Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

7Kas/180

Kandıra’nın Ulu Çınarları-3 / Mustafa OKYAR – 3

M OKYARMustafa OKYAR

Kandıralı Memeoğlu İbrahim OKYAR ile Komşu Hatice’nin 7 çocuğundan 5. çocuğu olarak 16.05.1934 yılında dünyaya geldi.

1941-1946 yılları arasında Akçakoca İlkokulunda eğitim gördü.

1946 yılında ilkokuldan mezun olunca Rahmi Kalfanın marangoz dükkânında (1 yıl) çıraklık yaptı. Burada geçirdiği kazada kaburgaları kırılınca Kamil KEYLANSOY’un ŞEMS eczanesinde (3 yıl) çalıştı. Sonrasında Kandıra Sağlık Merkezinde göreve başladı. Sağlık Merkezinde yaklaşık olarak 2,5 yıl çalıştıktan sonra Cerrahpaşa Devlet Hastanesi Röntgen servisinde göreve başladı. 1954 yılında İstanbul Sağmalcılarda Askerlik görevine başladı. Askerliği sürecinde tümenin ecza depolarında görevlendirildi. Askerden izinli olarak memleketine geldiğinde yıldırım nikâhıyla Balcı Köyünden Necmi KOLAY * Melek KOLAY çiftinin biricik kızı Şevkiye ile evlendirildi.

Askerlik sonrasında Cerrahpaşa Devlet Hastanesindeki görevine tekrar başladı. 1957 yılında Kandıra Devlet Hastanesine tayin oldu. Kandıra Devlet Hastanesinde hastabakıcı, eczacı ve röntgen teknikeri olarak görev yaptı. 1981 yılında emekliye ayrıldı.

Emeklilik sonrasında iğneciliğe devam etmiş olması nedeniyle kendisine iğneci lakabı takılmış olup, İğneci Mustafa olarak tanınmasına sebep olmuştur.

Evli ve 3 çocuk babası, 4 torun dedesidir.

2006 yılında hayat arkadaşı Şevkiye OKYAR’ı kaybetmiştir.

Halen Kandıra Orhan Mahallesindeki evinde yaşamına devam etmektedir.

Kandıra’nın yaşayan 12 Ulu Çınarına Plaket

25. şeref yaşına ulaşan Kocaeli Kandıralılar Derneği üyeleri, 80 yaşını geride bırakan, Kandıra’nın Yaşayan 12 Ulu Çınarı için Emex Otel’de toplanıyor.

Ulu Çınarların üçüncü toplantısı, 17 Kasım 2018 Cumartesi günü Saat:14:00’de Kocaeli Emex Otel’de gerçekleşecektir.

Kocaeli Kandıralılar Derneği Başkanı Av. Abdurrahman Kaymak Kandıra ile Kandıralıları sevenleri, Kandıranın Yaşayan Çınarlarının yakınlarını ailece bu özel toplantıya bekliyor.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.