Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

27Kas/180

Kocaeli Aydınlar Ocağında Türkistan Coğrafyası Belgesel gösterimi ve Talas Savaşları.. / İsmail KAHRAMAN

46837048_1226286080859330_3548976002610757632_n

26 Kasım 2018 Pazartesi / İsmail Kahraman diyor ki!..

Kocaeli Aydınlar Ocağında Türkistan Coğrafyası Belgesel gösterimi ve Talas Savaşlarını Konuştum.

Kurulduğu 1985 yılını dün gibi hatırlıyorum. Merhum Prof. Dr. Süleyman Yalçın, Ahmet Kabaklı, Kocaeli Aydınlar Ocağının ilk başkanı merhum Nihat Gürer bey başta Kocaeli Valisi merhum İhsan Dede ve İzmit Halkevini dolduran coşkulu kalabalık çok güzel ve önemli bir toplantıdan sonra Kocaeli Aydınlar Ocağı açıldı.

Ben de o yıl Gebze Gazetesini kurmuştum. Kurulduğu günden beri üyesi olmaktan şeref duyduğum Aydınlar Ocağından çok şey öğrendim, bir çok gönül ve kültür insanı tanıdım, vefa ödülü ve plaketler aldım. 33 yıldır üyeliğim devam ediyor.

Kocaeli Aydınlar Ocağı, Süleyman Pekin başkanlığındaki yeni yönetim ilk divan toplantısını yaptı. İlim ve İstişare Kurulu üyesi olarak bizde Tanrı dağlarından Talas Savaşına çektiğimiz belgesel hakkında bilgi verip Türkistan coğrafyası belgesel sunumu gerçekleştirip Kocaeli Aydınlar Ocağının, Kocaeli’de kentlilik bilinci oluşması konusunda Kocaeli tanıma ve tanıtma Platformu kurması önerisinde bulundum.

İKTAV belgesel yayıncılık www.devrialem.tv olarak Marka Kalkınma Ajansı adına hazırladığımız Kocaeli tanıtım belgeselini burada sizlerle paylaşıyoruz.
https://m.youtube.com/watch?v=pateLFzndEc

Avrasya Gazeteciler Derneği, www.agrt.net inde proje ortağı olduğu mahalli idareler Derneği Kocaeli Şubesinin Marka Kalkınma Ajansı İçin 13 yıl önce yaptığı Kocaeli tanıtım Filmi sinevizyonum lingi.

Her iki belgeseli izleyip görüş ve önerilerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz https://vimeo.com/29852453

Kocaeli. Aydınlar ocağının yeni başkanı Süleyman Pekin beye Kocaeli ve Gebze Ansiklopedisi Kitabımızı hediye ettim.

Aydınlar Ocağı Divan toplantısı ile ilgili Süleyman Pekin’in sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımı sizlerin de bilgisine sunuyor, yeni yönetime başarılar diliyorum.

Başkan Pekin’den notu;

Yeni dönemin ilk Divan Toplantısı 43 kişilik bir katılımla ve fikir - öneri çeşitliliği bakımından oldukça verimli geçti. Bu meyanda Yönetim, Denetim ve İlim ve İstişare Kurullarımızdaki tüm arkadaşlarımıza;

Türkistan Gezisiyle ilgili sunumu ve kitapçık - broşür dağıtımıyla belgeselci ve yapımcı İsmail Kahraman'a;

Yörüklerle ilgili anlattıkları nedeniyle Oğuz Boyları Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Özer'e;

Din-dil-tarih alanlarındaki önerileriyle eski başkanımız Dr. İbrahim Kahraman'a;

İyi dilekleriyle eski başkanımız Ahsen Okyar'a,

STK ve aydın duruşu üzerine analiziyle eski başkanımız Av. Ruhittin Sönmez'e;

Vizyon ve katılımcı yönetişim yaklaşımıyla mühendis - müdür Mustafa Toka'ya;

Ocakların çalışma alanlarını tespitleriyle eski Belediye Başkanlarımızdan Ali Kahraman'a;

Eğitimi yeniden kategorize eden yaklaşımıyla emekli eğitimci Yavuz Dursun'a;

Gençler, hizmetler ve desteklenmesi gereken yayınsal faaliyet arzıyla Kocaeli Türk Ocağı Başkanı Yücel Alpay Demir'e;

Gezi ve şiir - edebiyat mihverindeki bilgilendirmesiyle Kocaeli Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Alptekin Cevherli'ye;

Sanattan kültür rotalarına ve etkinlik rehberinden erdem erozyonuna dek bahsettikleriyle aktivist-dağcı-mühendis Kadem Duran'a;

Mekânın kullanımındaki kolaylaştırıcı tavırlardan ötürü de Asya Otel yetkililerine hassaten teşekkür ederim.

Yönetim Kurulu adına: Süleyman Pekin

Tanrı Dağlarından Talas Savaşına Belgeseli

Türk tarihinin dönüm noktası Olan 751 yılında bu günkü. Kırgızistan’ın Tanrı dağları eteğinde Özbekistan ve Kazakistan sınırındaki Talas şehrinde Abbasi islam Orduları ile Çinliler arasında yapılan savaşta Türkler Abbasi islam orduları arasında yer alarak Çinlilere hezimete uğratmışlardı. Bu savaştan sonra İpek Yolu ile kültürün yayılması yoğunlaşmış ve ticaret gelişmişti.

Talas savaşları ile ilgili Türk televizyonları içinde Devri alem. Belgesel tv program Ekibi olarak 3336 metre yüksekliğindeki Tanrı dağları Zirvesinden geçerek Talas’a gidip Savaşların yapıldığı  Tarihi Atlah şehri harabelerinde belgesel çekmiştik.
İKTAV Belgesel yayıncılık www.devrialem.tv. olarak hazırladığımız Belgeseli Avrasya Gazeteciler Derneği www.agrt.net olarak ulusal ve bölgesel tv kanallarına kültür hizmeti olarak gönderdiğimiz belgeseli izlemek için bu lingi tıklayabilirsiniz.
https://youtu.be/0S73Qxp42DQ

Tanrı dağları ve Talas bölgesinde yaptığımız araştırmayı www.gebzegazetesi.com da Belgeselcinin not defteri köşesinde yayınlanan makalemizi okumak için tıklayın.
http://www.gebzegazetesi.com/m/?id=1620&t=makale

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.