Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

11May/130

TÜRK MİLLETİNE ÇAĞRI KONFERANSLARI için Sadi SOMUNCUOĞLU İZMİT’te

image       Bir süre önce 300 Türk aydınının yayınladığı "Türk Milletine Çağrı" bildirisi gündeme bomba gibi düşmüş ve ardından bildirinin ikincisi de yayınlanarak, bildiride yer alan maddeler hakkında imza kampanyaları ve konferanslar düzenleneceği açıklanmıştı.

10 Mayıs Cuma günü Hatay'da yapılacak ilk toplantı ile başlıyacak “Türk Milletine Çağrı konferansları” adı verilen bu toplantılar 15 Mayıs’ta İzmit’te yapılacak ve Sadi Somuncuoğlu önemli açıklamalarda bulunacak.

Sadi Somuncuoğlu kimdir?

Sadi Somuncuoğlu, siyasetçi, gazeteci, eski bakan. (d. 1940 - Aksaray)

İlk ve ortaokulu Aksaray'da, lise ve yüksek öğrenimini Ankara'da tamamladı. 1965 yılında "Bab-ı Ali'de sabah" gazetesini çıkardı.

Gençliğinde Türk Ocağı bünyesindeki faaliyetlere katıldı. Buradaki devrin ileri gelen Türkçü aydınlarının sohbetlerinde bulundu. Daha sonra gençlik döneminde feyz aldığı Türk Ocaklarının başkanlığını yaptı(1994-1995).

1967'de aktif siyasete atıldı. 1969 tarihinde Milliyetçi Hareket Partisi Adana Kongresi'nde Genel İdare Kurulu üyeliğine seçildikten sonra, 12 Mart 1971 tarihine kadar kısa bir dönem dışında, MHP'li gençlerin eğitimi ve teşkilatlanması işlerini yürüttü.

1967-1969 döneminde Türkiye'deki bütün fakülte ve yüksek okullarda Ülkü Ocağı Öğrenci Derneklerinin kuruluşuna yardımcı oldu. 1969 tarihinde, İbrahim Metin, Halil Özyıldız ve Hasan Sami Bolak'la birlikte Devlet (Dergi)sini çıkardı[kaynak belirtilmeli] ve bu dergide birçok yazıları yayınlandı.

1970'de Ülkü Ocakları Birliği'nin kuruluşunda görev aldı.

1977 yılında Niğde milletvekili olarak TBMM'nde görev yaptı. 1995 genel seçimlerinde Anavatan Partisi listesinden Aksaray Milletvekili seçildi. Daha sonra bu partiden ayrılarak MHP'ye girdi ve 1999 seçimlerinde de MHP milletvekili oldu.

57 Koalisyon Hükümeti döneminde Milliyetçi Hareket Partisi'nden Devlet Bakanı olan Sadi Somuncuoğlu, genel başkanın aksi yöndeki kararına rağmen Cumhurbaşkanlığı'na adaylığını koydu ve bu hareketi partide büyük tepki yarattı. Bundan dolayı da 8 Mayıs 2000 tarihinde bakanlıktan azledildi.

Aktif siyasetten çekildikten sonra kitap ve köşe yazılarına ağırlık veren Somuncuoğlu'nun halihazırda yayınlanmış 7 kitabı vardır.

Yeniçağ gazetesinin köşe yazarıdır.
Milli Düşünce Merkezi'nin başkanlığını yapmaktadır.http://www.millidusunce.org/
http://www.iktidarmuhalefet.com/ adresli sitede yaptığı konuşma ve konferans videoları bulunmaktadır.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.