Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

6Kas/180

Kandıranın Ulu Çınarları–3 / Dündar UYGUR – 2

IMG_6653 (1)

DÜNDAR UYGUR

18 Kasım 1927 Kandıra da doğdu. İki oğlu 5 torunu var.

· 1951 yılında “SAKARYA” gazetesinde “AMERİKA NOTLARI” adı ile köşe yazarlığı yaptı. Gazete küpurlarının aslı hala durur.

· 1952 Yılında Ziraat Bankası’nda memur oldu ve Kandıra dışında çalışmaya başladı. 1963 yılında aynı bankada “Ajans Müdür Muavini” iken istifa etti, Kandıra’ya geri döndü.

· Kandıra’da esnaflık yaparken Numan Güneş beyin teşvikiyle, arkadaşlarıyla birlikte “KANDIRA ESNAF KEFALET KOOPERATİFİ” ni kurdu. İlk kurucularından. “KANDIRA BANKASI” kurmak hayali vardı, bu konuda arkadaşlarıyla anlaşamadığından hiç kredi kullanmadan Esnaf Kefalet Kooperatifinden istifa etti.

· Öncülüğünde “KANDIRA POSTASI” isimli İLK YEREL gazeteyi çıkarttılar. Bu gazete o dönemde yolların yapılmasına amil olmuştur.

· 1970 li yılların başında zor şartlar altında Kandıra’nın ilk turizm hareketini başlatıp, MOCAMP MOTEL DERYA ile Kefken’i ve Kandıra’yı tanıtmaya çalıştı.

· Dündar Uygur’un faydası, tarım ilaçlarının satışı yanında BAGFAŞ GÜBRE ile olmuştur. 70 sene evvel, buğday/mısır Adapazarı’ndan gelirken sonra Adaya satılmaya başlandı.

· Eşinin memleketi Değirmendere’yi de seviyor. Şimdi orada yaşıyor. “70 şi geçen Değirmendere çınarları” dergisinde yerini aldı. Fakat mezarım, Kandıra’da, aile kabristanı, babasının yanında olacaktır.

Kandıra’nın yaşayan 12 Ulu Çınarına Plaket

25. şeref yaşına ulaşan Kocaeli Kandıralılar Derneği üyeleri, 80 yaşını geride bırakan, Kandıra’nın Yaşayan 12 Ulu Çınarı için Emex Otel’de toplanıyor.

Ulu Çınarların üçüncü toplantısı, 17 Kasım 2018 Cumartesi günü Saat:14:00’de Kocaeli Emex Otel’de gerçekleşecektir.

Kocaeli Kandıralılar Derneği Başkanı Av. Abdurrahman Kaymak Kandıra ile Kandıralıları sevenleri, Kandıranın Yaşayan Çınarlarının yakınlarını ailece bu özel toplantıya bekliyor.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.