Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

9Mar/190

Kandıralı Baykaraların Kandil buluşması Kuruçeşme’de..

2

7 Mart 2019 Perşembe / Her kandil ve dini bayramlarda ailece biraraya gelme geleneğini 1989 yılından beri sürdüren Kandıralı Baykara Ailesi Regaib Kandilinde Kuruçeşme’de toplandı.

Aile fertlerinin ve yakın akrabalarının yaşadığı Kandıra, İzmit, Gölcük, Derince, Körfez ve Adapazarı'nda gerçekleşen kandil buluşmalarında 30. Yıl geride kaldı.. Kandıralı Baykara ailesinin Regaib Kandili buluşmasına Niğmet - Emir Hüseyin Civelek çifti evsahipliği yaptı.

Kandil kutlamasına katılanlar

Civelek çiftinin Kuruçeşme Doğan Mahallesindeki evinde gerçekleşen Kandil kutlamasına; Kocaeli Kandıralılar Derneği Başkan Yardımcısı Erdal Baykara, Sanayici Günay Gülcü, Baykara Teknik Makinanın sahibi Hasan Baykara, Mali Müşavir Ahsen Okyar, KBB Sağlık Daire Başkanlığı çalışanı Sezgin Akdeniz ile çok sayıda Baykara Ailesi üyesi eş ve çocukları ile birlikte katıldı.

Ailenin büyüğü Sadi Baykara

Baykara Ailesinin en yaşlı üyesi 86 yaşındaki Orman Muhafaza Memurluğundan emekli Sadi Baykara’da toplantıda hazır bulundu. Yaptığı konuşmada, toplantı geleneğinin sürdürülmesinin faydalarının altını çizerek, teşekkür etti, güzel dileklerde bulunarak, tecrübelerini aktardı.

İhsan Okyar kitabı

Regaib Kandili Kutlamasına katılanlara 24 Ekim 2009 tarihinde vefat eden Aile büyüklerinden Yarımca Seramik Fabrikası emeklisi İhsan Okyar’ın 64 sayfalık anı kitapcığı hediye edildi.

Dua Yalçın Şakacı’dan

Yemek sonrası Kocaeli İl Müftülüğü Din Hizmetleri Kısım Şefliğinden emekli Yalçın Şakacı Kur’an okudu, Yapılan dua ile kandil programı sona erdi.

1Niğmet Civelek ve misafirleri

2Aile Büyüğü Sadi Baykara ve Baykara Ailesi

3 ihsan okyar kitabı64 sayfalık İhsan Okyar kitapcığı

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.