Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

27Haz/120

30 İTFAİYECİ DAHA SERTİFİKASINI ALDI

1

30 İTFAİYECİ DAHA SERTİFİKASINI ALDI

Kocaeli İtfaiyesi Türkiye’nin değişik belediyelerinde çalışan 30 itfaiye erine daha eğitim verdi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından eğitilen itfaiye erleri, yapılan sertifika töreni ile memleketlerine uğurlandı.

EĞİTİMLER KOBİTEM’DE

Türkiye’nin sayılı itfaiyeleri arasında yer alan Kocaeli İtfaiyesi, yurt içinden ve yurt dışından gelen itfaiye erlerini eğitmeye devam ediyor. Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ile Kocaeli Büyükşehir Belediye İtfaiyesi işbirliği ile sürdürülen eğitim programını İtfaiye Daire Başkanlığı Önleme ve Eğitim Şube Müdürlüğü bünyesinde 2008 yılında kurulan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi (KOBİTEM) yürütüyor. Gruba İtfaiye Daire Başkanlığı’nın uzman personeli tarafından tam teçhizatla, yüksek ısı yayan alevler içinde eğitim veriliyor.

750 DERECEDE EĞİTİM

Eğitimlerde, Flashover konteynırında oluşturulan yüksek ve yarım yanma özelliği gösteren yoğun dumanın, oksijenin kontrollü bir şekilde verilmesiyle ani parlama ile tutuşturulması sağlandı. İtfaiyeciler, konteynırda oluşturulan 750 derece ısıda gerçek bir yangın ortamını gördü.

Duman simülatörüne giren ekip, parafin sıvısı yakılarak elde edilen suni duman içinde eğitime katıldı. Görüş açısının sıfıra indirildiği simülatörde müdahale ekibine kapalı ve yoğun duman barındıran ortamlarda ilerleme teknikleri gösterildi. Dumanlı simülatörde yaralı arama kurtarma çalışmaları ile dar alanda çalışma yöntemleri öğretildi.

30 İTFAİYE ERİ SERTİFİKA ALDI

Özsar Steak House Restoran’da düzenlenen programda eğitimleri başarı ile tamamlayan 30 kişilik grup sertifikalarını aldı, Büyükşehir Belediyesi çeşitli teçhizatlar hediye etti. Sertifika törenine İtfaiye Dairesi Başkanı Doğan Kara, eski Bekirpaşa Belediye Başkanı Abdullah Köktürk, Ulaşım Dairesi Başkanı Abdulmuttalip Demirel, Kocaeli SMMMO Meclis Başkan Vekili Ahsen Okyar, Kocaeli Kandıralılar Derneği Başkan Yardımcısı Erdal Baykara, Önleme Eğitim Şube Müdürü Bülent Buldu, Müdahale Şube Müdürü Kadir Köktürk ve eğitim alan itfaiyeciler katıldı.

KOCAELİ’DEN SELAM GÖTÜRÜN

Türkiye’nin her ilinden eğitimlere katılım olduğunu vurgulayan İtfaiye Dairesi Başkanı Doğan KARA; “Yaptığımız iş riski yüksek olan bir iş, dolayısıyla sürekli eğitim yaparak ve gelişmeleri takip ederek kendimizi ve ilimizi bu risklerden koruyabiliriz. Şimdiye kadar Türkiye’nin değişik belediyelerinden 640 itfaiyeciye eğitim verildi. Önümüzdeki yıllarda Türkiye’de görev yapan tüm itfaiyecilere eğitim vermiş olacağız.” diye konuştu. Eğitim programının 2 yıldan beri sürdüğünü ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile TBB’nin ortak çalışması olduğunu vurgulayan Kara “Gittiğiniz yerlere Kocaeli’den selam götürün” dedi.

1Kadir Köktürk, Ahsen Okyar, Doğan Kara, Abdullah Köktürk, Abdulmuttalip Demirel

Eğitimleri başarı ile tamamlayan 30 İtfaiyeci

3İtfaiye Dairesi Başkanı Doğan KARA bilgi verirken

4 Eski Bekirpaşa Belediye Başkanı Abdullah Köktürk sertifika ve hediye takdim ederken

5Kocaeli SMMMO Meclis Başkan Vekili Ahsen Okyar, programı başarı ile tamamlayan bir itfaiyeciye sertifikasını verirken

 6KBB Ulaşım Dairesi Başkanı Abdulmuttalip Demirel, sertifika takdim ederken

7Kocaeli Kandıralılar Derneği Başkan Yardımcısı Erdal Baykara, bir kursiyerin sertifikasını verirken

8Sertifikalarını alan itfaiyeciler, KBB İtfaiye Daire Başkanı Doğan Kara ile birlikte Özsar Steak House Restoran önünde

SAM_2059SAM_2062

SAM_2064SAM_2085

SAM_2065SAM_2087

SAM_2089SAM_2094

SAM_2093SAM_2095

SAM_2099

SAM_2100

SAM_2102

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.