Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

6Mar/130

Kandıra Mehmet Akif Ersoy İlkokulundan Özel Etkinlikler

  Kandıra Mehmet Akif Ersoy İlkokulundan Tekkeli Küme Evleri mevkiinde oturmakta olan 45 (kırk beş) Romen asıllı öğrenciye haftanın üç günü derslerden sonra etkinlikler düzenleniyor.

Bu etkinlikler bir gün kitap okuma, bir gün müziksel etkinlikler, Bir gün ise içinde futbol, basketbol, voleybol ve masa tenisinin olduğu sportif etkinlikler olmak üzere düzenleniyor. Bu etkinliklere öğrenciler büyük bir istekle katılırken etkinliklerde okul öğretmenleri gönüllü olarak görev alıyorlar.

Öğretmenlerden Emine Baltürk, Cavit Demiröz, Mehmet Demirel kitap okuma etkinliğinin, Aynur Güzel, Hicran Uğur müziksel etkinliğin, Uğur Okkirman, Halil İbrahim Tarhan Sportif etkinliğin gerçekleştirilmesinde görev alıyorlar.

Okul Müdürü Mete Domaç “Öğretmen arkadaşlarımız bu tip etkinlikleri özellikle göçebe olarak yaşamalarından dolayı derslerden geri kalan öğrencileri diğer öğrencilere yetiştirebilmek için bazı günler kendiliğinden yapıyorlardı. Ancak daha sonra sayın Kaymakamımızın isteği doğrultusunda düzgün ve belli bir programa bağlayarak ve işin içine müziksel, sportif etkinliği de katarak genişlettik. Öğretmen arkadaşlarımla yaptığım toplantıdan sonra öğretmen arkadaşlarım hiç tereddüt göstermeden programın belli bölümlerinde gönüllü olarak yer aldılar. Program öğrencilere çok faydalı oluyor ve öğrencilerimiz programa aksatmadan devam ediyorlar. Mahallerinde oyun alanının elverişsiz olması dolayısıyla doyasıya oyun oynarken aynı zamanda müziğe olan ilgileri nedeniyle eğlenceli dakikalar geçiriyor ve haftanın bir gününde uyguladığımız kitap okuma saati ile de değişik kitapları okuyorlar. Programa istek olduğu takdirde diğer öğrencilerimizi de dahil ediyoruz. Bu programda bizi destekleyen ihtiyaçlarımızı karşılarken zaman zaman ziyaret eden kaymakamımıza ve programda özverili bir şekilde gönüllü olarak çalışan öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Okul Müdürü Mete Domaç programın bu şekilde Nisan ayının sonuna kadar devam edeceğini daha sonra öğrencilerin durumlarının gözden geçirilerek gün sayısında ayarlama yapılarak yaz tatiline kadar devam edileceğini söyledi.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.