Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

11Ara/110

Kandıra GİOSB projesi kapsamında bilgilendirme toplantıları devam ediyor.

 201112107269-b

Kandıra GİOSB projesi kapsamında bilgilendirme toplantıları devam ediyor.

Kandıra GİOSB projesi kapsamında bilgilendirme toplantıları devam ediyor. GİOSB Bölge Müdürü Hamit Eroğlu, proje kapsamında Kocaeli Beylerbeyi Derneği yöneticilerini müdürlük binasında düzenlediği kahvaltılı toplantıyla bilgilendirdi. Yaklaşık 2 saat süren toplantıda projenin ilçeye kazandıracağı avantajlar konuşuldu.

Beylerbeyliler bilgilendi

Kandıra GİOSB binasında gerçekleşen kahvaltılı toplantıya eski Kuruçeşme Belediye Başkanı Ali Kahraman, Kocaeli Beylerbeyliler Dernek Başkanı Ayhan Ayyıldız, Yönetim Kurulundan Ali Güzel, Menderes Yoldaş, Metin Özcan, Bekir Ayyıldız, Barış Dönmez, Erhan Öztürk, Sefer Yıldız, Yiğit Özcan ve Ali Çetin  katıldı. .

Kandıra İlçeler arasında 433 sırada

Kandıra'nın sosyo-ekonomik anlamda Türkiye'deki ilçeler arasında 433'üncü sırada olduğunu belirten Eroğlu, "Tunceli'nin Pülümür ilçesi 432'nci sırada. Körfez ilçesi 3, Gebze 4, merkez ise 11. Biz, GİOSB olarak, asırlık Kandıra ilçesini en üst seviyelere taşımak istiyoruz. Bu proje, bölge halkına önemli katkıları olacak. Bunların içinde en önemlisi 7 bin gencimize iş istihdamı sağlayacak. Tabii bölge halkı da üreticinin ihtiyaçlarını karşıladığı takdirde. Bunun dışında hammadde üreticisini zenginleştirecek.”

Engel olmak isteyenler var

"Bizbunları anlatırken de bir yandan önümüze taş koymak istiyorlar. Bazı çıkarcı insanlar, rant elde etmek için, projenin önüne engel olmak için arsa fiyatlarını arttırmaya çalışıyorlar. Ben inanıyorum ki, Kandıra halkı, geleceğimiz gençleri için bu projeye sahip çıkacaklar. 63 dev firma, bu projenin kurulması takdirde tesislerini açacaklar. Bazı söylentiler var. Ağır sanayi kesinlikle olmayacak. ÇED dediğimiz bir garanti var. Ağır sanayiyi kim isterse istesin zaten kurulamaz. Proje iptal olur. Eğer halkımız isterse, son nefesimize kadar gelip bu projeyi anlatabiliriz." dedi.

Destek

Kandıra GİOSB Bölge Müdürü Hamit Eroğlu'nun konuşmasının ardından konuşan Kocaeli Beylerbeyliler Derneği Başkanı Ayhan Ayyıldız, "Bu projeyi destekliyoruz. İnsanlara büyük bir iş istihdamı sağlayacak. 7 bin kişiye iş istihdamı sağlayacak olması, Türkiye'de %12'lerde olan işsizliği bir anda 3-4 puan düşürecek olması heyecanlandırıcı. Ben ve arkadaşlarım sonuna kadar destekliyoruz" şeklinde konuştu.

Yönetim kurulu üyesi Sefer Yıldız ise, "İlçede gençlerimiz kalmadı. Okullar kapanmaya başladı. Bölge halkımız saf ve temiz kalpli. Çabuk gaza geliyoruz. Çıkarcı kişilere boyun eğmeyeceklerine inanıyoruz." açıklamasında bulundu.     

201112107249-b  Kandıra GİOSB Bölge Müdürü Hamit Eroğlu,  Kocaeli Beylerbeyliler Derneği yöneticileri ile birlikte

 2011121072745-k Kandıra GİOSB Bölge Müdürü Hamit Eroğlu'na proje hakkında bilgi verirken

201112107269-b Kocaeli Beylerbeyliler Derneği Başkanı Ayhan Ayyıldız arkadaşları ile birlikte Kandıra GİOSB Bölge Müdürü Hamit Eroğlu'na Derneğin hatıra tabağını takdim ederken

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.