Ahsen Okyar Söylenmek yerine söylemek lazım… Şikayet edeceğine sen de alternatifini oluştur.

15Mar/180

Kandıra’da Yelkencioğlu Konağı görkemli bir törenle açıldı

Kandıra’nın ilk müzesi Yelkencioğlu Konağı açıldı03

15 Mart 2018 Perşembe / Yelkencioğlu ailesiyle Kandıra Belediyesi arasında yapılan görüşmeler sonucunda bedelsiz olarak 100 yıllığına Kandıra Belediyesine tahsis edilen konakta restorasyon çalışmalarını tamamlandı. Çarşı mahallesinde bulunan Kandıra’nın tarihine tanıklık etmiş Yelkencioğlu Konağı gezi evi ve müze olarak hizmete açıldı.

“ Kandıra Tarihi Mirasına Yelkencioğlu Konağında Tanıklık Edecek”

Açılış konuşmalarının ardından Yelkencioğlu aile üyelerinden Belma Sabuncuoğlu Yelkencioğlu, Teoman Yelkencioğlu ve Niyazi Yelkencioğlu’na plaket takdim edildi.

Yelkencioğlu ailesinden konuşmalarını yapan Belma Yelkencioğlu, Teoman Yelkencioğlu ve Niyazi Yelkencioğlu, konakta doğup büyüdüklerini ve geçmişten günümüze taşınan konağın aile açısından manevi kıymetinin öneminden söz ederek, Yelkencioğlu ailesi olarak ilçedeki yatırım projelerinin devam edeceğini ifade etti. 30’un üzerinde eski döneme ait eşyaların sergilendiği müze, vatandaşlar tarafından beğeni topladı. 1870-80 yılları arasında inşa edildiği tahmin edilen tescilli yapının yeni yüzü, Kandıra’nın misafirperverliğini geçmişten günümüze taşıyacak.

yelkencioglu-konagi-muze-olarak-acildi-9596290_o

Bu yazıyı beğendiniz mi?

RSS Kaynağımıza abone olun!

Yorumlar (0) Geri izlemeler (0)

Yorum yapılmadı.


Leave a comment

Geri izleme yok.