Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

21Mar/110

Nevruz (Ergenekon) Türklerin Bayramıdır

8 Türk gelenek ve görenekleriyle zenginleşmiş ananevi ve temeli beş bin yıllık Türk tarihine dayalı milli bir bayram olan Ergenekon/Nevruz bayramı Hoca Ahmet Yesevi Vakfında kutlandı.

 

İstanbul Küçükayasofya Külliye içersindeki Vakıf Merkezindeki kutlama Hoca Ahmet Yesevi Vakfı Başkanı Erdoğan Aslıyüce’nin tebrik konuşması ile başladı. Aslıyüce; “1990 yılında bağımsızlıklarını ilan eden Türk Cumhuriyetleri'nde Kırgızistan, Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Azerbaycan ile Rusya Federasyonu bünyesindeki Tataristan 21 Mart Ergenekon/Nevruz Bayramı'nı "Milli Bayram" olarak ilan etmişlerdir. Bu günün coşkuyla kutlanmasına büyük önem vermektedirler. Türk kültüründen kaynaklanan Ergenekon/Nevruz bayramı, her yönüyle Türk gelenek ve görenekleriyle zenginleşmiş ananevi ve temeli beş bin yıllık Türk tarihine dayalı milli bir bayramdır. Türkiye'de de 1991 yılında Türk Dünyası ile birlikte ortak bir gün olarak resmi tatil olmaksızın bayram ilan edilmiştir.
Nevruz; Türk insanını birbirine kenetleyen, bağlayan, Ergenekon'dan demir dağları eriterek dirilen atalarının ruhlarıyla yanan bir ateştir. Bu ateş, hiç sönmeden binlerce yıl yandı ve gelecekte de kıvılcımlarından binlerce gönlü tutuşturarak "ortak kültür ocağı"nda binlerce ruhu ısıtacaktır. Avrasya’nın, Türk âleminin Nevruz toyu kutlu olsun, Nevruz gülleri geleceğe umutlar taşısın.” dedi.

Nevruz Türklerin Bayramıdır

Gazeteci – Yazar Ahmet Özdemir’in sunup yönettiği törende Mimar Sinan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Taşağıl, Başbakanlık Arşivleri Genel Müdürlüğü Uzmanlarından Tarihçi - Yazar Orhan Sakin ve Şair - Hikayeci Mualla Tetik Nevruz bilgilerini aktardı.

Plaket takdimi

Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Ahsen Okyar da Nevruz Toyunu kutladığı konuşmasına müteakip Hoca Ahmet Yesevi Vakfı Genel Başkanı Erdoğan Aslıyüce’ye 1985 yılından beri Kocaeli Aydınlar Ocağı çalışmalarına verdiği destek için teşekkür plaketi ve Ocağın hediyesini takdim etti. Kocaeli Aydınlar Ocağı internet sitesinde yazıları yayınlanan Bezm-i Alem Valide Sultan Hastanesi Hekimi Dr. Semih Uşaklıoğlu’na, Prof. Dr. Ahmet Taşağıl, Şair İbrahim Yılmaz’a Gazeteci- Yazar Ahmet Ahmet Özdemir, Dr Zülfikar Özkan’a İzmit Belediyesi Koordinatörü Ali Kahraman, Av. Mustafa Özkurt’a Sanayici Günay Gülcü, Otomasyon Uzmanı Serdar Kabadayı’ya Av. Özcan Pehlivanoğlu ve Dr. Hasan Günaydın’a da, Av. Ruhittin Sönmez tarafından teşekkür plaketleri takdim edildi. İTÜ Mimarlık Fakültesi son sınıf öğrencisi Mehmet Türkmen ile Dr. Hasan Dermenci İzmit’lileri yalnız bırakmadı.

Yumurta tokuşturma, ateşten atlama, demir dövme

Programın ikinci bölümünde yanan ateşten atlandı, yumurtalar tokuşturuldu ve çekiçle demir dövüldü. Programın sonunda hazırlanan şifalı Nevruz Pilavı (Bulgur Pilavı) ikram edildi. Azeybaycan TV’nin çekim yaptığı nevruz kutlamaları, folklar gösterileri ile sona erdi.

1 Hoca Ahmet Yesevi Başkanı Erdoğan Aslıyüce’ye Nevruz toyunu kutlarken

2 İzmit’li Prof. Dr. Ahmet Taşağıl Nevruz Bayramı ile ilgili bilgi verirken

3 Başbakanlık Arşivleri Genel Müdürlüğü Uzmanlarından Tarihçi - Yazar Orhan Sakin Nevruz bilgilerini aktarırken

4Şair - Hikayeci Mualla Tetik Nevruz şiirleri okurken

5 Toplantıya katılanlar

 

6

7 Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Ahsen Okyar kürsüde

8 Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Ahsen Okyar, Hoca Ahmet Yesevi Başkanı Erdoğan Aslıyüce’ye plaket takdim ederken

9 Dr. Hasan Günaydın’a, Av. Ruhittin Sönmez

 

10 Dr Zülfikar Özkan’a İzmit Belediyesi Koordinatörü Ali Kahraman,

11 Otomasyon Uzmanı Serdar Kabadayı’ya Av. Özcan Pehlivanoğlu

12 Av. Mustafa Özkurt’a Sanayici Günay Gülcü,

13 Bezm-i Alem Valide Sultan Hastanesi Hekimi Dr. Semih Uşaklıoğlu’na, Prof. Dr. Ahmet Taşağıl,

15 Şair İbrahim Yılmaz’a Gazeteci- Yazar Ahmet Ahmet Özdemir

16

17

18 Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Ahsen Okyar ile Av. Ruhittin Sönmez yumurta tokuştururken

20  Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Ahsen Okyar demir döverken

19Bilgisayar Programlama Uzmanı Yunus Özen ile İTÜ Mimarlık Fakültesi son sınıf öğrencisi Mehmet Türkmen yumurta tokuştururken21

23

24 Günay Gülcü demir döğerken

25

26

28

29

30

32

33 Bilgisayar Programlama Uzmanı Yunus Özen ateşten atlarken

34 Av. Özcan Pehlivanoğlu, Dr. Hasan Günaydın ve Şifalı Nevruz Pilavı sırasındakiler

36

37

39

40

41 Türk Dünyası Folklor ekibi

42

43

44

45

46

47

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.