Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

6Mar/130

Cumhuriyet Parkı Sanat Galeri’sinde Röprodüksiyon Müzesi açıldı.

20130301040414sabat   Cumhuriyet Parkı Sanat Galeri’sinde sanat eğitimi konusunda bir ilke imza atıldı. İzmit Belediye Başkanlığı, İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve GOSB- Teknopark A.Ş.’nin işbirliği ile gerçekleşen "Üç Ayda Üç Bin Katılımcı ile Müze Eğitimi" projesi kapsamında dünyaca ünlü ressamların çizdiği dünyaca ünlü tabloların bire bir kopyalarının bulunduğu, "Bedri Rahmi Eyüboğlu Çocuk-Genç Sanak Eğitimi Röprodüksiyon Müzesi"ni açıldı.

Hayrettin Gürsoy Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi, Görsel Sanatlar Öğretmeni Malik Doğan tarafından yürütülen projenin, ünlü sanatçı ve sanat eğitimcisi Bedri Rahmi Eyüboğlu tarafından 1937 yılında kaleme alınan, "Röprodüksiyon Müzeleri" başlıklı makaleden yola çıkarak geliştirildiği öğrenildi.

Konuyla ilgili konuşan Hayrettin Gürsoy Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi, Görsel Sanatlar Öğretmeni Malik Doğan, şöyle dedi: "Burada amacımız bir şeyleri sergilemek değil. Burada amacımız müze eğitimi gerçekleştirebilmek. Amacımız bir kişinin, bir sanat eserinin karşısına geçtiğinde, o sanat eserinin iki boyutluluğunun ötesinde; içinde tadın olduğu, içinde kokunun olduğu, duyguların olduğu bir iletişim kurmasını sağlayabilmektir.

Burada asıllarıyla aynı ölçülerde dünyaca ünlü 40 tablonun kopyaları bulunuyor. Bunlar dijital olarak belgelendiler ve daha sonra İstanbul'da özel bir teknikle tual üzerine basıldılar. Amacımız, bu dokümanlar üzerinden sanat eleştirisi gerçekleştirebilmek, sanat beğenisi gerçekleştirebilmektir. Burada üç ay boyunca tüm öğretmenlerimizle bu amaç için çalışacağız.

Hedefimiz üç ayda 3 bin çocukla temel müze eğitimi gerçekleştirebilmek." Dedi.

Müze bünyesinde, öğretmenlerin 31 Mayıs'a kadar 30 kişilik öğrenci grupları ile hafta içi her gün 10.00 - 12.00 ve 13.30 - 15.30 saatleri arasında eğitim gerçekleştirecekler.

Ahsen Okyar; Teyzemin torunu olan değerli kardeşim Malik Doğan,  başarılarıyla tanıdıklarını gururlandırmaya devam ediyor..

20130301040507sanat3Açılış kurdelası kesilirken

20130301040414sabatGürsoy Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi, Görsel Sanatlar Öğretmeni Malik Doğan, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’a bilgi verirken

imagesGürsoy Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi, Görsel Sanatlar Öğretmeni Malik Doğan

images (1)

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.