Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

5May/123

Bel fıtığına neştersiz çözümlere devam – Prof. Dr. Nurettin LÜLECİ

 nurettinluleci

Bel fıtığına neştersiz çözümlere devam – Prof. Dr. Nurettin LÜLECİ

Bel fıtığının çözümü artık minimal invaziv yöntemler dediğimiz ameliyatsız girişimlerle yapılmakta, hastalar o gün rahat bir şekilde evlerine gidebilmektedir. Bu yöntemlerin özeti niteliğindeki işlemler hakkında sizleri kısa kısa bilgilendirmek istedik.

Soru : Bel fıtığı nedir?
Cevap : Bel omurları arsındaki yastıkçıkların yada amortisör görevi gören disk dediğimiz anatomik oluşumların içersindeki jölemsi maddenin bulunduğu yerden çıkarak sinirler üzerine baskı yapması sonucu oluşan tablodur. Kendisini bel ve bacaklara vuran ağrı şeklinde belli eder.

Soru: Bel fıtığı genetik bir hastalık mıdır?
Cevap : genetik yatkınlık söz konusudur.

Soru: Görülme sıklığı nedir?
Cevap : % 6-8

Soru: Yaş genellemesi yapılabilir mi?
Cevap : aktif yaş dediğimiz 20-50 yaş arası hastalığıdır.

Soru: Bel fıtığında ameliyatsız tedavi yöntemleri nelerdir?
Cevap : Bir çok yöntem vardır. Cerrahi yöntem kadar etkili olanları, nükleoplasti, nükleotomi, LASER mikrodiskektomi ve ozon mikrodiskektomi(diskoliz) olarak sayabiliriz.

Soru: Bu yöntemlerden kısaca bahseder misiniz?
Cevap : Bu yöntemlerin ortak özelliği açık ameliyat kadar etkili oluşları, narkoz ve neşter kullanılmamasıdır.Hasta masadan kalkıp evine gidebilir. Bunlardan;

Nükleoplasti : Gelişmiş görüntüleme teknikleri kullanılarak steril koşullarda disklerin içersine girilerek radyofrekans yöntemi ile fıtığın buharlaştırılmasıdır. 5 dakika kadar sürer

Nükleotomi : Gelişmiş görüntüleme teknikleri kullanılarak steril koşullarda disklerin içersine girilerek özel aspirasyon sistemleri ile fıtığa neden olan jölemsi yapının otomatik olarak aspire edilerek boşaltılmasıdır.15 dakika sürer.

LASER mikrodiskektomi : Gelişmiş görüntüleme teknikleri kullanılarak steril koşullarda disklerin içersine girilerek laser enerjisi kullanılarak ile fıtığa neden olan jölemsi yapının buharlaştırılması ve kurutulmasıdır. 5 dakika sürer.

Diskoliz : Gelişmiş görüntüleme teknikleri kullanılarak steril koşullarda disklerin içersine girilerek diskin içersine ozon gazının verilerek diskin büzülmesi ve mumyalaştırıması sinirlerin ağrısının giderilmesi işlemidir. 5 dakika sürer.

Soru: Hocam yaklaşık kaç hastaya bu yöntemleri uyguladınız.
Cevap : 3 bin civarı.

Soru: Bu yöntemler kesin çözüm müdür?
Cevap : Fıtık olan bir kimse gerektiğinde açık cerrahi bile olsa kesin çözüm anlamına gelmez. Hastanın dikkat etmesi gerekir. Dikkat etmez ise her fıtık tekrarlayabilir

Soru: Ozon nedir?
Cevap : Üç atomlu oksijen yani aktif oksijendir. Süperoksijen de denir.

Soru: Ozon bel fıtığına nasıl etki ediyor ?
Cevap : Fıtığa neden olan diskin büzüşerek hacminin küçülmesine ve küçülen diskin mumyalaşarak kalıba girmesine dolayısı ile sinirlerin baskıdan kurtularak rahatlamasına bu arada baskıdan dolayı şişmiş ve ağrıya neden olan sinirlerin mikrodolaşımının düzelerek ağrıdan kurtulmamıza neden olmaktadır. Yani hem fıtıktan hem ağrıdan kurtuluruz.

Soru: Tedavi süreci nedir? hastaya göre değişir mi?
Cevap : hastaya göre tekrarlamak gerekebilir. Acısız bir girişim olup genelde bir kez uygulamaktayız. Hasta girişim masasına yatıp kalkması 5 dakika sürer. Bizin disk içine girerek ozon vermemiz 1 dakika da olur biter.

Soru: İyileşme oranı nedir?
Cevap : %65-90

Soru: Yan etkileri var mıdır?
Cevap : Hemen hemen yoktur.

Soru: Fıtık olmamak için önerileriniz var mıdır?                                                          - Stresten uzak durun
- Ağır kaldırmayın
- Kilo almayın
- Düzenli egzersiz yapın. Bunlar yeterlidir.

nurettinluleci

Prof. Dr. Nurettin LÜLECİ Kimdir ?

İzmit'te doğdu, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Mezunu. 1999'da doçent oldu. Anesteziyoloji ve Reanimasyon uzmanlık eğitimini K.T.Ü. Tıp Fak.'de tamamladı.

Celal Bayar üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalını kurdu. Prof.Dr. olarak Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Ana Bilim dalı ve Algoloji Bilim dalı Başkanlığını sürdürdü.

Ağrı Bilimi (Algoloji) eğitimini Ege Ünv. Tıp Fak. Algoloji Bilim Dalı'nda, nükleoplasti eğitimini İtalya'da, nükleotomi eğitimi ve doktor eğiticiliği Amerikan Clarus medical tarfından sertifikalandırıldı. Pasha cath. Uygulamaları eğitimini Almanya' da Klinik ozonterapi uygulamaları eğitimini Rusya' da tamamladı.

Uluslararası Ozon Derneği üyesi olan Prof. Dr. Nurettin LÜLECİ, halen Türkiye'de kurulu "Medikal Ozon Terapi Derneği" Başkanlığı görevine devam etmektedir.

IMEOF Eş başkanıdır.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (3) Geri izlemeler (0)
  1. Selam ben azerbaijanliyam sizin tedavulerinizi izledim size oz hastaligim haqqinda melumat vermek isterdim… Ben emeliyyatdan korkuyorum emeliyyatsiz benim derdime care varmi? sirtimda lumbal lordoz derinlewmiw olub L5 vertebra anteriora qrade 1-ci listezik gorunusludu L5-S1 diskinde ekstruziya (6mm) sol foraminal protruziya (4mm) askar edilib bel kaymasindan eziyyet cekirem Doktorlar emeliyyat buyurmurlar disklerin bir-biri ile baglanmasi gerektir lutfen cevablayin ONCEDEN TEWEKKUR EDIYORUM

  2. MR larınız ile beraber gelirseniz yardımcı oluruz . geçmiş olsun

  3. iyi günler ben bilecikten istanbula gelerek tedavi olmak istiyorum.randevu ve yaklaşık tedavi ücreti ne kadar olabilir.şimdiden teşekkür ederim.fiyat sorduğum için kusura bakmayın.


Leave a comment

Geri izleme yok.