Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

9Mar/190

Kenan Serhat İnce ile Türkü Gecesine davetliyiz..

0001

PHOTO-2019-03-07-18-05-29

Kenan Serhat İnce,

1987’de Şarköy-Tekirdağ'da doğdu. Müzik hayatına 8 yaşında bağlamayla başladı. Kültür Bakanlığı sanatçısı Ali Adıgüzel ile çalışmaya devam etti.

2003 yılında Doç.Dr. Şenel Önaldı'dan Türk Müziği ve Makamlar eğitimi aldı, ardından sınava girerek THM müzik usta öğreticisi sertifikası almaya hak kazanan İnce, 2003 yılından itibaren Halk Eğitim Merkezleri ve çeşitli kuruluşlarda bağlama eğitmenliği ve THM Koro Şefliği yapmaktadır. Birçok sanatçıya sesiyle ve sazıyla eşlik etti. 2005 yılında TRT İstanbul Radyosu THM Gençlik Korosu sınavını kazandı.

Müzik eğitimine değerli sanatçı Erol Köker ve Elvan Sevim ile devam etti. Kocaeli Halk Eğitim Merkezi de dahil birçok özel ve resmi kurumda Bağlama Eğitmenliği ve THM Koro Şefliği yaptı ve hala İzmit Belediyesi Türk Halk Müziği Uygulama Topluluğu'nu, İzmit Belediyesi Çoksesli THM Gençlik korosunu yönetmektedir.

Kenan Serhat İnce, lisans eğitimini Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nde, yüksek lisans eğitimini Haliç Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'de Türk Musikisi alanında tamamlamış, yine Türk Müziği alanında doktora yapmakta, akademik kariyerine devam etmektedir.

Kocaeli Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Türk Müziği Bölümünde Öğretim Görevlisi olarak çalışmakta aynı zamanda Devlet Konservatuvarı müdür yardımcılığı ve Türk Halk Müziği Ana Sanat Dalı Başkanlığı görevini yürütmektedir.

Yücel Paşmakçı, Mutlu Torun, Mehmet Erenler ve Çetin Akdeniz'den çeşitli dersler alan İnce, Paşmakçı ekolünde çalışmaktadır.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.