Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

29Nis/130

Prof. Dr. İbrahim Öztek İzmit’te

SAM_0159  Sportif bir organizasyon çalışması için temaslarda bulunmak üzere İzmit’e gelen Prof. Dr. İbrahim Öztek, İzmitli dostlarıyla da buluştu.

Prof. Dr. İbrahim Öztek, Antikkapı Restoranda Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Av. Ruhittin Sönmez, eski Bekirpaşa Belediye Başkanı Abdullah Köktürk, Kocaeli SMMMO Meclis Başkan Vekili Ahsen Okyar, Dr. Mithat Bora bulut ile biraraya geldi.

Prof. Dr. İbrahim Öztek’in yaptığı çalışmlarla ilgili bilgi verdiği dostların sohbeti, neşe içinde tamamlandı.

SAM_0154Av. Ruhittin Sönmez, Prof. Dr. İbrahim Öztek

SAM_0150Prof. Dr. İbrahim Öztek, Abdullah Köktürk

SAM_0156Abdullah Köktürk, Ahsen Okyar

SAM_0147Dr. Mithat Bora Bulut

SAM_0159Dr. Mithat Bora Bulut, Ahsen Okyar, Prof. Dr. İbrahim Öztek, Abdullah Köktürk, Av. Ruhittin Sönmez,

Prof. Prof. Dr. İbrahim ÖZTEK Kimdir?

İbrahim ÖZTEK 1945 Ordu doğumludur. İlkokulu Meriç’te, Ortaokulu Beykoz’da okumuş, 1962 yılında Kuleli Askeri Lisesini, Şubat 1970’ de de Silahlı Kuvvetler adına İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirmiştir.

1970 yılında Tabip Teğmen olarak başladığı Silahlı Kuvvetlerdeki görevini; GATA stajyerliği, 10. P.Tüm. Baştabip ve Sağ. Şb. Md.lüğü, GATA Uzmanlık eğitimi, Çamlıca As. Hastanesi Patoloji Uzmanlığı ve GATA Haydarpaşa Eğitim Hast. Patoloji Anabilim Dalı kurucu başkanlığı görevleri ile sürdürmüş, 1996 yılında da Prof. Dr. Kıdemli Albay rütbesi ile GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi Baştabip Yardımcılığı ve Patoloji Anabilim Dalı Başkanlığından emekli olmuştur.

1992 yılında Zürih Üniversitesinde Genel Patoloji ve Sitoloji bilim dallarında staj eğitimi görmüş, Zürih Kanton Hastanesi ve Cenevre Üniversitesinde de inceleme çalışmasında bulunmuştur.

Bilimsel yaşamında yapmış olduğu araştırma ve çalışmaları ile bir Dünya birinciliği, bir Dünya üçüncülüğü, pek çok Türkiye birinciliği ve 10 TÜBİTAK teşvik ödülü olmak üzere sayısız başarılara imza atmış ve bir kısmı yabancı ülkelerde basılmış 320 kadar bilimsel araştırması, kitapta bölüm yazma ve 12 adet de Mücadele Sporları, Zen felsefesi ve Budo sağlığı ile ilgili kitapları bulunmaktadır.

Yurt içi ve yurtdışında pek çok bilimsel, sportif ve sosyal yapılı derneğin başkanı, üyesi, yine pek çok bilimsel derginin editörüdür.

Lise yıllarında başladığı uzun mesafe koşuları, daha sonra futbol, hentbol, yüzme (Yenikapı Kulübü), kürek (Küçüksu Kulübü), ferdi olarak güreş, boks ve vücut geliştirme, Lisanslı yaptığı ve yarıştığı spor dalları olmuştur.

Judo’da ise yurtiçinde 20 kez Üniversiteler, Silahlı Kuvvetler ve Türkiye şampiyonlukları yanı sıra pek çok uluslararası yarışmalarda dereceleri bulunmaktadır. 1962 yılında başladığı Uzakdoğu sporlarına değişik branşlarda Milli sporculuktan, Başantrenörlüğe, teknik direktörlüğe, Milli hakemlikten Federasyon Başkanlığına kadar değişik kademelerde hizmet vermiştir.

2000 yılında İnternasyonal Judo Federasyonunca 8. DAN’a layık görülmüş ve böylece Dünya’daki birkaç teknik Judo oteritesinden biri olmuştur. Karate, Aikido, Tekvando ve Vuşu spor dallarında da yüksek DAN derecesine (6. DAN) sahiptir.

Türkiye’de Judo sporunun kurucularından olmakla beraber daha sonraki yıllarda Karate (1984), Aikido (1999), Kuraş (13 Ağustos 2000) ve Vuşu (2000) sporlarını da başkan olarak federe etmiş, bunların kuruluş organizasyon ve örgütlenme işlemlerini gerçekleştirmiş, Judo, Karate, Aikido ve Kuraş’ın ilk hakem ve Uluslararası düzeyde antrenörü olması nedeniyle açılan kurs ve seminerlerde bizzat teknik ve teorik eğitim vererek bu sporların ülkemizde yaygınlaştırılmasını sağlamıştır.

Kuraş sporu ise doğrudan kendisi tarafından ülkemize getirilmiştir. Başkanlığı süresince Avrupa ve Dünyada birçok uluslararası federasyonmların da başkanlıklarını yapmış, sporcularımız ise sayısız Balkan, Avrupa ve Dünya şampiyonlukları ile bir de Olimpiyat şampiyonluğu (Hüseyin ÖZKAN) ve bir Olimpiyat beşinciliği (Selim TATAROĞLU) elde etmişlerdir.

ÖZTEK, uzun yıllar Türk Patoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi olarak, arkadaşları ile birlikte ülkemizde bilimsel alanda, pek çok Uluslararası Patoloji ve Sitoloji Kongre ve Sempozyumları düzenlediği gibi sportif alanda da, Federasyon Başkanı olarak Judo, Karate ve Vuşu spor dallarında kendi kurmuş olduğu 6 uluslararası turnuvanın bugün 8.,11.,14.,21.,22.,ve 23. leri aksamadan yapılmakta ve bu turnuvaların hepsi Dünya Federasyonu takviminde yer almaktadır.

Bunların yanı sıra Türkiye’de, 4 Avrupa ve 1 Dünya Şampiyonası ile son derece başarılı pek çok Uluslararası Kongre kurs ve seminer organize etmiştir. BÜYÜK LAROUSSE’ den ANA BRİTANİCA’ya 7 ansiklopedide sportif yönü ile yer almaktadır.

Evli, 3 çocuk babası olup, orta derecede İngilizce ve Rusça biliyor. Halen Anadolu Aydınlar Ocağı Başkanıdır.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.