Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

18Eki/180

Danıştay Başkanlar Kurulu noktayı koydu

20181017083421giopsHaber
Galip Ataman

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Kandıra Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (GİOSB) yer seçimi ile ilgili iddialara noktayı koydu. Bölgenin doğru olduğuna ve çalışmalara başlanmasına karar verildi. Gerekçeli kararın taraflara tebliğinden sonra tarımsal ve hayvansal ürünleri mamul hale getirecek tesislerin kurulacağı GİOSB’da çalışmalara başlanacak

GİOSB HAKLI
Yerel idare mahkeme ve Danıştay arasında yaklaşık 6 yıldır devam eden Kandıra Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (GİOSB) yer seçimi ile ilgili iddialara Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu “GİOSB yönetimi haklı” diyerek noktayı koydu. Danıştay başkanı, başsavcı, başkanvekilleri, daire başkanları, üyeler ve genel sekreterden oluşan kurulun gerekçeli kararının bugünlerde taraflara tebliği bekleniyor.
7 BİN KİŞİYE İŞ
Çevreyi kirletme riski bulunmayan, bacasız sanayi olarak bilinen GİOSB’da çalışmaların başlamasıyla 7 bin kişi iş ve aş sahibi olacak. Türkiye’nin en önemli 60 gıda firması ile binlerce tüccar bölgede üretilecek ürünleri değerlendirirken ekonomiye artı değer kazandırılacak. Kocakaymaz, Topluca, Goncaaydın ve Üğümce köylerinde toplam 2 bin 250 dönüm alan hak sahiplerinin gönül rızası ile anlaşılarak kamulaştırılmıştı.

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.