Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

8Ara/180

Ece Akdeniz; “ Günde enaz 10 sayfa okumalıyız.”

DCDC3787

7 Aralık 2018 Cuma / Akça Koca Kültür Platformunun, 15.Gençlerle Başbaşa Programında Ece Akdeniz konuştu.

Akça Koca Kültür Platformu Gençlerle Başbaşa Programının onbeşincisinde; Kocaeli Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı 2. sınıf öğrencisi Ece Akdeniz, “En Büyük Savaş, Cahilliğe Karşı Yapılan Savaştır!” konusunda bilgi verdi.

Ece Akdeniz; “İnsanlar eğitim alarak cahillikle savaşmak zorundadır. 
Fazla bilmişlik, yaşamayı sevmek, fikrimizi şiddetle savunmak, az düşünüp çok konuşmak ve değişime kapalılık cahil olmamızın en önemli sebebidir. Sürü psikolojisi, sosyal itaat ve içgüdülerimiz cehaletimizi tetikliyor. Merak etmek, gözlemlemek, araştırmak, analiz etmek ve saygı duymak cahillikle yapılan savaşı kazandırıyor. Bunun içinde yeni bilgiler öğrenmeliyiz, günde 10 sayfadan az olmamak üzere okumalıyız, geçmişte kalmamalıyız, sorunlarla başa çıkmanın yolunu bulmalıyız ve kötü alışkanlıklarımızdan vazgeçmeliyiz.” Dedi.

Katılanlar

Kocaeli Emex Otel’de gerçekleşen toplantıya: Akça Koca Kültür Platformu Başkanı Hasan Uzunhasanoğlu, Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Ahsen Okyar, Platform Yöneticileri: Dr. Yunus Özen, Makine Mühendisi Çetin Mut, Dr. İsmail Çapçı ve İnşaat Yüksek Mühendisi Coşkun Karakadılar, e.Kent Konseyi Başkanı Abdullah Köktürk, Endüstri Mühendisi Mustafa Toka, Makine Mühendisi Arif Yavuz, Akçelik Yönetim Kurulu üyesi Vedat Baykara,  Sevdenur Köktürk, Taşköprü Orman İşletmesinden emekli Ersin Baykara ve Aile Hekimi Dr. Ali Değirmenci katıldı.

Eski konuşmacılar

Daha önce Gençlerle Başbaşa programlarında konuşan; Sakarya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel İletişim ve Tasarım Bölümü mezunu Çağrı Baykara, halen İstanbul Üniversitesinde Doktora çalışmalarını sürdüren; Özbekistanlı Gulina Yusupova ve Türkmenistanlı Aygül Agayeva da toplantıya katılarak, son çalışmaları hakkında bilgi verdiler.

Ece’nin Arkadaşları

Ece Akdeniz’i, Kocaeli Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı 2. sınıfında beraber okuyan arkadaşları; Zeynep Serttaş, Yusuf Can Şişman, Neşe Sever ve Melisa Kıran  yalnız bırakmadı.

Ece’nin Ailesi

Ece’yi dinlemeye gelenler arasında bulunan; Dedesi Emir Hüseyin Civelek, anneannesi Nimet Civelek ile babası Sezgin, annesi Ceyda ve kardeşi Deniz Akdeniz’de toplantının en heyecanlı kişileri oldu.

Hediye Dr. Yunus Özen’den

Başarılı bir sunum gerçekleştiren Ece Akdeniz’e Akça Koca Kültür Platformunun hediyesini Yalova Üniversitesi Öğretim üyesi Dr. Yunus Özen takdim etti.

Ece Akdeniz’e plaket

Endüstri Mühendisi Mustafa Toka, Konuşması ve verdiği bilgiler beğenilen Ece Akdeniz’i tebrik ederek, plaketini takdim etti.

a2Kocaeli Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı 2. sınıf öğrencisi Ece Akdeniz, “En Büyük Savaş, Cahilliğe Karşı Yapılan Savaştır!” konusunda bilgi verdi.

EAFC3707Ahsen Okyar, Abdullah Köktürk, Hasan Uzunhasanoğlu ve toplantıya katılanlar

3Endüstri Mühendisi Mustafa Toka, Başkan Hasan Uzunhasanoğlu ile birlikte, Konuşması ve verdiği bilgiler beğenilen Ece Akdeniz’i tebrik ederek, plaketini takdim ederken

4Ece Akdeniz ve yakınları: Emir Hüseyin Civelek(dedesi), Nimet Civelek(anneannesi), Deniz Akdeniz(kardeşi), Ece Akdeniz, Sezgin Akdeniz(babası), Ceyda Akdeniz(annesi), Platform Başkanı Hasan Uzunhasanoğlu 

5Başarılı bir sunum gerçekleştiren Ece Akdeniz’e Akça Koca Kültür Platformunun hediyesini Yalova Üniversitesi Öğretim üyesi Dr. Yunus Özen takdim etti.

6Ece Akdeniz toplantıya katılan hanımlar ile..

7Ece Akdeniz ve toplantıya katılanlar

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.