Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

22Ara/180

Türkiye Azerbaycan 2. Kardeşlik Ödülleri Gecesi’nde Gazeteci Veysel Kavrayan’a Ödül Verildi

HMFB1498Türkiye Azerbaycan 2. Kardeşlik Ödülleri Gecesi'nde Gazeteci Veysel Kavrayan'a Ödül Verildi

BHS Group Yönetim Kurulu Başkanı Atakan Taşur ve Can Medya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Aysel Nazım’ın 2. kez organize ettiği Türkiye & Azerbaycan Kardeşlik Ödülleri Gecesi, 18 Aralık Salı akşamı 'Eresin Hotels Topkapı'’da gerçekleşti.

Bu sene 2. kez gerçekleştirilecek olan 2.Türkiye & Azerbaycan Kardeşlik Ödülleri Gecesi, iki ülkenin siyasetçilerini, iş dünyasını, sanatçılarını, medya ve cemiyet hayatını buluşturdu. Birbirinden ünlü simaların yer aldığı gecede Gazeteci, Yazar Veysel Kavrayan'da ödül aldı.

18 Aralık 2018 Salı akşamı ödüllerin sahiplerini bulduğu gece, Azerbaycan vatandaşları tarafından heyecanla takip edildi. İki kardeş ülkenin bir arada buluştuğu bu anlamlı geceyi Azerbaycan’nın en çok izlenen kanalı ATV ve MTV ekrana getirdi. Azerbaycan Basını'ndan Fotoğraf Muhabiri Kamil Emirli'de geceyi takip edenlerdendi.

Geçtiğimiz sene Aralık ayında ilki düzenlenen Türkiye & Azerbaycan Kardeşlik Ödülleri Gecesi birçok ünlü isimler ile iki ülke’nin basınında büyük yankı uyandırmıştı.

Bu önemli organizasyonun amacını BHS Group Yönetim Kurulu Başkanı Atakan Taşur, gecede ki konuşmasıyla şöyle belirtti; ''Öncelikle iki ülke arasında dostluğun ve kardeşliğin en büyük köprüsünün kurulduğu Türkiye & Azerbaycan Kardeşlik Ödülleri Organizasyonu, Türk'lüğü ile ilelebet beslenecek olan iki ülkenin simgesi olacaktır. Amacımız iki kardeş ülkenin enlerini bir arada toplayarak, birlik ve beraberliğini tüm dünyaya duyurmaktır'' dedi.

Gecede söz alan Aysel Nazım ise; "Bu önemli organizasyonun amacı; iki kardeş ülkenin enlerini bir arada toplayarak, birlik ve beraberliğimizi tüm dünyaya yaymaktır" olduğunu tekrar dile getirdi.

Sunuculuğunu Merve Akıncı ile Azerbaycan'ın ünlü sunucusu Shahriyar Abilov'un üstlendiği gecede, Gazeteci, Yazar Veysel Kavrayan'a Azerbaycan Demokrat Cumhuriyeti'nin 100. yıl kuruluş yıldönümü kutlamaları çerçevesinde gerçekleştirilen 2. Azerbaycan Türkiye Kardeşlik Ödülleri Gecesi'nde bu iki dost ülke için vermiş olduğu hizmetlerden dolayı ödül verildi.

Veysel Kavrayan düşüncelerini şu sözlerle aktardı; ''yaklaşık dört yıldır Türkiye'de Azerbaycan konularına, zaman zamanda Azerbaycan'da Türkiye konularına yazılarımda yer veriyor, işliyorum. 2016 yılının sonlarında da yılın en iyi Gazetecisi ve en iyi Haberi ödüllerini bir başka organizasyonda almıştım. Ödüllerimden birisi Azerbaycan'da 5 yılda bir gerçekleştirilen Dünya Azerbaycanlıları 4. Kurultayı'na katılarak, Azerbaycan Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Kurultay ile ilgili haberimdi. Şimdi görüyorum ki yaptıklarım görülüyor ve bu alanda çalışan başkaca değerli insanlarda var. Bunlardan birisi Atakan Taşur ve Aysel Nazım'dır. Onlara bu yolda basın desteği vermek, seslerinin duyulmasında yardımcı olmak iki ülke adına hayırlı işler yapanlardan esirgenmemesi gereken bir hal olduğunu düşünüyorum. Bana verdikleri bu ödül için teşekkürlerimi iletirim. Azerbaycan'ın, Nahçıvan'ın güzelliklerini keşfetmek lazım, ne kadar güzel yürekler var, ne kadar güzel tarih, coğrafya, gastronomi, sanat var. En büyük arzularımdan birisi karış karış tam Azerbaycan gezisi yapabilmek, görebilmek, hissedebilmek. Bir gün nasip olur bu kadim medeniyetlerinin izlerini sürebilirim ve yazılarımda bu coğrafyaya daha fazla yer verebilirim. Tabiki burada, geçen hafta 12 Aralık'ta vefat yıl dönümü olan Azerbaycan'ın Umumi Lideri Haydar Aliyev'i yad etmemek olmaz. Ne güzel inkişaflar gerçekleştirdi. Yeniden Azerbaycan'ı azad etti.''

Kardeşlik Ödül gecesinde, Türkiye ve Azerbaycan'ın, müzik, iş, sanat ve medya dünyasından isimler ödüllerine kavuşurken Muhterem Nur, Hakan Peker, Askin Tuna, Turgay Kıran, Ömür Gedik ve Brilliant Dadshova'ya da 'Yaşam Boyu onur ödülü' verildi.

Gecede davetliler arasında Şifalı Taş ve Bioenerji Uzmanı Belgin Dal, Gazeteci Dündar Keşaplı, Safiye Soyman, Faik Öztürk, Yusuf Güney, İstanbul Azerbaycan Dostluk Derneği Başkanı Hülya Ağasoy ve eşi, Yeditepe Üniversitesi'nden Ressam, Doç. Dr. Teymur Rzayev, Ressam Resul Rzayev, Kerim Memmetzade ve cemiyet dünyasından birçok ünlü isim göze çarptı.

IMG_8390

HMFB1498

IMG_8407

IMG_8416

ISCI3751

IMG_8439

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.