Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

31Tem/190

BANU AVAR; 2016 DARBE GİRİŞİMİ ARDINDAN YAZDIĞIMIZ YAZIYI 3 YIL SONRA YENİDEN OKUYALIM:

20081213182226BANU AVAR; 2016 DARBE GİRİŞİMİ ARDINDAN YAZDIĞIMIZ YAZIYI 3 YIL SONRA YENİDEN  OKUYALIM:

Öncelikle 15 Temmuzda ‘sahneye konanlar’,  ‘başımızdakilerin’  sahneye koyacağı boyutta değildir!

Bundan en iyi yararlananlar onlar olsa bile, daha büyük senaristlerin kalemi ayan beyan  görülmektedir. 

‘Komplocu! Sen herşeyi dış mihraklara bağla!!’ diyenleri duyar gibiyim..

Ama bıkmadan tekrarlayacağız: Bağımlı ülkelerde dış ve iç mihraklar bir bütündür. Karar ve uygulama ise dışarının yönlendiriciliğindedir.. Oyun kurucu onlardır. Piyonlar verilen görevi yaparlar.. Bazen bu görevi bilmeden yaparlar. Görevleri bittiği zaman kendileri de biter! 

Bu oyunun sonunda kazandı zannedilenlere sıra 2. Perdede gelir.. Onlar da bir süre sonra kafalarına inen balyozun altında ezilir.

1960, 1971, 1980, 1997’de 2007’de yaşadıklarımızın  sonuçları bunlara örnektir. 

Malum sosyal olayların sağlaması ‘TARİH LABORATUARINDA’ yapılır..
1. Perdeyi muzaffer kapatanlar 1500’den fazla Türk Silahlı Kuvvetler mensubunu ‘FETÖCÜ darbeye bulaşma’ suçuyla  tutukladılar. Bunlar içinde büyük çoğunluğu Terörle Mücadele eden bölgelerde önemli komutanlıklardalar.  Adalet bakanı 6 bin gözaltı  olduğunu açıklıyor. Aralarında  hakim, savcı ve polisler var.

Senaryosu Atlantik ötesinde yazılmış, bilerek ve bilmeyerek rol alanların içiçe olduğu bir DARBE GİRİŞİMİ yaşadık.. 

SONUÇ: ORDUYA  VE MİLLETİN ALGISINA BALYOZ İNDİ:
1- Demekki darbelerin sonu gelmemişti.. her an herşey olabilir modunda yaşayacaktık.. Korkunun krallığında.
2- Ordu içinde ‘hain’ kaynamaktaydı /  Hainler cezalandırılacaktı.
3- Tüm güvenlik güçleri çaresiz algısı yayıldı
4- PKK ile mücadele eden, şehit düşen Mehmetçik’in halk gözü ve gönlündeki yeri ile oynandı.
5- Batı basını Türklerin IŞİD sloganlarıyla meydanlara indiği gösterildi, Türk milletinin İŞİD’e yakınlığı algısını yayıldı. ABD Savaş Bölümü Enstitüsü’nden Jennifer Cafarella olaylardan hemen sonra, meydanlar Allahu Ekber diye inlerken “Bu  yarım darbe sonrası Erdoğan, zaten çok gönüllü olmadığı IŞİD ile savaşta iyice yan çizmeye başlayacaktır.” yorumunu yaptı.
6- Herkes F tipi diye yaftalanabilir ve hayatı kararabilirdi. Oysa Fethullah figürü 2010’a kadar AKP müttefiki ve CIA korumasındaki 'ılımlı İslamcı' imamdı.  Bu  olayla beraber muhafazakar kesim arasında da ‘geçmişi hatırlayan muhbir vatandaş’ korkusu yayıldı.. Amerikan düşünce (!) kuruluşları ilerde muhafazakarlar arasında kanlı çatışmalar olabileceğini ve bunda Fethullah cemaatiyle AKPli karşıtlığının rol oynayacağını yazıp çiziyor..
7- Ve PKK ile mücadele eden en önemli komuta kademeleri şu an başsız. Doğu ve Güneydoğudaki TSK mevzileri harmanlanıyor. Bu durumda terörle mücadele nasıl ilerleyecek?  ABD’nin Suriye Türkiye arasında açmak istediği PKK Koridoru  oldu bitti ile açılacak mı?

***
Küresel çete yayın organları Foreign Policy, Atlantic Council Ortadoğu Masası, İngiliz istihbaratı basını, Pentagon yayın organları Henri Barkey, Graham Fuller, Steven Cook, Aaron Stein ve benzer istihbarat elemanlarının yorumları 2 gündür nete yağıyor.... 
CFR (Dış İlişkiler Konseyi yayın organı Foreign Policy’de yeralan makalesinde Ortadoğu ‘uzmanı’ Aaron Stein’ın şu cümleleri gözdağı cümleleriydi: 
“Sadece Hükümet değil Ordu da istikrardan uzak. Ve bu, bir NATO üyesi ülke için daha çok bölünmeye, çatışmaya ve istikrarsızlığa yol açar”
CFR, darbemsi şey ardından ‘Erdoğan kendi yaptı kendi buldu’ başlığı altında ‘Erdoğan’ın askerleri fazla güçlendirdiği suçlamasına” yer verdi.

Türkiye’de sık sık boy gösteren ve Sarayda ala vala ile ağırlanan CFR uzmanlarından Steven Cook: “Bu işin getirileri belli: AKP Türkiye’yi daha da dönüştürmek için  gerçek ya da hayali muhalif avına çıkacak. Bu, Türkiye’de demokrasiyi değil seçilmiş otokrasiyi besleyecektir.” diye yazdı.

Ve Fethullah’ın kefalet kağıdını imzalayan  CIA uzmanı Graham Fuller dün yayınlanan “Türkiye’nin ‘kaybet kaybet’ Darbe Durumu” Turkey’s Lose-Lose Coup Situation başlıklı makalesinde, “Yakında görülecek ki bu olay Türkiye’deki herkes için bir ‘kaybet kaybet’ olayıdır. Ordu da millet de  derin bir şekilde bölünmüş olacaktır. Darbe geleneği hortlamıştır. Geniş bir sivil çatışma ortamı muhtemelen yakında  bir askeri müdahaleyi gerekli kılacaktır” diye yazdı.

SENARYO, Irak ve Afganistan’a el koymak için kendi kulelerini patlatan bir aklın eseri gibi. İkiz kulelerde suçlu El Kaide ve Bin Ladin’di. Müslüman coğrafyada cadı avı başlatan hamleydi. 11 eylül kitabı yazarı Tarpley hatırlayın ne demişti: “Düşman algısı olmadan oligarşik düzen kurulamaz! Terörle savaş diyenler finans baronları. Bu elitler korku olmadan sosyal ve ekonomik ilişkileri toplumlara dayatamazlar!”

Birileri bu senaryodan önceden haberdardı. Mart 2016’dan beri Batılı kaynaklar ‘Türkiye’de darbe’ diye kampana çalıyor!. 2 yıldır da mevcut iktidarın kullanım süresinin bittiğini yazıp çiziyor.. Çözüm sürecini kesintiye uğratarak ABD müttefiği PYD ve PKK ile mücadele eden orduya ateş püskürüyor.

Batı basınında sık sık  ‘PYD meselesinde hükümetle Amerikan yönetimi uzlaşamıyor. Kürt koridoru Türkiye yüzünden açılamıyor’ makaleleri çıkıyor. 

Erdoğan son kartlarını açtı.. Bölgesel güçlerle görüşmelere başladı, Gelecek hafta ABD’deki NATO toplantısına üst düzey subaylar gidecek.  Ve dün Amerika ile ‘yeniden model ortak olmak istediği’ yönünde mesaj iletti..Amerika’dan ise sıcak bir karşılık yok  Düşünce (!) kuruluşu adı altındaki istihbarat teşkilatlarının uzmanlarının makale ve analizleri ilişkilerin ‘kaosa’ bırakılacağı yönünde… Özellikle Graham Fuller yazısına bu gözle bakılmalı.
Bu restleşmede ekranlara yansıyan ayağa kurşun sıkılır cinsten haberler kan donduruyor.. Bu yazıyı yazarken Cumhurbaşkanı baş danışmanı Şeref Malkoç’un videosu düştü ekranlara… ‘Millet darbecilere karşı meşru müdafaa hakkını kullansın diye silah alımı önündeki engeller kaldırılacak” dedi! .

Özetle, çok açık yazmak mümkün görünmüyor ama hissedilen o ki ‘taraflar’ oyunu çok önceden biliyordu. Oyunda hazırlıklar yapılmıştı. İçte ve dışta ‘tepedekiler’ pazarlık ve restleşme içindeler..

Oyunun ilk perdesi bitiyor.. Bir süreç içinde  2. Perde açılacak. Allah meczuplara fırsat vermesin. Türk milletinin yüce itidaline  güveniyoruz!
17 TEMMUZ 2016
https://banuavar.com.tr/makaleler/ikinci-perde/

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.