Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

17Oca/190

Çarşıda Bir Kapımız Daha Kapandı – Musa ORDU

musa orduÇarşıda Bir Kapımız Daha Kapandı – Musa ORDU

Dr. H. İbrahim Kahraman 1983 yılı başında açmış olduğu Kocaeli Tahlil Laboratuarı'nı 31.12.2018 tarihi itibariyle kapattı.

İbrahim Beyi İzmit SSK Hastanesin deki İntaniye doktorluğundan tanırım. 80’li yıllarda bende SEKA da vazife yapıyordum. Çalışmış olduğum. SEKA'nın Genel Müdürlük binası SSK hastanesine yakın olduğu için sağlık ile alakalı bir meselemiz olduğu hallerde hastaneye gittiğimiz zaman ilk uğradığımız yer, Dr. İbrahim Bey'in yanı olurdu. Her zaman bizi güler yüzle karşılardı. Biz de ilk olarak derdimizi ona anlatır, bize yaptığı tavsiyelere göre de hareket etmek suretiyle, işlerimizi kolayca hallederdik.

Çalışma hayatımız bu minval üzere devam ederken, bir gün Dr. İbrahim Bey, SSK Hastanesinde ki, vazifesinden ayrılacağını söyledi. Bu bizim için sürpriz bir haber olmuştu. Bütün itirazlarımıza rağmen Dr. Bey, bu kararını hayata geçirdi. 1988'den itibaren hekimliğini Kocaeli Tahlil Laboratuvarında sürdürdü. 1995 Yılında ise, bu işyerini Soydan İş Merkezinin 2. Katında bulunan kendi yerine taşıyarak, mesleki çalışmalarını ve sosyal faaliyetlerini burada devam ettirdi.

Bu arkadaşımız, sevilen ve güvenilen hekimliği yanında STK çalışmalarında da faydalı işler yapmaktan geri durmamıştır. Şöyle ki; Kocaeli Aydınlar Ocağı'nda, Kızılay İzmit Derneği'nde, Kocaeli MÜSİAD'da, Geredeliler Derneğinde üyelik ve yöneticilik yapmıştır. Bu arada Bahçecik'te, İbrahim Gencer'in teşvikiyle, Bahçeli ev tipine örnek olacak bir yapı kooperatifi (Bağ Evleri'nin) yapılmasına öncülük yapmıştır.

Bu yıllar da iki dönem Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanlığı yapmış ve döneminde çok takdir edilen ve beğenilen kültürel faaliyetlerin yapılmasına vesile olmuştur. 17 Ağustos 1999 tarihinde meydana gelen deprem felaketinde yıkılan tarihi Fevziye Camiinin yeniden yapılması için Rahmeti Mimar Cengiz Sille Başkanlığındaki yönetimde bulunarak katkı vermiş ve bir dönem de cami dernek başkanlığı da yapmıştır.

Şehrimizdeki tanınmışlığı sebebiyle 2001 yılında kurulan Ak Parti'nin Kocaeli teşkilatının kuruluşunda davet almış ve vazife alarak il başkan yardımcısı olmuştur. Bu partinin mutfağında ve mahalli yönetimlerde danışman olarak bazı sosyal projelerin hayata geçirilmesine katkı vermiştir. 2009 - 2015 yıllarında iki dönem İSU Yönetim Kurulu Üyeliği yapmıştır.

Önem verdiği ve kendisini çok mutlu eden bir çalışması da okul öncesi eğitimde örnek olacak bir kurumu açmasıdır. Bu kurum Bahçecik'te ki 3-4-5 yaş gurubundaki çocuklara hitap eden Çocuk Kasabası Anaokuludur. 2013 Yılında Kocaeli Kent Konseyi Başkanlığı'na getirilmiştir. Kent Konseyi Başkanlığı yaptığı dönemde de bu kuruluşun faaliyetlerinde de bir zenginlik ortaya koymaya çalıştığının bizzat şahidiyim. Bunlardan birisi de İş yerlerine Türkçe isim verilmesi ile alakalı olarak benim de katlıda bulunduğum çalışmadır. Bu hususta hazırlanan rapor Büyük Şehir Belediye Başkanına intikal ettirilmiş ancak herhangi bir netice alma imkânı olmamıştır. Bu suretle, yaptığı hizmetler ve geldiği nokta dikkate alındığı takdirde İbrahim Bey SSK hastanesinde ki vazifesinden ayrıldığına hiçbir zaman pişman olmamıştır. Amiyane tabirle hastaneden ayrıldıktan sonra adeta bir koltukta dokuz karpuz taşıma maharetini göstermiştir

Kanaatine göre sağlık hizmetlerindeki yeni düzenlemelerden sonra, hekimlerin serbest muayenehane açma imkânları daralmıştır. Haliyle bu durum serbest olarak faaliyette bulunan tahlil laboratuvarlarının çalışmalarını büyük ölçüde etkilemiştir. Bu sebeple şahsi gayreti ve güvenilir bilinilirliği ile bu güne kadar mesleki hizmetini sürdürdüğü laboratuvarını artık kapatmak mecburiyetinde kalmıştır. Kocaeli Tahlil Laboratuvarın kapanması ile çarşıya indiğimiz zaman gönül rahatlığı ile uğrayabileceğimiz bir kapı daha kapanmış oldu.

Bilindiği üzere, sadece son yıllarda, Av. Beytullah Uslu'nun, KBB doktoru Şefik Postalcıoğlu'nun, Sigortacı Nihat Gürer'in, Av. Selim Selami Çakıcı'nın vefat etmeleri üzerine, ziyaret kapılarımız bir bir kapanmıştır. Böylece, Rahmetli Prof. Dr. Ayhan Songar'ın vefatından kısa bir süre önce, Türkiye Gazetesinde yayımlanan bir makalesinde ifade ettiği gibi, yetim-i akran olmaya başlamış olduk.

Bu arada ehemmiyetine binaen, şu hususu da ifade edeyim ki, bir işyerinin kapanması her zaman beni büyük bir üzüntüye sevk etmiştir. Zira, bir işyerinin kapanması demek bir çok kişinin işsiz kalması manasına gelmektedir. Buna ilaveten bunun yan tesirleri de dikkate alındığı takdirde ekonomi üzerinde menfi tesirlerinin olduğu herkesin malumudur.

Çok yakın bir arkadaşım olduğu için onun işyerine sık sık gider, ayrıca hemen hemen her Cuma Fevziye Camiin de buluşarak namazdan sonrada beraber yemek yerdik. Muhtelif istişareleri de yaptığımız bu yemekler bazı sosyal konuları da ele alıp, ilgililerin bilgilendirilmesi gibi faydaları da sağlardı.

Sosyal çevresi ve insani münasebetleri çok iyi olan bir arkadaş olarak, Dr. İbrahim Bey, özel tahlil laboratuvarı işini yürütemediğine göre, demek ki, bu alan da büyük bir sıkıntı var demektir. Netice itibariyle, Dr. İbrahim Beyin Tahlil Laboratuvarını kapatmasına çok üzüldüm.

İbrahim Bey bundan sonra ortağı olduğu Cihan Hastanesinde çalışmalarına devam edecektir. Ancak, burada ki çalışmasının hiçbir zaman Tahlil Laboratuvarındaki gibi olmayacağı kanaatindeyim.

Başka işyerlerinin kapanmaması temennisiyle, İbrahim Beye bundan sonraki çalışma hayatında hayırlı başarılar niyaz ederim.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.