Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

4Şub/130

Kocaeli Aydınlar Ocağı yöneticileri İran’dan döndü -3

SONY DSC  İran’ın İsfahan ve Şiraz illerindeki tarihi ve turistik mekanları ziyaret eden Kocaeli Aydınlar Ocağı kafilesi İzmit’e döndü.

Kafile Başkanlığını İnşaat Yüksek Mühendisi Dr. Mithat Bora Bulut’un yaptığı İran’ın İsfahan ve Şiraz illerini kapsayan gezi programına Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Av. Ruhittin Sönmez, Mimar Ali Salkım, Endüstri Mühendisi Mustafa Toka, Mali Müşavir Ahsen Okyar, Yalova Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yunus Özen ve Mimar Celaleddin Çelik katıldı.

Atatürk Havalimanından THY tarifeli seferiyle İstanbul-İsfahan’a hareket eden İzmitliler Nakş-ı Cihan Meydanı’na çok yakın mesafede olan Setareh Hotel’e yerleşti. Gezi Nakş-ı Cihan meydanının doğu köşesinde ve Ali Kapu’nun karşısında yer alan ve Safevi hanedanı sırasında Şah Abbas tarafından 1615 yılında inşa ettirilen 1618 yılında tamamlanan Şeyh Lütfullah Camii’sinin ziyaretiyle başladı. Ali Kapı, Nakş-ı Cihan Meydanı, Çehel Sütun Sarayı, Zayandeh Nehri üzerindeki Siosepol Köprüsünü de gezdi.

Şiraz yolu üzerindeki Büyük Kiros’un mezarı, Şiraz’da Gülistan'ın yazarı Şeyh Sadi-i Şirazi Türbesi, Hafız-ı Şirazi Türbesi, Kerim Han Kalesi ve Pers İmparatorluğu'nun başkenti olan Persepolis’i gezen İzmit kafilesi dolu dolu geçen dört günün sonunda yurda döndü.

SONY DSCİzmitliler İsfahan’daki Çehel Sütun Sarayı önünde

2Ali Salkım ile Yunus Özen, Gezi Nakş-ı Cihan meydanındaki Ali Kapu’nun önünde

3İsfahan’da yerel yemeklerin ikram edildiği akşam sofrası

4İsfahan’da rehber Maedeh Baharlooei’ye Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Av. Ruhittin Sönmez ve Doç. Dr. Abdoolhossein Laleh tarafından hediyesi takdim edilirken

5Zayandeh Nehri üzerindeki Siosepol Köprüsü üzerinde

6Pers İmparatorluğu'nun başkenti olan Persepolis’te

7Yoğun geçen Şiraz akşamında yemek ve dinlenme molası

8Kocaeli Aydınlar Ocağı İlim ve İstişare Kurulu üyeleri Ahsen Okyar ve Mustafa Toka, Şiraz’da rehberlik hizmetleri veren Foroogh Parvaresh’e Ocağın hediyesini takdim ederken

9THY İsfahan Müdürü Mustafa Dökmetaş İzmit Kafilesini İsfahan Havalimanından Türkiye’ye uğurlarken

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.