Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

10Ara/180

Kandıra Gıda OSB gerçekten başlıyor

HFGHKandıra Gıda OSB gerçekten başlıyor

Projesi ile ilgili ilk hazırlıklara yaklaşık 10 yıl önce başlanan ve “Kandıra’ nın kurtuluşu” olarak adlandırılan Kandıra Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili tüm engeller nihayet kalktı. OSB tüzel kişiliği yeniden kuruldu. Artık icraat zamanı.

YANLIŞ KAMULAŞTIRMALAR

2008 yılında kent gündemine gelen Kandıra Gıda OSB projesi için önce bakanlıktan gerekli izinler alınmış ve kamulaştırma çalışmalarına başlanmıştı. Projenin bölge halkına doğru anlatılamaması ve o dönemin bölge müdürlüğü tarafından yapılan yanlış kamulaştırmalar neticesinde süreç oldukça yavaş ilerledi, çok zaman kaybedildi.

MÜRSEL YAYLALI’NIN DAVASI

OSB alanı içinde 2 dönümlük yeri bulunan Mürsel Yaylalı’nın açtığı OSB iptal davası ise projeyi bambaşka bir yere götürdü. Kocaeli 1. İdare Mahkemesi Yaylalı’yı haklı buldu ve OSB’yi iptal etti. Bunun üzerine yönetim temyize gitti. Danıştay iptal kararını redederek davayı tekrar idare mahkemesine gönderdi. İdare mahkemesi tekrar kararında ısrar etti. Dava son olarak Danıştay İdari Davalar Genel Kuruluna geldi ve genel kurul nihai kararını verdi, iptal kararını iptal etti.

NİHAİ KARAR

Danıştay İdari Davalar Genel Kurulunun gerekçeli kararı taraflara ulaştı ve OSB’nin tüzel kişiliği bu hafta itibariyle yeniden oluşturuldu. Konuyla ilgili bilgi veren Kandıra Gıda OSB Yönetim Kurulu Başkanı ve KSO Temsilcisi Mehmet Başol, tüzel kişiliğin yeniden kurulmasıyla çalışmalara hızlı bir şekilde başlayacaklarını söyledi. Başol, “Karşı tarafın bu sonuca itiraz hakkı var. Ancak genel kuruldan aksi bir karar beklemiyoruz” dedi.

PROJEMİZ ZATEN HAZIR

Başol, “Biz zaten geçen süre içinde projelerimizi hazırlatmıştık. Şu an itibariyle projelerimiz hazır. Son itiraz sürecini de usulen bekleyeceğiz. Ve alt yapı ihalesine çıkmak için gerekli hazırlık çalışmalarına bir an önce başlayacağız. Bundan sonrası hızlı bir şekilde devam edecek.

İKİ DÖNÜM ENGEL DEĞİL

Halen kamulaştıramadığımız 2 dönümlük yer zaten projemizin kenarında yer alıyordu. O yerin kamulaştırmasıyla ilgili dava da diğer taraftan devam ediyor. Ancak iptal davasının ortadan kalkmasıyla o davanın da hızlıca çözüme kavuşturulacağını düşünüyoruz. Dediğim gibi, o yer zaten OSB alanımızın kenarında. Bizim için herhangi bir engel teşkil etmiyor.

BİNLERCE KİŞİYE

Bundan sonra inşallah Kandıra ve Kocaeli’yi çok daha güzel günler bekliyor. Daha önce de söylediğimiz gibi, binlerce kişiye iş imkanı sağlayacağız, Kandıra’ya hep birlikte mükemmel bir organize sanayi bölgesi yapacağız” değerlendirmesinde bulundu.

http://www.enkocaeli.com/2018/12/05/kandira-gida-osb-gercekten-basliyor/

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.