Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

26Eki/180

Dr. Alaattin Büyükkaya, Hatırlanmak ve yeni bir anma toplantısı;

h i kahramanDr. Alaattin Büyükkaya, Hatırlanmak ve yeni bir anma toplantısı; - Dr. H. İbrahim KAHRAMAN

Kocaeli Aydınlar Ocağımızın Gazeteci - Yazar Mustafa Yazgan için 90'lı yıllarda ilkini yaptığı vefa toplantılarının doğru ve yerinde bir çalışma olduğunun düşünüyorum. Bu anmaların şahsın sağlığın da yapılmasının ise ayrı bir zenginlik oluşturduğunu görüyorum. Topluma hizmet yolunda fedakarlıkları olan bir insanın hatıraları ve hayatının sağlığında paylaşılması, bunların örnek alınmasını teşvik edeceği gibi bu şahıslara da güzel bir vefa gösterisidir.

Böyle bir toplantıyı 20 Ekim’de Emex Otelimizde yaptık. Dr. Alaattin Büyükkaya için yapılan bu çalışma, Kocaeli Aydınlar Ocağı başkanlarımızdan Ahsen Okyar’ın müşavirliği ve Hasan Uzunhasanoğlu başkanlığındaki arkadaşlarımızın oluşturduğu Akça Koca Kültür Platformu tarafından tertiplenmişti.

Toplantı Alaattin Bey’in Kocaeli dışından gelen 50'ye yakın misafirleri ve şehrimizden katılan arkadaşlarımızla icra edildi. Eski Sanayi Bakanımız Sn. Ali Coşkun, Nevzat Hocamızın oğlu Doç.Dr. Murat Yalçıntaş, Nihat Gürer başkanımızın kızı Doç.Dr. Banu Gürer ve yirmiye yakın konuşmacı Alaattin Bey ile ilgili hatıra ve duygularını paylaştılar.

Bende kendisi ile ilgili yaptığım konuşmada: "Eşim Fatma Kahraman’ın tabiri ile bir Kayı beyi Alaattin Büyükkaya için buradayız. Bu toplantıyı tertip edenlere teşekkür ederken, Alaattin beye eş ve çocukları ile mutluluklar dilerim. Birisini tam tanımanın bir ölçüsünün de onunla seyahat etmek olduğu söylenir. 1997 yılında Kocaeli Aydınlar Ocağımızın tertiplediği, çoğunluğu bizlerden olan ve Nevzat hocamızın, Asaf hocanın, Nihat Gürer başkanımızın(Allah onlara rahmet eylesin), Abdulkadir Aksu, Alaattin bey ve eşlerinin de aramızda bulunduğu bir heyetle İstanbul’dan başlayıp Yunanistan’ın Arnavutluk sınırındaki Yanya şehrine kadar gittiğimiz bir seyahatimiz olmuştu. Aydınlar Ocağı’mızın faaliyetlerinden kaynaklanan tanışıklığımız, bu gezimiz ile daha pekişmiş ve O, bizim için iyilik, güzellik ve faydalılık yönleri ile örnek aldığımız bir dosta dönüşmüştü.

Daha sonra, 2001 de Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde, o günün şartlarının gerekliliği, erdemliler hareketi olarak başlayan ve kurulan Ak Parti deki çalışmalarında da kendisinin bu özelliklerini sürdürdüğünü bilmekteyiz. Nitekim 29 Mart 2002 tarihinde, Ak Parti İstanbul Kurucu İl Başkanı sıfatı ile kendilerini burada misafir etmiştik. Bu toplantıyı Ak Parti İl Başkanlığı olarak organize etmiş ve şehrimizin bine yakın seçkin insanını bu otelde ağırlamıştık. Kendisi ile beraber bir önceki Cumhurbaşkanımız Sn. Abdullah Gül, eski Sanayi Bakanımız ve İstanbul Aydınlar Ocağı’nın önemli isimlerinden Sn. Ali Coşkun ağabeyimiz de bu toplantımızda bulunmuş, o günün şartlarında ülkemizin sorunlarından nasıl kurtulacağı yönünde tatmin edici konuşmalar yaparak bizlere umut vermişlerdi.

Organizasyon komite başkanı olduğum için kurucu il başkanımız ve eski Bilim Sanayi Bakanı Nihat Ergün bey açılış konuşmasını bana bırakmıştı. Bu toplantıda yaptığım konuşmada, bilge insan Nevzat hocamızın bize şiar edinmemiz gereken husus olarak tembihlediği, başkalarından beklenen çözümler ve gayretlerin doğru bir davranış biçimi olmadığı tespitine işaretle, ümidin her birimizin doğru ve iyiye yönelik gayretlerimiz olması gerektiğini vurgulayarak gelen misafirlerden çalışmamıza destek istemiştik. Daha sonrası malum, Ak Parti ilk seçimlerde iktidar olmuştu. 2004 yerel seçimlerinde de milletimiz Ak Partiye teveccüh ve güven göstererek yönetme yetkisini çok yerde arkadaşlarımıza vermişti. Bu süreçlerde Alaattin beyin, İstanbul gibi metropol bir şehirde Ak partisinin başarılı olmasında katkısının çok olduğuna inanıyorum.

Bir hizmet insanı olan Sn. Alaattin Büyükkaya, kendi işlerindeki başarılar yanında, Ak Partinin siyaset mutfağında, hükümet çalışmaları olarak yapılan hizmetlerde, bilgi, birikim ve gayreti ile önemli faydalar sağlamış, umutsuzlukları umuda çeviren işlerde çok emeği geçmiştir. Bu örnek insana tekrar sağlık ve mutluluklar diler, saygılar sunarım." tespitlerimi paylaştım.

Toplantı Alaattin Bey ve ailesinin teşekkürleri ve iştirak edenlerin kendilerine verdikleri muhtelif hediyelerin takdimi ile tamamlanmıştır. Özellikle il dışından gelen misafirlerin böyle bir toplantıya gösterdikleri ilgi bu tür çalışmaların bize önemini göstermiştir. Sivil toplum kuruluşlarımızın bu ve benzeri toplantılarla insanlarına değer vermenin önemini görmeleri ve göstermeleri gerektiğini bu etkinlikle de tekrar görmüş olduk.

Şehrimiz ve sivil toplum çalışmalarına itibar getiren bu ve benzeri etkinliklerin sürdürülmesi temennisi ile…

İzmit, 22/10/2018

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.