Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

25Haz/130

CUMA GÜNÜ AYVAZ DEDE ŞENLİKLERİNE GİDİYORUZ

Bosna Hersek_b   CUMA GÜNÜ AYVAZ DEDE ŞENLİKLERİNE GİDİYORUZ

Kafile Başkanlığını Kocaeli Aydınlar Ocağı Genel Sekreteri Hasan Uzunhasanoğlu'nun yapacağı Bosna Hersek ve Sırbistan seyahati, 28 Haziran Cuma günü saat:14.00'de İzmit Perşembe Pazarından başlayacak ve 02 Temmuz 2013 Salı günü Belgrad'dan saat: 20.20'de kalkacak THY uçağıyla İstanbul Atatürk Havalimanına dönüş ile tamamlanacaktır.

images4 gece 5 gün

Kudret Turizm tarafından 4 gece 5 gün olarak organize edilen Bosna-Hersek ve Sırbistan seyahatinde; Mostar antik şehri, Konjic Eski Köprüsü, Mostar Köprüsü, Koski Mehmet Paşa Camii, Karagözbey Camii, Eski Osmanlı Hamamları ve Hanları, Blagaj(Alperenler) Tekkesi, Osmanlı'nın Avrupa'da ulasmış olduğu son nokta Pocitel Köyü, Alipaşa Camii ve Pocitel Saat Kulesi, Sarajevo, Prusac, Travnik Kalesi, Osmanli'nin Bosna'da yapmış olduğu ilk camii olan "Sülejmanije" camii, Fatih Sultan Mehmed'in su içtiği Mavi Su, Travnik bölgesinde en büyük katliamı yaşamış olan Ahmic Köyü, Eski Osmanlı Bakırcılar Carşısı, Avusturya-Macaristan döneminde "Belediye", Yugoslavya doneminde Avrupa'nin en büyük "Kütüphanesi" olarak kullanılan tarihi bina, Meşhur Sarajevo Sebili, Begova Camii, Kurşunlu Medresesi, Bascarsi Camii, Beyaz Tabya, Saat Kulesi, Katolik baş Katedrali, Pazar Yeri Katliamının yaşandigi meşhur Pazar Meydanı, Özgürlük Ateşi, 1.Dünya Savaşı'nın çıktığı Latin Köprüsü, Sinagog, Bezistan ile Efsane Boşnak devlet adamı ve bağımsız Bosna-Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı Alija İzetbegovic'in Kabri ziyaret edilecektir.

Son Gün Belgrad'ta

Turun son günü Balkanların en büyük ve Yugoslavya'ya yıllarca baskentlik yapmış olan Belgrad'ta; Kale Meydanı, Askeri Müze, İstanbul Kapı, Saat Kulesi, Damat Ali Paşa Türbesi, Zindan Kapı, Leopoldov Kapı, Sokullu Mehmet Paşa Çesmesi, Stefan Lazerevic Anıtı, Nebojsa Kulesi, Saborna Kilisesi, Cumhuriyet Meydanı, Terazi Meydanı ve Taş Meydan görülecektir.

Gezi Kafilesi

Prof. Dr. Mesut Gür, BBP Kocalei İl Başkanı Serhat Duyar, Endüstri Mühendisi Mustafa Toka, Mali Müşavir Ahsen Okyar, Ziraat Mühendisi Hasan Uzunhasanoğlu, Makine Mühendisi Ömer Öztürk, Ecz. Selçuk Arslan, Av. Zeki Hacıibrahimoğlu, Harita Mühendisi Ali Kahraman,  Dr. Mehmet Ayas, Danışman Mesut Uğur, İşadamı Necati Pilavcı, Dr. İsmail Çapcı, Turizmci Ekrem Patan, Tekstilci İşadamı Samet Duyar, Dr. Kemal Yılmaz, Av. Naci Kara ile Makine Mühendisi Çetin Mut ve eşleri beş gün sürecek olan Bosna-Hersek, Sırbistan gezi kafilesinde yer alacaktır.

Ayvaz Dede Şenlikleri, Boşnak Gecesi

İzmitliler seyahat boyunca yöresel tadları tadarken, özel olarak hazırlanan Saraybosna'da Boşnak gecesine, Prusac bolgesinde düzenlenen Ayvaz Dede şenliklerine de katılacaklardır.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.