Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

2Nis/130

Aydınlar Ocağı’nın hizmetleri – İsmail KAHRAMAN / 02 NISAN 2012

imagesAydınlar Ocağı’nın hizmetleri – İsmail KAHRAMAN

Aydınlar Ocağı deyince biz durmak ve geçmişe bakmak gerekiyor. Aydınlar Ocağı’nın benim kültür hayatımda rolü ve önemi çok büyük. Kültür hayatıma yön veren gazeteci ve belgeselci olmama  önemli katkısı olan Aydınlar Ocağı’nın ben Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş, Prof. Dr.Süleyman Yalçın ve Dr. Metin Eriş ve merhum Ahmet Kabaklı’larla tanımıştım. Türkiye’nin burhanlı ve karanlık dönemden geçtiği 1970’lerde Türkiye’ye hizmet eden hükümetlerin kurulmasında ve Genel seçimlerde birlikte hareket edilmesinde yol göstermişve önderlik yapmış bir gönüllü siviyl toplum kuruluşu Aydınlar Ocağı. Aydınlar Ocağı’nın Türkiye’ye bu anlamda çok büyük hizmeti var.

Aydınlar Ocağı’nın Kocaeli Şubesinin 1986’lı yollarda ilk kurulma aşamasında ben de severek üye oldum. Kuruluş şubesinin açılışı muhteşemdi. Ahmet Kabaklı Hoca  ile ilk kez orada el sıkışmış, Kocaeli’nin kültür ve siyasi hayatına yön veren bir çok kişi ile orada tanışmıştım.  Nihat Gürer Bey Kurucu başkanımızdı.  Ardından İbrahim kahraman ve Ahsen Okyarlar başkanlık yaptı.

Bir çok gönül dostu ile irtibatımız hep sürdü.

İlim İstişare Kurulu üyesi olarak Aydınlar Ocağı’ndaki görevimi sürdürüyorum. Önceki akşam Ocağımızın Otel Asya’daki mezhepler Tarihimize ışık tutan konferansına katıldım. Bana da söz verdim. Ben de Türkistan coğrafyası ile ilgili bir konuşma yaptım. Orhun Abidelerinden, Çin Seddi’den , Altay Dağları, Taşkent, Semarkand, Buhara, Belh Horasan , Herat, Urimçi, Kaşkar özetle Türkistan coğrafyasına bir kültür yolculuğu yaptık.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.