Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

23Mar/110

Aydınlar Ocağında Endonezyalı misafir

4 Kocaeli Aydınlar Ocağının Söz Sırası Gençlerde programında Endonezyalı Üniversite öğrencisi Mrs. Evanti Firstadea konuştu.

Toplantının açılışında konuşan Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Ahsen Okyar; “Uluslararası Öğrenci Değişim ve Gelişim Programı olarak özetlenebilen AIESEC organizasyonu çerçevesinde; dünyanın öbür ucu sayılabilecek bir ülke olan ve halkının yaklaşık %85 ‘i müslüman olan ve Dünya’da müslüman nüfusa sahip en kalabalık ülke Endonezya’dan İngilizce lisanını geliştirmek, ülkesinin tanıtımını yapmak üzere 6 haftalık bir süre için ülkemize ve şehrimize gelen bir üniversite öğrencisi olan Mrs. Evanti Firstadea, Ocağımızın Başkan Vekili Ecz. Selçuk Arslan’ın kızları Özlem ve Özge Elif Arslan tarafından evlerinde misafir edilmektedir. 7 Şubat 2011 tarihinden beri misafir edilen öğrenci, her fırsatta hem şehrimiz Kocaeli’yi ve çevremizdeki illeri tanımaya çalışmakta, hem de ülkemize geliş amacına uygun ziyaretlerine devam etmektedir. Söz sırası gençlerde programımızın ilk yabancı misafirine hoş geldiniz derken, Endonezya’daki yakınlarına da selamlarımızı götürmesini rica ediyorum.” dedi..

Perbanas Üniversitesi’nde İktisat Profesörü Abdul Mongid’in büyük çocuğu olan Endonezya’da Brawijaya Üniversitesi’nde Ekonomi-Muhasebe Bölümü 1. sınıfına devam eden Mrs. Evanti Firstadea, Endonezya’yı tanıttığı konuşmasında Ace depremi ve yaşanan tsunami felaketi hakında da bilgi verdi. İngilizce yaptığı konuşması Özge Elif Arslan tarafından başarılı bir şekilde Türkçeye çevirilen, Mrs. Evanti Firstadea’nın sunumunu ve sempatik tavırları çok beğenildi.

Evantı FIRSTADEA kimdir?

4 Ağustos1992 tarihinde Endonezya’nın Semarang şehrinde doğdu. Eğitimine Endonezya’da Brawijaya Üniversitesi’nde Ekonomi-Muhasebe Bölümü 1. sınıfında devam etmektedir. Babası Abdul Mongid Endonezya Perbanas Üniversitesi’nde İktisat Profesörü olarak çalışmaktadır. Annesi Etty Retnowati ev hanımıdır. Halen Jawa Adası’nda Surabaya şehrinde yaşamaktadır. 6 nüfuslu bir ailenin en büyük çocuğudur.

AIESEC nedir?

1948 yılında üye ülkeler arasında "arkadaşça ilişkiler" gelişmesine yardım amacıyla kurulan organizasyon, şu anda 107 farklı ülke ve bölgede gösterdiği faaliyetlerle küresel bir organizasyon haline geldi. AIESEC' in kurucu üyeleri organizasyonu 1946 - 1948 yılları arasında kurmaya başladılar. Fakat net bir kimlik 1948 yılında ve 1949'da Stockholm Kongresi'nde belirlendi. 1949 yılında 89 öğrenci değişim programına katıldı ve "değişim" organizasyonun ana faaliyeti olarak belirlendi. Sonraki yıllarda bir çok ülke AIESEC ağına katıldı ve böylece AIESEC kısa sürede tüm kıtalarda varlık göstererek uluslararası bir organizasyona dönüştü.

AIESEC Türkiye:

1954 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile kurulan AIESEC Türkiye, toplumun gelişiminde büyük etkisi olan iş dünyasına, doğru değer ve yaklaşımlara sahip yeni neslin liderlerini kazandırmakta, Türk gençliğinin ve Türk toplumunun gelişimine katkıda bulunmaktadır. 1954 yılında ülkemizde faaliyetlerine başlayan AIESEC Türkiye, İstanbul'da yer alan genel merkezi, 10 ilde (Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kocaeli) ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde Doğu Akdeniz Üniversitesi'nde yer alan şubeleri ile faaliyetlerini sürdürmektedir.

AIESEC Türkiye, Uluslararası Staj Değişim Programı dahilinde her yıl yaklaşık 400 Türk öğrenciye yurt dışında profesyonel iş tecrübesi imkanı sunarken, 1000'den fazla yabancı öğrenci de 11 farklı şehirde, çeşitli ölçeklerdeki firmalarda ve sivil toplum kuruluşlarında ve sosyal sorumluluk projelerinde aynı imkandan yararlanmaktadır.

1 Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkan Vekili Selçuk Arslan, Evantı Firstadea, Özge Elif Arslan

2 Kocaeli Aydınlar Ocağı Genel Sekreteri Hasan Uzunhasanoğlu, Evantı Firstadea’ya Türk Bayrağı ve Aydınlar Ocağı flaması takdim ederken Özge Elif Arslan Tercümanlık yapıyor

3 Endonezya’da Brawijaya Üniversitesi’nde Ekonomi-Muhasebe Bölümü 1.sınıfında okuyan Evantı Firstadea’yı dinlemeye gelenler

4 Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkan Ahsen Okyar, Endonezyalı Evantı Firstadea’ya plaket takdim ederken, Özge Elif Arslan Tercümanlık yapıyor

5 Ahsen Okyar, Evantı Firstadea, Zeynep Gökçen Okyar ve Özge Elif Arslan

6 Özge Elif Arslan, Evantı Firstadea, Selçuk Arslan ve Hasan Uzunhasanoğlu

7 Özge Elif Arslan, Evantı Firstadea ve Zeynep Gökçen Okyar

2011.03.19tusunami 003

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.