Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

29Kas/120

“Tarihi Seyir İçerisinde Kocaeli’de Kandıra’nın Önemi”- Yerel Tarih Uzmanı Volkan Şenel

Kocaeli Kandıralılar Derneğinin Kasım ayı yemekli toplantısında Yerel Tarih Uzmanı Volkan Şenel “Tarihi Seyir içerisinde Kocaeli’de Kandıra’nın Önemi” konusunda bilgi verdi.

Kandıra tarih boyunca önemli bir merkez olma özelliğini muhafaza ederken içinden yetişen değerlerle de çok tanınan bir ilçemiz olmuştur diyerek sunumuna başlayan Yerel Tarih Uzmanı Volkan Şenel; “Seyrek Kalesi, Teksen Kalesi (Hisar Tepesi), Kerpe Antik Liman ve Kalesi, Vize Burnu-Bıyıklı Kumluğu arasında ki alanda; prehistorik buluntular, Pembe Kayalıklar ve taş ocakları, Cebeci Köyü- Kefken Adası’nda antik Apollonis Thynia Antik Kenti, Kıncıllı Köyü’nde Arkeolojik ve Doğal Sit alanı, Babalı Mevkii Çerkez Mağarası, Pınarlı Köyü Sardala Koyu Malkaya Manastırı Kandıra’dadır. Kandıra’daki Tarihi – Doğal Mirası 46 adet eser Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tescillenerek koruma altına alınmıştır.” Dedi.

Tarihçi Volkan Şenel’e Teşekkür Plaketi

Konuşması sonrasında KBB Tarihi Mekanlar ve Kent Estetiği Şube Müdürü Volkan Şenel’e Teşekkür Plaketi Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan ile Kocaeli Kandıralılar Derneği Başkanı Harun Reşit Kocagöz tarafından birlikte takdim edildi.

SAM_7224Volkan Şenel kimdir?

Gümüşhane doğumlu olan Volkan Şenel, ilkokul tahsilini İstanbul'da, ortaokul ve lise tahsilini Kocaeli'nde yaptı.

Lisans düzeyindeki öğrenimini Erzurum Atatürk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü'nü bitirerek tamamladı.

Lisans öğreniminden sonra, 2001 yılında Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tarih Eğitimi Ana Bilim Dalı'nda Lisansüstü öğrenimine başladı.

Lisansüstü öğrenimini sürdürürken Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Tarih Eğitimi Anabilim Dalı Tarih Öğretmenliği Bölümü'nü de bitirdi.

2003 yılında Master öğrenimini tamamlayarak mezun oldu.

Askerlik görevini takiben Kocaeli'nde özel bir eğitim kurumunda öğretmen ve idareci olarak görev yaptı.

Şenel, şuan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Tarihi Mekânlar ve Kent Estetiği Şube Müdürü olarak görev yapmaktadır.

Ayrıca, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu üyesi olarak ta ülkemizin kültürel, tarihsel ve doğal mirasının korunması için çalışmalar yapıyor.

Tarihi, kültürel ve sanatsal alanlarda çalışmaları olan Şenel'in bilimsel makaleleri; Kültür-Sanat, Akademia, Pusula, Gökkuşağı, Göze, Çınar, Türkçemizin Sesi, Gümüş Ufuklar, Değişen Kocaeli dergilerinde,

yerel tarihle ilgili yazıları ise Kocaeli, Son Nokta, Gündoğumu, Ortam ve Kuşakkaya gazetelerinde, www.kocaeliaydinlerocagi.org.tr, www.degisenkocaeli.com.tr, www.gumushane.gen.tr sitelerinde yayınlandı.

Şenel, ulusal ve uluslararası birçok sempozyum ve kongreye bildirileriyle katıldı.

Yerel tarih ve şehirlerin kültürel mirasları üzerine araştırmalar yapan Şenel'in yayımlanmış yedi kitap çalışması vardır.

Yerel Tarih Uzmanı Volkan Şenel

2Alb. Ali Kocatürk, Erdal Baykara, Yerel Tarih Uzmanı Volkan Şenel, Kandıralılar Derneği Başkanı Harun Reşit Kocagöz ve eşi

Cengiz Kan, Volkan Şenel

Kocaeli Kandıralılar Derneği Başkanı Harun Reşit Kocagöz ile Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan birlikte Yerel Tarih Uzmanı Volkan Şenel’e Teşekkür Plaketi takdim ederken

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.