Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

30Eyl/180

Nostalji; Sevgili Ahmet Tükenmez Kardeşim, 30 Eylül 2009

K O C A E L İ A Y D I N L A R O C A Ğ I

1985

“25. yıldır; gönüllü, istikrarlı kültür çalışması…”

ZARURİ BİR AÇIKLAMA

xSevgili Ahmet Tükenmez Kardeşim,

29 Eylül 2009 günü Bizim Kocaeli Gazetesindeki köşende Kocaeli Aydınlar Ocağını misafir ettiğin için teşekkürlerimi lütfen kabul ediniz.

Hakkımda abartılı ve Dernek faaliyetleri ile ilgili herhalde yoğunluk içersinde sehven yaptığınız yanlış değerlendirme için düzeltme yapmak yerine 25 yıllık arşivimizi tetkik etmenizi rica ederim.

1985 yılında kurulan Kocaeli Aydınlar Ocağı geçen 25 yılda yüzlerce ilim, fikir, sanat, siyaset, iş ve devlet adamını İzmitlilerle buluşturdu. Gönüllü bir kültür kuruluşu olarak istikrar içersinde sürdürdüğü çalışmaları da devam etmektedir. Ülkemiz de, özelde de İzmit’te 25 şeref yaşını kutlayan kaç organizasyon var?

Ramazan Bayramı Bayramlaşması 2009 (25 Eylül 2009) ile Ramazan Bayramı Bayramlaşması 2008 arasındaki bir yıllık zaman diliminde www.kocaeliaydinlarocagi.org.tr, sitemizde  70.000 ziyaretçiye 140.000 sayfa gösterimi yaptık. Bu sayılar 2007 - 2008 arasındaki dilimde 60.000 ziyaretçiye 120.000 sayfa şeklinde gerçekleşmişti. 

Dünyada ulaştığımız ülke sayısı 93'e yükseldi. Türkiye’de hala 72 şehirden ziyaret alıyoruz. 

193 konferans, 54 söz sırası gençlerde etkinliği, 195 ziyaret, 19 kültür gezisi, 302 diğer etkinlikler ve 32 şura katılımı olmak üzere 25 yılda 786 faaliyet gerçekleştirmişiz.

2009 Şubat ayından bu yana 35 haftadır karikatür yayınlıyoruz. Karikatürist Murat Yılmaz, istikrarlı bir şekilde çiziyor. 

Bilgisayarın bile ülkemizde kullanılmadığı yılları da kapsayan 25 yıllık faaliyet arşivimizi internete taşıdık. Mesela “1986 yılında yaptığımız bir konferansa kimler katılmış, neler konuşulmuş, bilgisine dahi web sitemizden ulaşabilirsiniz. İzmit’te başka bir örneği var mı lütfen araştırınız…

Yapacağımız etkinlikler günler öncesinden web sitemizde duyuruluyor. Etkinliğin sonrasında  resimler, gerekirse videolar ve konuşulan fikirler, konular web sitemize aktarılıyor. Resimlerimiz sosyal resim paylaşım sitesi flickr’daki http://flickr.com/photos/kaoresimleri adresimize de hemen yükleniyor. Videolarımız http://kaovideolari.blogspot.com üzerinden de yayınlanıyor. Etkinlik hakkındaki izlenimlerimizi http://kaoizlenimleri.blogspot.com adresindeki blogumuza yazıyoruz. 

Yazarken unuttuğumuz ayrıntıları ve değerlendirmeleri de yorumlarınızla blogumuza  katkı vererek tamamlıyorsunuz. Sosyal medyada diğer insanlarla da http://www.facebook.com/pages/kocaeli-aydinlar-ocagi/56238027873 üzerinden paylaşıyoruz. Son iki aydır web sitemizin ziyaretçilerinin üçte birini Facebook sağlıyor. Bu yıl hem içeriğimizi paylaşan insan sayısı, hem de aldığımız ziyaretçi sayısında artış bekliyoruz.

Etkinlikler basında yer aldıktan sonra etkinliğin yer aldığı gazetelerin kupürleri, blogların ve haber sitelerinin adresleri de web sitemize aktarılıyor. Geçmişe dönük çalışmalarımız sürüyor   

81 tane yazarımız web sitemiz üzerinden fikirlerini paylaşıyorlar ve 1079 tane özgün yazı yazdılar. Yazarımızın yazısı web sitemizde yayınlandığı andan itibaren http://kaoyazilari.blogspot.com üzerinden de yayılmaya başlıyor. Buradan, yazılara sizler de yorumlarınızla katılıyorsunuz, birlikte üretiyoruz, birlikte düşünüyoruz.  Karikatürist arkadaşımız her hafta sizler için gündemdeki konuları çiziyor. Haftaya yeni karikatürle başlıyorsunuz.

Yarattığımız sosyal etkiyi ve www.kocaeliaydinlarocagi.org.tr dışındaki mecrayı da dikkate alırsak her gün yüzlerce insana ulaşıyoruz, aldığımız mesajları insanlarımızla paylaşıyoruz. Ürettiğimiz içeriği seçkin bir kitle ile paylaşıyoruz. Yarattığımız etki ve sağladığımız fayda da bu durumda oldukça kıymetli oluyor.

Bütün bunları yaparken aslında sosyal sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz. 25 yıldır gönüllü ve istikrar içersinde sürdürdüğümüz çalışmalardan keyif alıyoruz. O yüzden bizler bu kadar mutlu ve neşeli insanlarız. Gelin bu heyecana siz de ortak olun.  Nasıl olacak bu ortaklı derseniz, www.kocaeliaydinlarocagi.org.tr sitemizi her gün takip ederseniz bir yerden başlamış sayılırsınız. Hele hele sevdiklerinizle de paylaşırsanız ve yukarıda adlarını yazdığım diğer adresleri de takip ederseniz ortaklıktaki payınız artar.

Hem Kocaeli Aydınlar Ocağı çalışmalarını kamuoyuna duyurma ve hem de Şahsınıza olan muhabbetimizi bir kere daha sunmaya fırsatı verdiğiniz için teşekkür ederim.

Kaleminize sağlık…

Ahsen OKYAR KOCAELİ AYDINLAR OCAĞI BAŞKANI

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.