Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

26Şub/130

Tahsilatta birinci, tahakkukta ikinciyiz

SAM_9333  24.Vergi Haftası, düzenlenen yoğun bir programla başladı. Ramada İzmit Oteli’nde de Vali Topaca’nın da katıldığı törende, vergi rekortmenlerine plaketleri verildi.

2012 Aralık dönemi itibariyle Kocaeli’de tahsilatın yüzde 7 artışla 36 milyar 25 milyon 725 TL’ye ulaştığı kaydedildi. Kocaeli, Türkiye’nin vergi geliri içinde yüzde 13’lük payla İstanbul’dan sonra en yüksek paya sahip ikinci il. Tahsilatta ise Kocaeli, yüzde 93,54 oranıyla Türkiye birinciliğindeki yerini de korudu.

TOPACA: “VERGİ KAÇIRMA ÖNLENECEK”

Vergi rekortmenleri için, Ramada İzmit Oteli’nde bir tören düzenlendi. Kocaeli Valisi Ercan Topaca, verginin önemine vurgu yaptığı konuşmasında, adaletli vergi toplama sisteminin getirileceğini, devletin bu konudaki gerekli altyapıyı kısa süre sonra tamamen oturtmuş olacağını söyledi.

Topaca, vergi kaçırma girişiminin de bu yeni sistemle tamamen önleneceğini belirtti, “Böylece Türkiye’de hizmet yatırımı artacak. Yeni teşvikler ortaya çıkacak. Türkiye otomobille değil, uçak hızıyla ilerleyen bir millet olacak” dedi.

42 MÜKELLEFE ÖDÜL

Törende, 2011 yılı gelirleri kapsamında Kurumlar Vergisi’nde ilk üç sırada yer alan Tüpraş, Yıldız Ertegre ve İgsaş’ın temsilcilerine Hereke dokuması üzerinde “Besmele” işli olan birer halı hediye etti.

Tören, katılıcılara verilen yemekle son buldu. Yemekte, Vergi dairesi çalışanlarının oluşturduğu koro da mini bir konser verdi. Kutlamalar 3 Mart’a kadar devam edecek.

SAM_9340Protokol masası

SAM_9329Lütfü Kaya Taner, Cengiz Tosun, Ali Odabaş, Hasan Kırlı, Remzi Özcan

SAM_9330Mustafa Taşpınar, Mümtaz Atmaca, Engin Eroğlu

SAM_9333Mümtaz Atmaca, Engin Eroğlu, Ahsen Okyar, Mehmet Balimre, Aylin Küçük

SAM_9334Ahsen Okyar, Mehmet Balimre, Aylin Küçük,

SAM_9342Kocaeli Vergi Dairesi Başkan Vekili Ayhan Yaman

SAM_9344Kocaeli Valisi Ercan Topaca

SAM_9345Mümtaz Atmaca, Engin Eroğlu

SAM_9349

İşadamı Alparslan Seymen, Vali Yardımcısı Şükrü Çakır’ın elinden plaketini alırken

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Kategori: SMMM Yorum gönder.
Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.