbu ki sizin daha 2001’de cebinizde bir milyar dolar vardı. Ne de olsa çok çalışkan ve tutumlusunuz.

Bu zalim Reşit Galip size kötü örnek oluyor, tarihten silerseniz oyum size.

Hem bu Türkler niye bin yıl önce geldikleri Moğolistan topraklarına geri dönmüyorlar? Ne salak bir millet, Daha yenildiklerini bile anlayamadılar değil mi sayın başbakanım…

xxx

Mehmet Saral kimdir?

1954 Rize doğumlu. İlk, Orta ve Lise tahsilini Malatya’da tamamladı. 1981 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. 10 yıl boyunca Serbest Avukatlık yaptı.  1992’den itibaren 15 yıl boyunca TBMM’de Araştırma-Soruşturma Komisyon Raportörlüğü, Kanunlar Müdürlüğü Uzmanı ve Yöneticilik yaptı. 2007 yılında emekli olduktan sonra tekrar Serbest Avukatlığa başladı. Halen bu işi yapmakta.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.