Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

18Mar/110

Başiskele’de Şiir İmecesi

5 Kocaeli Şairler ve Yazarlar Birliği ile Başiskele Eğitim ve Kültür Derneği’nin ortaklaşa düzenledikleri 1’inci Başiskele Şiir İmecesi, ilçede adeta edebiyat fırtınası estirdi.

Kocaeli Şairler ve Yazarlar Birliği’nin geleneksel olarak her ay gerçekleştirdiği Şiir İmecesi programları sürüyor. Başiskele Kültür Merkezi’nde 16 Mart Çarşamba akşamı düzenlenen 1’inci Başiskele Şiir İmecesi yoğun bir ilgi gördü. Başiskele Eğitim ve Kültür Derneği ile Kocaeli Şairler ve Yazarlar Birliği’nin ortaklaşa düzenlediği programa Başiskele Kaymakamı Selâmi Aydın, Kocaeli İl Kültür Müdürü Adnan Zamburkan, Kocaeli Aydınlar Ocağı İlim ve İstişare Kurulu üyesi Dr. H. İbrahim Kahraman, Türk Eğitim-Sen Kocaeli Şube Başkanı Süleyman Pekin, çok sayıda şair ve yazar katıldı.

Birliğin faaliyetlerinin tanıtıldığı kısa bir film gösterisi ardından söz alan Kocaeli Şairler ve Yazarlar Birliği Başkanı Alptekin Cevherli, Türkçe’nin öneminden ve edebiyatın bir gönül işi olduğundan bahsederek, Şiir İmecesi’nin nasıl gerçekleştiğini anlattı. Bundan sonra diğer ilçelerde de olacağı müjdesini verdi.

Başiskele Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Volkan Şenel ise konuşmasında Başiskele’nin tarihi öneminden bahsederek, ilçenin şiir ve edebiyat konusunda da artık öne çıkmaya başlamasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Kocaeli İl Kültür Müdürü Adnan Zamburkan ise yaptığı konuşmada kentin her geçen gün edebî sanatlarda daha ileriye gitmesinden duyduğu mutluluğu dile getirerek, Kocaeli Şairler ve Yazarlar Birliği ile Başiskele Eğitim ve Kültür Derneği’ne teşekkür etti.

Başiskele Kaymakamı Selâmi Aydın ise Başiskele’de kitap okuma çalışmalarından ve bu konuda yaptıkları teşviklerden de bahsettiği konuşmasında, “İlçemizde böylesine güzel bir organizasyon geçekleştirdikleri için Alptekin Cevherli’ye ve Volkan Şenel’e teşekkür ederim” dedi. Şiir ve edebiyat ile ilgili anılarını da dile getiren Kaymakam Aydın, dilimizin ve edebiyatın öneminden bahsetti. Kendisi de üç ayrı şiir okudu.

Pek çok şair ve yazarın eserlerinin seslendirildiği Başiskele 1’inci Şiir İmecesi coşkulu bir şekilde noktalandı.

1 Kocaeli Şairler ve Yazarlar Birliği Başkanı Alptekin Cevherli

2 1.inci Başiskele Şiir İmecesine katılanlar

3 Başiskele Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Volkan Şenel

4 Başiskele Kaymakamı Selâmi Aydın

5 1.inci Başiskele Şiir İmecesine katılanlar toplu halde

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.