Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

1Eki/130

Kandıra Yelken Sineması, tekrar hayat buluyor

fotoğraf 11945 yılından itibaren Kandıra’nın sosyal ve kültürel hayatına önemli katkılar sağlayan Yelken Sineması, modern ve kapsamlı bir restorasyondan sonra tekrar açılıyor.

1945 yılında, Kandıra eşrafından Niyazı Yelkencioğlu, oğulları İsmet Yelkencioğlu ve Müfit Yelkencioğlu tarafından zamanın sosyal ve kültür evi olarak açılan Yelken Sineması, 19 Temmuz 1979 tarihinde gece yarısı çatıda çıkan ve nedeni meçhul bir yangın sonrası kullanılamaz hale gelmişti. Daha sonra 1987 yılında inşa edilen Teoman Yelkencioğlu İş Merkezi ve konutları kompleksinde tekrar açılan Yelken Sineması, faaliyetini 2004 yılına kadar sürdürmüştü.

Açılış 5 Ekim Cumartesi Saat: 14:00

2004 yılından beri faaliyet gösteremeyen Yelken Sineması, modern ve çok kapsamlı bir tesis haline getirilerek tekrar faaliyete açılıyor. Teoman Yelkencioğlu ve oğulları Mete ve İhsan Yelkencioğlu kardeşlerin sahibi olduğu Yelken Sineması, Aydınlık Mahallesi Güvenler Caddesi Teoman Yelkencioğlu İş Merkezi’nde 5 Ekim saat 14.00’de yeniden hayat buluyor. Yelken Sineması’nın yeni ismi ise kültür ve eğitime büyük katkı vermiş merhume Hidayet Yelkencioğlu’nun anısına ithafen, Hidayet Yelkencioğlu Kültür Merkezi olarak değiştirildi.

fotoğraf 1fotoğraf 2

201393010243

fotoğraf 3

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.