Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

13Kas/180

Kandıranın Ulu Çınarları–3 / Merih VURAL – 9

merih vural fotoğraf

Adım Merih VURAL;

1937 yılının 29 Ekim’inde, bir fener alayının izlenmesinden sonra Aydınlık mahallesindeki ahşap evimizde doğmuşum. Ancak kimlik belgemde 1 Kasım 1937 tarihi yazılmış.

Kadınların sepetlerini alarak Kandıra kırlarında ‘mancar’ topladıkları 1943 yılında Kandıra Merkez İlkokuluna başladım.

1948 yılında İlkokul bitiminde ortaokula gitme problemimi teyzem çözdü. Onunla İzmit’te bir oda kiralayarak ortaokula başladım. 1951 de ortaokulu bitirdim ve o sene 4 yıla çıkan lise öğrenimime gene İzmit’te devam ettim. 1955 yılında 3. Sınıflarla birlikte mezun oldum.

İstanbul’da bakanlık yurtlarından birinde yer bulabilen şanslı öğrencilerden biri olarak 1960 yılında, ‘Osman Paşa’ marşları söyleyerek İstanbul Teknik Üniversitesi’nden İnşaat mühendisi olarak diploma aldım.

1961 yılı başında o yıl süresi 1,5 yıldan 2 yıla çıkan yedek subaylığım için İstanbul’daki İstikham yedek subay okuluna başladım. 6 ay sonra 1,5 yılımı geçireceğim Erzurum’daki İstikham taburunda göreve başladım.

1963 yılında terhis oldum ve İzmit Seka tesislerinde daha sonrada Cengiz Topel hava alanı inşaatında kontrol mühendisi olarak görev aldım. 1965 yılında bitmek üzere olan hava alanı inşaatı işinden ayrılarak İller Bankasının Antalya’daki 4. Bölge Müdürlüğüne tayinimi yaptırdım.

1987 yılının mayıs ayında bölge müdür yardımcısı olarak bu görevimden emekli olarak ayrıldım. 8 ay bir turizm kooperatifinde kontrol amiri olarak çalıştım. Sonra yeni açılmış olan Antalya Serbest Bölgesinde ‘Asbaş’ Antalya serbest bölge işleticisi A.Ş. de teknik eleman olarak işe başladım. Bu şirkette 2007 yılına kadar çalışarak genel müdür yardımcısı olarak çalışmamı sonlandırsamda 6 yıl daha danışman olarak hizmet vermeye devam ettim.

2013 yılından sonra hobilerimle, çocuklarım ve torunlarımla birlikte Antalya’nın Lara semtindeki evimde yaşamaktayım. 1963 yılında evlendim. Biri doktor biri fizyoterapist olan iki kızım ve 2’si lise öğrencisi biri eczacı olan 3 torunum var. Onlarla aynı şehirde yaşama mutluluğuna sahibim.

Bütün çınarlara ve fidanlara sevgiler…

Kandıra’nın yaşayan 12 Ulu Çınarına Plaket

25. şeref yaşına ulaşan Kocaeli Kandıralılar Derneği üyeleri, 80 yaşını geride bırakan, Kandıra’nın Yaşayan 12 Ulu Çınarı için Emex Otel’de toplanıyor.

Ulu Çınarların üçüncü toplantısı, 17 Kasım 2018 Cumartesi günü Saat:14:00’de Kocaeli Emex Otel’de gerçekleşecektir.

Kocaeli Kandıralılar Derneği Başkanı Av. Abdurrahman Kaymak Kandıra ile Kandıralıları sevenleri, Kandıranın Yaşayan Çınarlarının yakınlarını ailece bu özel toplantıya bekliyor.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.